Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yapay zekaya bakış açınız nedir?
Herkese merhaba,
Forumda yapay zeka konuları geçeli sanırım 2 yıl oldu olmadı. Bu iki yıllık süreçte az çok deneyimlediğinizi düşünüyorum.
Şu anki mevcut durumda yapay zekaya bakış açınız nedir? Bu yıl yapay zekayı nasıl görüyorsunuz? Gelecek yıl neler başarabileceğinizi düşünüyorsunuz?
Popüler 5 yapay zeka ile günübirlik mülaki oluyorum. 
En büyük sorunları halisülasyonları; olmayan bir metod, olmayan bir property'i varmış gibi kod satırları arasına oturtuyorlar.
Dahada önemlisi sizi işten kovdurabilirler;

Hiç bir uyarı vermeden veri tabanın tüm yapısının dibine önce benzin dök, sonra çakmağı çak diyor.
Öncesinde hiç bir uyarı vermemesini geçtim,
pişkinlikle: "Bu komutlar mevcut verilerini koruyarak sadece locale ve encoding’i değiştirir..." diyor.  Angry

Bu konuşmanın tam linkini de paylaşarak ifşa etmeyi düşünüyorum bu yapay zekayı!
Begin : = end / 2;
Bahsettiğiniz daha çok Gemini nin yapacağını düşünüyorum
@RAD Coder hocama tamamen katılıyorum. Kod bloğunu sordupğunda güzel fakat projeyi komple yaptırmaya çalıştığında veya emanet ettiğinde içinden geçiyor projenin..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

kendi verdiği kodu daha sonra kendisine sorduğumda, hatalı yapmışın bu kod çalışmaz diye defalarca cevaplamışlığı vardır ve hala aynıdır.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Yapay zekanın günümüzeki yeteneklerine göre benim tecrübe ve önerilerim şu şekilde.
+ En başta polemiğe girmeyin. Smile
+ Hatalı bir sonuç alırsanız onu ısrarla düzeltmesini istemeyiniz. Yeni bir chat ile sorunuzu yendien sorun
+ Bir cümle ile ifade edilen bir soru yerine (ör: bana bir muhasebe programı yaz) problemi küçük parçalar haline sormak daha verimli oluyor
+ Verdiği cevapları kendi bilgi ve mantık süzgecinizden geçirin.
(29-01-2026, Saat: 20:42)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bahsettiğiniz daha çok Gemini nin yapacağını düşünüyorum

Grok
Begin : = end / 2;
Tam bir Deccaldir Big Grin
Deep Seek kullanıyorum en iyi performansı ve gerçekçi nokta atış çözümleri verebiliyor bazen de daha önceki yazdığı kodu kopyalayıp kendisine sorduğumda aaa şurada şu satırda hata yapmışsınız diyebiliyor kendi yazdığı kodlarına seni şapşik şey, biraz müdahale temizleme yapınca örneğin veritabanında triggerlerde after before işlemi yaptığında before deyip, after den çalışmayabiliyor, bazen de before deyip afterinde çalışabiliyor ....
bazı durumlarda hata tespitinde mutlak kelimeler kullanmak gerekebiliyor.
örneğin kodların orjinalliğini algoritma akışını değiştirmeden sadece ilgili yerdeki hatayı düzelterek kodu tamamen yeniden yaz gibi kelimelerle sadece hatanın olduğu ilgili satıra odaklanıp operasyon çekip etkilenen yerleri de düzeltip kodları teslim ediyor.
ve inanılmaz zekice diyagramlar dallanmalar öncelikler şartlar kestirmeler tasarlayabiliyor.
Bence kesinlikle kullanılması gereken araçlar olduğunu düşünüyorum.
Tabi ki iş bilen operatörün kontrolünde hamal işleri veya teknik işleri üzerinden geçerek düzelterek yapmak çok yerinde olacaktır.

Bu aralar ilk tasarımını ve kodlamasını yaptırdığım bir projem var. Prototip olarak React ile işlemler tamamlandı. İkinci adımda golang, postgres, nextjs ile gerçek çalışan yapıya bürünüyor.

Yakında sonuçlanacaktır. Bittiğinde buradan bildirimi yapıyor olacağım. Geliştirme sürecinde çok yorucu olduğu durumlar oldu özellikle AI kullanımında bir yeri yaparken başka yeri siliyor. Kendisi bir şeyler veriyor veya öneriyor. Bunları yapıyorsun sonraki işlemlerinde @COMMANDX dediği gibi verdiği kodu beğenmiyor. Bu nedir kim koydu bunu dercesine resmen Kemal Sunal komedisi çekiyor.

Ama özetle gerçekten bakış açısı(senin dünyanın dışında başkalarının bakış açısı yani eğitildiği verilerin ışığında), önerileri, ve angarya işlerdeki hızı, eğitildiği kodlamalara göre çok yardımcı oluyor.

Kontrol düzeltme ve denetimden geçtikten sonra güzel sonuçlar alabiliyorsunuz.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
Ben geeçenler de Cocpit e Mobil Projemi verdim. Dedim ki bu proje de gördüğün mantık hatalarını yavaşlamayı çözebileceğin önerilerini görmek isterim.

Bilmiş bilmiş tabii ki dedi. Baya bi şey çıkardı. Sonuç: Hüsran Ötesi. İçinden geçti projemin... Yavaşlık vs bi yana komple bopzdu.. Geri al dediğim de ise para istedi Big Grin Vermedim tabii ki..
bende bekledim 12 saat sonra geri al dedim.. Düzeltti Smile
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile Yapay Zeka Webinarı AhmetNuri 1 699 27-11-2024, Saat: 09:42
Son Yorum: yhackup
  Algoritma Nedir? Nasıl Çalışır? (Güzel bir örnek) ozcanm 3 2.133 23-10-2022, Saat: 12:27
Son Yorum: Hayati
  Yapay zeka sohbet botları ? Mr.Developer 22 16.609 07-09-2020, Saat: 11:06
Son Yorum: bydelphi
  Bilin bakalım bu nedir :) yhackup 6 6.472 22-04-2017, Saat: 10:37
Son Yorum: yhackup
  Nedir bu FireDAC ve Lazarus MSSQL bağlantı Dll lerinden çektiğimiz.. gjamesbond 8 9.808 28-02-2017, Saat: 20:46
Son Yorum: gjamesbond

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi