Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UniGui Mobil Grid'de Sütun Formatı
Merhaba Arkadaşlar,

Unigui Mobil projesinde Grid kullanıyorum. Sütunların birisinde para birimi göstermem gerekiyor ama sütunu bir türlü istediğim formata getiremiyorum. Grid'in bağlı olduğu DataSet'in FIELD özelliklerinden hem DisplayFormat hem de EditFormat özelliklerini aşağıdaki gibi ayarlıyorum, ama uygulama çalıştığında Grid banamısın demiyor, kendi bildiği gibi gösteriyor. Yani sütunu para birimi gösterecek şekilde formatlayamıyorum. Grid'in üzerinde format'ı ayarlayabileceğim bir bölüm yok. Küçük meblağlarda okunabilse de, rakamlar büyüdükçe okumak zorlaşıyor.

Kullanan var mı ? Ne tavsiye edersiniz ?

Tasarım Ekranında şu şekilde :

r06yPXF.jpg

Uygulama ekranında şu şekilde görünüyor :

0ZCxiUEN.jpg

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Bildigim kadarıyla oradaki ayarlar iş gormuyordu. Datasetin field editorunden formatlayabilirsiniz diye dusunuyorum.
(01-05-2017, Saat: 16:57)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bildigim kadarıyla oradaki ayarlar iş gormuyordu. Datasetin field editorunden formatlayabilirsiniz diye dusunuyorum.

Dataset'in Field Editoru derken nereyi kastediyorsunuz ? İlk resimdeki yer zaten orası değil mi ?

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Normalde DisplayFormat'ı ayarlamanız yeterlidir ramazan bey fakat UniGui desteklemiyor sanırım o yüzden göremiyorsunuz.
şu şekilde deneyebilirmisiniz ,0.00
(01-05-2017, Saat: 18:00)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normalde DisplayFormat'ı ayarlamanız yeterlidir ramazan bey fakat UniGui desteklemiyor sanırım o yüzden göremiyorsunuz.
şu şekilde deneyebilirmisiniz ,0.00

Teşekkür ederim, ama yine olmadı maalesef. Aynı şekilde gösteriyor.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
UniGUI'nin 1.0.0.xxxx sürümünde böyle bir sorun bende yaşıyordum. Ama 1.50 sürümünden itibaren bu sorunu yaşamıyorum. Sanırım ufak bir güncelleme yapıldı. Hiçbir şey değiştirmedim ama 1.50'yi kurup projemi çalıştırdığımda sorunun düzelmiş olduğunu gördüm.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile web programlama(Unigui, Tms Webcore vs vs..) mbalci 9 3.051 28-04-2025, Saat: 21:10
Son Yorum: poseidon
  Aktif Calısan Unigui Projeri mehmet07 4 1.689 07-03-2025, Saat: 15:34
Son Yorum: yhackup
  Unigui Dll+ Ssl apachi2006 1 785 19-01-2025, Saat: 20:21
Son Yorum: apachi2006
  UniGui Mobil ikurt07 4 1.497 01-11-2024, Saat: 22:11
Son Yorum: ikurt07
  Unigui FastReport DialogPage bydelphi 0 553 18-10-2024, Saat: 11:58
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi