Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projeye dosya olarak eklenmiş dosyanın içeriğini okumak
Selamlar Başlık garip oldu farkındayım.

Projeye eklediğim Json veya Js dosyalarını runtime'da okumam gerekiyor bir string içerisine nasıl çekebilirim.

Not: Resource olarak eklemiyorum.

k8ubry4.jpg
Bu bir web service yapı sanırım. .js tarafı sonuçta bir yerlere link olarak kullanılır durumda olduğundan yola çıkarak bir çözüm düşünüyorum.

Servisten size özel bir path/parametre eklenerek javascript yakasından text kaynak isteyebilirsiniz diye değerlendiriyorum. (Güvenlik için gerekli eklemeler yapılır.)
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(18-04-2025, Saat: 08:10)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu bir web service yapı sanırım. .js tarafı sonuçta bir yerlere link olarak kullanılır durumda olduğundan yola çıkarak bir çözüm düşünüyorum.

Servisten size özel bir path/parametre eklenerek javascript yakasından text kaynak isteyebilirsiniz diye değerlendiriyorum. (Güvenlik için gerekli eklemeler yapılır.)

WS değil vcl uygulama. Eğer bir yöntem bulamazsam dbye çekeceğim ama burası daha güvenli olur diye düşündüm. Ancak tabi proje derlendiği için kendisi okuyabilir mi bilemedim.
Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim. js ile kaynak kodu çekebildiğimizi de biliyorum. O bağlamda js içine koyacağınız bir fonksiyon ile kendi kendinin kaynağını siz res/rc altında belirtmeseniz de  uygulama öz resource içindeki kendi bildiği adresten okutup (self) result döndürülebilir diye değerlendiriyorum.

Uygulama örneklem açısından çok kısıtlı olduğundan "bir bilmecem var çocuklar" ETİ reklamları vardı onun gibi acaba nedir deyip kafamızdan element uyduruyoruz. Smile

Size değil de forum geneline yazmış olayım, soracağınız sorular koda odaklı ise mümkünse örnek proje oluştup kaynak kodlarla sorularımızı soralım, cevap için hem kayıtsız kalma oranı düşer hem anlaşılırlık artar hem de sorular başkalatına çok şey öğretir.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(18-04-2025, Saat: 10:17)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim. js ile kaynak kodu çekebildiğimizi de biliyorum. O bağlamda js içine koyacağınız bir fonksiyon ile kendi kendinin kaynağını siz res/rc altında belirtmeseniz de  uygulama öz resource içindeki kendi bildiği adresten okutup (self) result döndürülebilir diye değerlendiriyorum.

Uygulama örneklem açısından çok kısıtlı olduğundan "bir bilmecem var çocuklar" ETİ reklamları vardı onun gibi acaba nedir deyip kafamızdan element uyduruyoruz. Smile

Size değil de forum geneline yazmış olayım, soracağınız sorular koda odaklı ise mümkünse örnek proje oluştup kaynak kodlarla sorularımızı soralım, cevap için hem kayıtsız kalma oranı düşer hem anlaşılırlık artar hem de sorular başkalatına çok şey öğretir.

Abi aslında güzel sordum da muhtemelen imkansız bir şey istediğim için sizin kafada oluşmadı Smile 

"Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim." .js olayına takılmayın. varsayın ki bir json veya txt dosyası var. Ben içerisindeki datayı okumak istiyorum. Örnek proje de veremem çünkü yok ortada bir kod yok hata yok. Olayın yapılabilirliğini sorguluyorum. Bu txt dosyası exe dizininde var olan bir dosya değil projeye eklenmiş bir dosya.

veya onu da geçtim bir pas dosyası olarak düşünün projedeki x.pas dosyasının kodlarını runtime da okumak istiyorum.

şu siteyi örnek vereyim : https://prime.fmsoft.net/demo/desktop/mdemo.dll

mesela bu sitede butona basıldığında runtime da çalışan bir delphi dll dosyasının kendi içindeki source kodu gösterebiliyor ben bunu istiyorum gerçekte bu yapılabilir mi.
(Bunlar yüksek muhtemelle exe dizinine pas dosyasını elle atmışlardır ama ben atmadan da olurmu onu soruyorum)

3f7w3r8.jpg
Design Time durumları yani şimdi anladım. 

O gördüğünüz site sadece formları ve form elementlerini, ilave olarak önceden statik olarak memo vb içeriğininde varsa onları okur kaynak olarak sunar.  

Javascript kodu veya JSON kodunuzu bir memoya koyarsanız hem o web sitesi hem exe içine bakan herhangi biri hem de siz memo'nun kendisini uygulama runtime zamanı okur kullanırsınız.

