Yorumları: 367
Konuları: 127
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 334
Acemi
arkadaslar bulundugum bolgede cok sayida cin mali arizali 5d 7d sinema sistemleri var kimi hidrolik sistem kimi servo motor sistemli farkli farkli sistemler. bu sistemlerin tamiri mumkun degil revize etmek istiyorum.
kendimi bu konuda egitmek istiyorum.
kabaca mantigini anlamaya calistigimda video oynaticidan hareketlere gore datalar olusturup plc ye gondersek gelen datalara gore koltuklari hareket ettirsek en basit haliyle mantik bu degil mi.
bu konuda benimle bilgi fikir paylasacak var mi yeni arastirmaya basladim.
saygilarimla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.
Yorumları: 2.153
Konuları: 259
Rep Puanı: 4.669
Uzman
Servo motorlar kolay arıza yapmaz aslında, servo motorları yöneten kartlarda arıza olabilir.
Servo komutları videoların içinde gömülü mü oluyor yoksa ayrıca srt dosyası gibi aynı anda okunan iki farklı dosya mı acaba.
Ben zor olacağını düşünmüyorum açıkcası 3D yazıcılarda olduğu gibi belirli komutları sırasıyla işleten bir yapı mevcuttur bunu anlayıp aradaki bozuk kartı aradan çıkarıp komutu biz göndererek çalıştırtabiliriz. Bunu Arduino Mega bile yapabilir
Yorumları: 1.051
Konuları: 45
Rep Puanı: 3.067
Uzman
Servo motor ve sürücüsü arıza elbet yapar. Ancak düşük ihtimal. Biraz bakındım. Röle kartları var ve satılıyor. Bunun arızalı olma ihtimali daha yüksek. Bu arızalı diye de hurdaya atacaklarını sanmam. Önce bir teşhis yapmakta yarar var.
Anladığım kadarı ile vidyo ile beraber bu sinema sistemleri için zamanlama dosyaları da oluyor. Sistem buna göre çalışıyor. Oyun için adapte edilecekse röle kartı ile kaynak kodda veriliyormuş.
Yorumları: 367
Konuları: 127
Rep Puanı: 334
Acemi
servo sistemleri genelde bozulmuyor daha cok bilgisayarda , programda ,kontrol kartlarinda sorunlar olmus bazen ortada bilgisayar bile yok
bu durumdaki atil sistemleri tekrar canlandirmak istiyorum
bir str dosyasi kulanarak videonun hareketlerini hareketin zamanlarini plc ye gonderip servolari kontrol etmeye calisacagim
saygilar
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.