Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pascal script ile QuickReport nesnelerine nasıl erişim yapılır
#1
s.a akınsoft wolvox erp muhasebe programında
raporlama aracı olarak QuickReport kullanıyor raporlamada pascal script düzenleyici var ancak hiç döküman eklememiş pascal script içerisinde biraz bişeyler yaptım showmessage , formatdatetime çalışıyor basit bir procedure yazdım sorunsuz çalışıyor pascal script içerisinden rapora eklenen QuickReport nesnelerine nasıl erişebilirim bilgi okuma yazma gibi işlemler yapmak istiyorum
yardımlarınız için tşkler
Cevapla
#2
Selamlar,

Pascal Script'i muhtemelen FastScript bileşeni kullanarak yapmışlardır. FastScript'in dokumanları işinizi görecektir.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kolay Gelsin
Cevapla
#3
(02-07-2018, Saat: 23:38)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.s.a akınsoft wolvox erp muhasebe programında
raporlama aracı olarak QuickReport kullanıyor raporlamada pascal script düzenleyici var ancak hiç döküman eklememiş pascal script içerisinde biraz bişeyler yaptım showmessage , formatdatetime çalışıyor basit bir procedure yazdım sorunsuz çalışıyor pascal script içerisinden rapora eklenen QuickReport nesnelerine nasıl erişebilirim bilgi okuma yazma gibi işlemler yapmak istiyorum
yardımlarınız için tşkler

Merhabalar
Code yazım ekran görüntüsü var mı?
@Kuri_YJ nin de belirttiği gibi olma ihtimali yüksek.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#4
s.a @Kuri_YJ hocam fastscript ile yazılmış gibi bir çok fonksiyon çalışıyor bazı. fonksiyonlar ise çalışmıyor ancak rapordaki neslere nasıl erişebilirim bulamadım ve rapor veritabanından bilgi çekiyor bağlı olduğu veritabanında diger tablolardan bilgi nasıl çekilecek onuda bulamadım fonksiyonlu
Cevapla
#5
Selamlar,

Eğer normal pascal code içinden erişiyorsanız (yani programdan) normal olarak diğer nesnelere nasıl erişiyorsanız öyle erişebilirsiniz. FindComponent ile isminden buldurup erişebilirsiniz vs. vs.

Örnek code gösterebilirseniz, örnek rapor vs. belki bir şeyu söyleyebiliriz.

Kolay Gelsin
Cevapla
#6
(01-08-2018, Saat: 08:51)Kuri_YJ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Selamlar,

Eğer normal pascal code içinden erişiyorsanız (yani programdan) normal olarak diğer nesnelere nasıl erişiyorsanız öyle erişebilirsiniz. FindComponent ile isminden buldurup erişebilirsiniz vs. vs.

Örnek code gösterebilirseniz, örnek rapor vs. belki bir şeyu söyleyebiliriz.

Kolay Gelsin


Hocam Örnek Kod Malesef Paylaşmıyor
Dizayn da Pascal Script Düzenleyici Diye Menüye Eklemiş Tıklayınca
Boş Bir Ekran Geliyor
Gelen ekranda

program Report;
begin

end.


sadece Bunlar Var
ben aşağıdaki gibi biraz denemeler yaptım
çalışıyor ancak Var olan Nesnelere nasıl erişim yapacağımı bulamıyorum







program Report;
    var
    Degisken01:string;
    AComponent: TComponent ;
    i:integer;
    DNMDugme: TButton;
    DNMForm: TForm;
    Memo1:TMemo;

begin




 DNMForm:=TForm.Create(nil);
 DNMForm.SetBounds(10, 100, 420, 350);
 DNMForm.Caption:='Dimanik Form Başlığı';


 DNMDugme:=TButton.create(DNMForm);
 DNMDugme.Caption:='Düğme Başlığı';
 DNMDugme.SetBounds(10, 10, 200, 30);
 DNMDugme.Parent:=DNMForm;


 Memo1:=TMemo.create(DNMForm);
 Memo1.SetBounds(10, 40, 200, 150);
 Memo1.Parent:=DNMForm;