Bunu istemeyiz zaten. Smile

Bu durumda sorunuzda belirttiğiniz şekliyle bir çözümü göze almak veya web üzerinden özel bir zamanda çekmek şeklinde gözden ırak düşünülebilir.

Bunları yaparken de içeriği base64 yapıp bir de hex kodla salt edilmiş zip parola vs ile gömerek resource explorer ile veya web payload takip eden her önüne gelen açıp okuyamasın diyebilirsiniz
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(18-04-2025, Saat: 14:08)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Design Time durumları yani şimdi anladım. 

O gördüğünüz site sadece formları ve form elementlerini, ilave olarak önceden statik olarak memo vb içeriğininde varsa onları okur kaynak olarak sunar.  

Javascript kodu veya JSON kodunuzu bir memoya koyarsanız hem o web sitesi hem exe içine bakan herhangi biri hem de siz memo'nun kendisini uygulama runtime zamanı okur kullanırsınız.

Bu durumda sorunuzda belirttiğiniz şekliyle bir çözümü göze almak veya web üzerinden özel bir zamanda çekmek şeklinde gözden ırak düşünülebilir.

Bunları yaparken de içeriği base64 yapıp bir de hex kodla salt edilmiş zip parola vs ile gömerek resource explorer ile veya web payload takip eden her önüne gelen açıp okuyamasın diyebilirsiniz

Farklı yerden çekmek söz konusu olduğunda seçenek çok zaten. Ama araştırdıkça mümkün olmadığını görüyorum.
(18-04-2025, Saat: 12:03)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-04-2025, Saat: 10:17)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim. js ile kaynak kodu çekebildiğimizi de biliyorum. O bağlamda js içine koyacağınız bir fonksiyon ile kendi kendinin kaynağını siz res/rc altında belirtmeseniz de  uygulama öz resource içindeki kendi bildiği adresten okutup (self) result döndürülebilir diye değerlendiriyorum.

Abi aslında güzel sordum da muhtemelen imkansız bir şey istediğim için sizin kafada oluşmadı Smile 

"Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim." .js olayına takılmayın. varsayın ki bir json veya txt dosyası var. Ben içerisindeki datayı okumak istiyorum. Örnek proje de veremem çünkü yok ortada bir kod yok hata yok. Olayın yapılabilirliğini sorguluyorum. Bu txt dosyası exe dizininde var olan bir dosya değil projeye eklenmiş bir dosya.

veya onu da geçtim bir pas dosyası olarak düşünün projedeki x.pas dosyasının kodlarını runtime da okumak istiyorum.

şu siteyi örnek vereyim : https://prime.fmsoft.net/demo/desktop/mdemo.dll

mesela bu sitede butona basıldığında runtime da çalışan bir delphi dll dosyasının kendi içindeki source kodu gösterebiliyor ben bunu istiyorum gerçekte bu yapılabilir mi.
(Bunlar yüksek muhtemelle exe dizinine pas dosyasını elle atmışlardır ama ben atmadan da olurmu onu soruyorum)

3f7w3r8.jpg

Merhaba,
@mrmarman hocamın bir paylaşımı mevcut. İncelemek isteyebilirsiniz.

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=4815

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
@hi_selamlar bildirdiği çözüm şöyle düşünülmüştü;

dll vb harici bilgi belge ne varsa exe'nin ulaşabileceği fiziksel dosya olması gereğini ortadan kaldıran bir çözüm.

HEX array olarak dosyanın bir unite dönüştürülerek projeye unit ekler gibi dahil edilmesi.

( zihni sinir procesi gibi değil mi...)
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(18-04-2025, Saat: 14:08)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Design Time durumları yani şimdi anladım. 

Katılıyorum. Dosya içerisindeki tüm verinizi base64 ile encode edin ve bir unit içerisinde resource string olarak saklayın. Runtime'da decode yaparak tüm veriyi kullanabilirsiniz. Base64'ü daha güvenli hale getirmek istiyorsanız, aşağıdaki konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=8086

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Information Uygulama yönetici olarak mı çalışıyor? (runtime tespit etme) bakyuz 0 404 28-04-2025, Saat: 17:22
Son Yorum: bakyuz
  DBGrid1 Alanlarını Gizle Göster Olarak Kullanmak. OZCANK 4 1.080 05-04-2025, Saat: 22:02
Son Yorum: metemet
  Windows Explorer dan delphi formuna dosya Drag&Drop işlemi örneği adelphiforumz 1 586 23-01-2025, Saat: 15:16
Son Yorum: yhackup
  idftp dosya kontrolü ercanskose 2 798 30-10-2024, Saat: 16:15
Son Yorum: ercanskose
Lightbulb Delphi 7zip Password lü Dosya Sıkıştırma ve Açma + Bonus RAR5 Desteği frmman 6 1.903 16-03-2024, Saat: 17:55
Son Yorum: delphi.developer

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi