Yorumları: 701
Konuları: 74
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 1.626
Programcı
Selamlar
Ben de @
ozcanm ye katılıyorum. Programın kırılmasını düşünmektense, arka planda, her 10-15 dakika da bir kontrole giriyorum ve veri topluyorum. Mümkün oldukça intenet bağlantısı olup olmadığını takip ederek, ilk bağlantıyı yakalaığım andan itibaren, bilgileri mail olarak şifrelenmiş bir şekilde kendime gönderiyorum. Eğer ki gelen bilgilerin kayıtlı olduğu bir firma yoksa, bu bilgileri, IP, PC adı vb. topladığım detayları alarak dava açıyorum.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Yorumları: 617
Konuları: 66
Rep Puanı: 3.300
Uzman
Yeri gelmişken sormak istiyorum bilgisayarda hangi bilgileri almak yasal.
Diyelim lisansız kullanıcı ip, pc adı vs aldınız yazdığınız programa girdiği veriyi de alabilirsiniz isterseniz bunu açıkça belirtemeniz gerekiyor mu lisans sözleşmesinde şu bilgiler alınacaktır diye.
diyelim Bir pascal ide si yazdınız Lisansız crackli kullanan kullanıcının yazdığı kodları veya o kodlar içerisinde geçen hard coded mail adresi web adreslerini almaya hakkınız var mı?
“Do. Or do not. There is no try.”
Programcı
Bir programı satarken zaten gizlilik sözleşmesi yapmanız gerekmektedir. Haliyle müşteriden toplayacağınız verileri müşteriye onaylatmak mecburiyetindesiniz. Başka bir firma sizin yazılımınızı lisanssız olarak kullanacaksa, onunla sözleşme yapmamış olmanız aleyhinize sonuç zaten doğurmayacak.
Yorumları: 1.048
Konuları: 45
Rep Puanı: 3.057
Uzman
İddia edemem ama "kullanıcı sözleşmeyi okuyarak/okumadan kabul etti" diye her istediğinizi yapamayabilirsiniz. Hukuktan ayrılamazsınız.
Örneğin WhatsApp'ın uyguladığı yeni sözleşme Avrupa ülkelerinde geçmiyor. Türkiye'de de KVKK kapsamında geçersiz olduğu yönünde açıklamalar var. Avrupa ile uyum için bazı uygulamalar kurulumun başında "Avrupa Birliğinde misiniz?" diye soruyor ve ona göre kuruluma ilerliyor.
Programcı
(20-05-2021, Saat: 19:17)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İddia edemem ama "kullanıcı sözleşmeyi okuyarak/okumadan kabul etti" diye her istediğinizi yapamayabilirsiniz. Hukuktan ayrılamazsınız.
Örneğin WhatsApp'ın uyguladığı yeni sözleşme Avrupa ülkelerinde geçmiyor. Türkiye'de de KVKK kapsamında geçersiz olduğu yönünde açıklamalar var. Avrupa ile uyum için bazı uygulamalar kurulumun başında "Avrupa Birliğinde misiniz?" diye soruyor ve ona göre kuruluma ilerliyor.
Selamlar
Ben Adli bilişim uzmanı olarak bilirkişilik yapıyorum. Birçok davada bu tip konular karşıma çok çıktı ve hemen hemen aldığım her dosyayı kazandım. Verdiğiniz örnekte, whatsapp programını kullanmak istersen bu şartları kabul edersin yoksa kaldırabilirsin diyor. Ancak kendi yazdığımız programda "bu programı izinszi kullanamazsınız, kullandığınız taktirde içeriden alacağımız bilgilerde bir sözleşmeniz yoksa tamamen sorumluluk tarafınıza aittir" şeklinde bir ibareyi eklediğinizde, buna karşı durabilecek bir kanun maddesi yoktur.
Yorumları: 513
Konuları: 88
Rep Puanı: 2.178
Programcı
İyi günler yeni bir konu açmak istemedim.
Kullanılan masaüstü uygulamamı yıllık kiralama şeklinde lisanslamaya çevirmek istiyorum.
Onguard bileşeninin tarih kontrolu ve program çalışırken rastgele zamanlarda veya belirli işleri yaparken web üzerindeki veritabanından kontrol ederek lisanslama üzerinde denemeler yapıyorum.
Öncelikle web olmadan yapmak isterim (web tarafını iyi bilmediğim için)
farklı denemeler yapan veya kullanan arkadaşlar fikrini yazabilir mi ?
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)