 DNMForm.ShowModal;

    Degisken01 := 'Ahmet Ak';
    ShowMessage('Değişken Değeri : '+Degisken01);


end.
Dosya Eklenilmiyor
Örnek Rapor Dosyası Linkte Mevcut
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
for i:=0 to ComponentCount-1 do
 with Components[i] do showmessage(Name+' - '+ClassName);
gibi bir kod çalıştırmayı deneyin. Hatta Application.Components denemesi de yapılabilir. Çalışır mı hata verir mi bilemem ama denemekte fayda var.
Cevapla
#8
(25-12-2018, Saat: 19:04)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
for i:=0 to ComponentCount-1 do
 with Components[i] do showmessage(Name+' - '+ClassName);
gibi bir kod çalıştırmayı deneyin. Hatta Application.Components denemesi de yapılabilir. Çalışır mı hata verir mi bilemem ama denemekte fayda var.
Kodu Çalıştırdığımda

Derlenen: [Error] (14:15): Unknown identifier 'ComponentCount'
Hatası Veriyor
Cevapla
#9
(25-12-2018, Saat: 19:49)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(25-12-2018, Saat: 19:04)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
for i:=0 to ComponentCount-1 do
 with Components[i] do showmessage(Name+' - '+ClassName);
gibi bir kod çalıştırmayı deneyin. Hatta Application.Components denemesi de yapılabilir. Çalışır mı hata verir mi bilemem ama denemekte fayda var.
Kodu Çalıştırdığımda

Derlenen: [Error] (14:15): Unknown identifier 'ComponentCount'
Hatası Veriyor

Selamlar,

ComponenCount yerine DNMForm.ComponentCount yazıp dener misiniz.
Cevapla
#10
(25-01-2019, Saat: 16:06)Kuri_YJ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(25-12-2018, Saat: 19:49)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Kodu Çalıştırdığımda

Derlenen: [Error] (14:15): Unknown identifier 'ComponentCount'
Hatası Veriyor

Selamlar,

ComponenCount yerine DNMForm.ComponentCount yazıp dener misiniz.

Aleyküm Selam
Kodu Şu Şekilde Düzenledim

program Report;
    var
    Degisken01:string;
    AComponent: TComponent ;
    i:integer;
    DNMDugme: TButton;
    DNMForm: TForm;
    Memo1:TMemo;

begin

  try
 for i:=0 to DNMForm.ComponentCount-1 do

with DNMForm.Components[i] do showmessage(Name+' - ');

 exception E : Exception do
     ShowMessage(E.ClassName+' error raised, with message : '+E.Message);
 end;



 DNMForm.SetBounds(10, 100, 420, 350);
 DNMForm.Caption:='Dimanik Form Başlığı';


 DNMDugme:=TButton.create(DNMForm);
 DNMDugme.Caption:='Düğme Başlığı';
 DNMDugme.SetBounds(10, 10, 200, 30);
 DNMDugme.Parent:=DNMForm;


 Memo1:=TMemo.create(DNMForm);
 Memo1.SetBounds(10, 40, 200, 150);
 Memo1.Parent:=DNMForm;

 DNMForm.ShowModal;

    Degisken01 := 'Ahmet Ak';
    ShowMessage('Değişken Değeri : '+Degisken01);


end.


Ancak 
Derlenen : [Error] (18:13) : Internal error (20) Hatası Veriyor
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Comport Haberleşme Nasıl Yapılır? glagher 2 75 13-10-2019, Saat: 21:32
Son Yorum: dicle_gsm
  Server-client üzerinden Web arayüze erişim SercanTEK 10 424 02-10-2019, Saat: 10:33
Son Yorum: bilsoft8b
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 439 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  Free Pascal'da AVLTree onurcan1977 2 454 08-06-2019, Saat: 18:22
Son Yorum: onurcan1977
  [Çözüldü] - Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 14 1.725 21-05-2019, Saat: 13:11
Son Yorum: Bay_Y



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi