17-03-2026, Saat: 14:18
Herkese merhaba.
D 12.1 CE kullanıyorum. Getit Package Manager'den daha önce ComPort Driver kurmuştum. Ancak bu komponent'e güncelleme gelmiş. Bende güncelledim. Ancak daha önce düzgün çalışan komponent porttan aldığı verileri Çince alfabesi şeklinde göstermeye başladı. Aynı programı D7 ile çalıştırdığımda sorunsuz ve doğru şekilde veri geliyor.
Sonrasında D12.1 CE'den bu komponenti kaldırdım. Github'dan bir önceki versiyonu indirip yükledim. Ancak install edemedim. Bunun üzerine yine Getit Package Manager'den doğru çalışmayan versiyonu kurmak istedim ama olmadı aşağıdaki hataları verdi.
Loading EULAS...
Installing Library "TComPortDrv"...
Downloading Library "TComPortDrv"...
Extracting Library "TComPortDrv" to "C:\Users\hasan\OneDrive\Belgeler\Embarcadero\Studio\23.0\CatalogRepository\TComPortDrv-12\". This could take a while...
Adding environment path "Source\" for all platforms and personality "Delphi.Personality"...
Entry already exists on platform "Win32".
Entry already exists on platform "Android64".
Entry already exists on platform "Android".
Compiling project "ComPortDrv.dproj"...
Compiling project "ComPortDrvD.dproj"...
Installing package "ComPortDrvD290.bpl"...
Cannot load package 'ComPortDrv290.' It contains unit 'CPDrv', which is also contained in package 'ComPortDrv'
Error when executing an action of "TComPortDrv" catalog. The action is "InstallPackage" (ID 7).
A problem occurred during the process.
Şu an 2 problemim var.
1. Bu komponenti install edemiyorum.
2. Çince yazılar neden geliyor ?
Yardımınız için teşekkür ederim.
D 12.1 CE kullanıyorum. Getit Package Manager'den daha önce ComPort Driver kurmuştum. Ancak bu komponent'e güncelleme gelmiş. Bende güncelledim. Ancak daha önce düzgün çalışan komponent porttan aldığı verileri Çince alfabesi şeklinde göstermeye başladı. Aynı programı D7 ile çalıştırdığımda sorunsuz ve doğru şekilde veri geliyor.
Sonrasında D12.1 CE'den bu komponenti kaldırdım. Github'dan bir önceki versiyonu indirip yükledim. Ancak install edemedim. Bunun üzerine yine Getit Package Manager'den doğru çalışmayan versiyonu kurmak istedim ama olmadı aşağıdaki hataları verdi.
Loading EULAS...
Installing Library "TComPortDrv"...
Downloading Library "TComPortDrv"...
Extracting Library "TComPortDrv" to "C:\Users\hasan\OneDrive\Belgeler\Embarcadero\Studio\23.0\CatalogRepository\TComPortDrv-12\". This could take a while...
Adding environment path "Source\" for all platforms and personality "Delphi.Personality"...
Entry already exists on platform "Win32".
Entry already exists on platform "Android64".
Entry already exists on platform "Android".
Compiling project "ComPortDrv.dproj"...
Compiling project "ComPortDrvD.dproj"...
Installing package "ComPortDrvD290.bpl"...
Cannot load package 'ComPortDrv290.' It contains unit 'CPDrv', which is also contained in package 'ComPortDrv'
Error when executing an action of "TComPortDrv" catalog. The action is "InstallPackage" (ID 7).
A problem occurred during the process.
Şu an 2 problemim var.
1. Bu komponenti install edemiyorum.
2. Çince yazılar neden geliyor ?
Yardımınız için teşekkür ederim.