Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ios için uygulama derleme
Merhaba arkadaşlar

Konu ins konusulmamistir. Baktım ama konu hakkında bir şey göremedim. Öncelikle bu durum için konu önceden konuşulmuş ise özür dilerim.

Ben android projeler yazan birisiyim ama bir uygulamami ios içinde geliştirmek istiyorum. Fakat ios derleme yapmak için mac cihaz almak zorundamıyım.  Bunun başka çözümleri var mi birde test cihazı içinde illaki ios cihaz şart mı bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.
(29-04-2026, Saat: 14:14)codder71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar

Konu ins konusulmamistir. Baktım ama konu hakkında bir şey göremedim. Öncelikle bu durum için konu önceden konuşulmuş ise özür dilerim.

Ben android projeler yazan birisiyim ama bir uygulamami ios içinde geliştirmek istiyorum. Fakat ios derleme yapmak için mac cihaz almak zorundamıyım.  Bunun başka çözümleri var mi birde test cihazı içinde illaki ios cihaz şart mı bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum.

Merhabalar,
Paylaşımlar mevcut. İncelemek isterseniz,

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=1815
Daha fazla arama için > site:https://www.delphican.com ios test

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.

Benim hiç fiziksel macOS'um olmadı.  Cry
Tüm uygulama derlemlerini (15 yıldır) sanal macOS üzerinde gerçeklştirip, app store'a gönderiyorum.
Delphi'nin son sürümlerini kullanıyorsanız; fiziksel cihaz olmadan .ipa dosyası üretebilirsiniz.
Tabi bunun için provizyon denen sertifikasyonlar zincirine sahip olmanız gerkiyor. Yani Apple Developer üyeliği olmadan .ipa nın da bir anlamı olmayacaktır.
Production aşamasında;  her halükarda fiziksel bir iPhone veya iPad üzerinde test etmeniz daha iyi olur.
Begin : = end / 2;
(29-04-2026, Saat: 16:26)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Benim hiç fiziksel macOS'um olmadı.  Cry
Tüm uygulama derlemlerini (15 yıldır) sanal macOS üzerinde gerçeklştirip, app store'a gönderiyorum.
Delphi'nin son sürümlerini kullanıyorsanız; fiziksel cihaz olmadan .ipa dosyası üretebilirsiniz.
Tabi bunun için provizyon denen sertifikasyonlar zincirine sahip olmanız gerkiyor. Yani Apple Developer üyeliği olmadan .ipa nın da bir anlamı olmayacaktır.
Production aşamasında;  her halükarda fiziksel bir iPhone veya iPad üzerinde test etmeniz daha iyi olur.

Merhabalar hocam cevabınız için çok teşekkür ederim sanal macos nasıl kullanılıyor. Bana detay verebilirmisiniz Cloud mu yoksa bilgisayara sanal bilgisayar mı kuruyorsunuz. İlk defa ios sürüm yapacağım hiç bir şey bilmiyorum bu konuda

(29-04-2026, Saat: 15:45)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Merhabalar,
Paylaşımlar mevcut. İncelemek isterseniz,

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=1815
Daha fazla arama için > site:https://www.delphican.com ios test

Kolay gelsin.
Cevabınız için çok teşekkürler hocam konuyu inceliyorum hemen
Kendi lokal bilgisayarım üzerinde sanal olarak kullanıyorum.
macOS/iOS geliştirme ortamı şöyle;
1- VmWare Workstation 17 indir ( VMware) ve kur. Ücretli olan bu ürün geçen yıldan beri artık ücretsiz dağıtılıyor. (Haberi
2- Unlocker indir ve çalıştır. (Nasıl yapılacağı aşağıdaki anlatımlarda yer alıyor)
3- macOS 26 Tahoe .iso dosyasını indir ve VmWare üzerinden kurulumunu sağla.  
    Kurulum için buraya iki link bıraktım. Rastgele seçtim bunları; internet ortamında bir çok makale var.

Windows PC Üzerinde VMware Üzerinde macOS Tahoe Nasıl Kurulur?

Görsel anlatım.   

4- Kurulumu tamamlayıp, oturumu açtıktan sonra da geliştirme ortamını kurman gerekiyor. 

NOT: İnternet ortamında VmWare için hazır macOS Tahoe image'ları da var. Bunlardan birini indirip, import (hızlı kurulum) ettiğinizde macOS baştan kurmak zorunda kalmazsınız. Kurulu gelir. Önerim .iso dosyasından kendiniz kurun. 

Devamını "Tüm Platformar için Hızlı Uygulama Geliştirme" kitabından takip edebilirsin.
    - XCode kurulumu
    - XCode Geliştirici Araçlarının Kurulumu
    - iOS 26 SDK kurulumu
    - PAServer kurulumu
    - Delphi IDE'sinden Bağlantı (Connection Profile Manager)
    - Delphi IDE'sinden macOS 26 ve iOS 64- bit Device SDK kurulumu
    - Bir mobil uygulamnın macOS ve iOS device üzerinden çalıştırılması vb.
Begin : = end / 2;
(30-04-2026, Saat: 00:14)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kendi lokal bilgisayarım üzerinde sanal olarak kullanıyorum.
macOS/iOS geliştirme ortamı şöyle;
1- VmWare Workstation 17 indir ( VMware) ve kur. Ücretli olan bu ürün geçen yıldan beri artık ücretsiz dağıtılıyor. (Haberi
2- Unlocker indir ve çalıştır. (Nasıl yapılacağı aşağıdaki anlatımlarda yer alıyor)
3- macOS 26 Tahoe .iso dosyasını indir ve VmWare üzerinden kurulumunu sağla.  
    Kurulum için buraya iki link bıraktım. Rastgele seçtim bunları; internet ortamında bir çok makale var.

Windows PC Üzerinde VMware Üzerinde macOS Tahoe Nasıl Kurulur?

Görsel anlatım.   

4- Kurulumu tamamlayıp, oturumu açtıktan sonra da geliştirme ortamını kurman gerekiyor. 

NOT: İnternet ortamında VmWare için hazır macOS Tahoe image'ları da var. Bunlardan birini indirip, import (hızlı kurulum) ettiğinizde macOS baştan kurmak zorunda kalmazsınız. Kurulu gelir. Önerim .iso dosyasından kendiniz kurun. 

Devamını "Tüm Platformar için Hızlı Uygulama Geliştirme" kitabından takip edebilirsin.
    - XCode kurulumu
    - XCode Geliştirici Araçlarının Kurulumu
    - iOS 26 SDK kurulumu
    - PAServer kurulumu
    - Delphi IDE'sinden Bağlantı (Connection Profile Manager)
    - Delphi IDE'sinden macOS 26 ve iOS 64- bit Device SDK kurulumu
    - Bir mobil uygulamnın macOS ve iOS device üzerinden çalıştırılması vb.

Hocam elinize sağlık yarın inceleyip kurulumu yapacağım inş.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Konferans sitemi için alt yapı nurah 0 146 03-03-2026, Saat: 11:21
Son Yorum: nurah
  FMX Mobil için En Güncel macOS Mimarisi RAD Coder 7 711 02-03-2026, Saat: 22:14
Son Yorum: mcuyan
  Android Uygulama İkonu ARM 2 406 11-11-2025, Saat: 12:15
Son Yorum: ARM
  Apple Store'a Uygulama Yükleyebilen Arkadaşlarla Yardımlaşma... Jakarta2 23 3.998 04-10-2025, Saat: 16:51
Son Yorum: tavsanlili
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 830 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi