Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Listview Checkbox Sorunu
Merhabalar

Arkadaşlar Listview de Listview.Edit := True;  kodu ile checkboxları aktif edebiliyoruz. Yalnız burda bir sıkıntı mevcut listviewdeki öğenin her hangi bir yerine tıkladığımızda checkbox true oluyor. Bunu sadece checkboxun üstüne tıklayarak yaptırabilirmiyiz. Yani kullanıcı secmek isterse ancak checkbox ustune tıklayarak secebilecek diğer yerlerine tıkladığı zaman öğe ile ilgili diğer özellikleri göstermek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.
Merhaba,
Daha önce formda bu konu ile ilgili bir makalem vardı: ListView GlyphButton nesnesini CheckBox gibi kullanmak.
DelphiCan'dır!
Merhaba
Hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Hocam makaleyi inceledim öncelikle örneği derleyip cihazımda test ettim. Sıkıntısız görseldeki gibi çalışıyor hocam yalnız isteğimi karşılamıyor. Eklenen kayıt nesnesinin neresine tıklarsam tıklayım checkbox true oluyor. Benim istediğim ise sadece checkbox üstüne tıkladığımda aktif olması bunu yapmanın bir yolu var mı acaba yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Merhaba,
ListView DynamicAppearance yapısında bir Item içerisinde bulunan herhangi bir alt Item'a ulaşmak için ListView'in OnButtonClick veya OnItemClickEx olayı kullanılmalıdır. 
Check işlemini bir Type kontrolü ile bu olayda gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.

Örnek, OnItemClickEx olayı

var
 Button: TListItemGlyphButton;
begin
 if (ItemObject is TListItemGlyphButton) then
 begin
   Button := TListItemGlyphButton(ItemObject);
   Button.Checked := Not Button.Checked;
   lblBilgi.Text := 'GlyphButton tıklandı';
 end;
 if (ItemObject is TListItemText) then
   lblBilgi.Text := 'Text tıklandı';
end;
DelphiCan'dır!

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Wmware Macos Apple Hesap Sorunu nurah 3 357 20-08-2026, Saat: 22:35
Son Yorum: codder71
  Google Play Billing Versiyon Sorunu[ÇÖZÜLDÜ] codder71 12 1.163 01-08-2026, Saat: 22:45
  Android 16 Uygulama Ekran Taşma Sorunu[ÇÖZÜLDÜ] codder71 5 673 31-07-2026, Saat: 23:38
Son Yorum: mcuyan
  PHPickerDelegate Derleme Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] codder71 13 1.345 18-07-2026, Saat: 22:54
Son Yorum: emailx45
  Webbrowser Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] codder71 7 917 10-02-2026, Saat: 17:04

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi