Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazı durumlarda verdiği access violation at address hatası
Merhabalar, 

Azerbeycan'da bir müşterimizde bazı bilgisayarlarda forma girip bir butona bastığımızda "access violation at address" hatası alıyoruz. Bu butonda arka planda devx bazı formları acıp işlemler yapıyor. Ama işin tuhafı "access violation at address" hatası veren pc de farklı bir windows kullanıcısı açıp o kullanıcıdan girip programı çalıştırdığımızda bir hafta 10 gün sorunsuz çalışıyor. Sonra tekrar hata veriyor. Bilgisayarda güncellemeleri , virus programı ve firewall kapattıp denedik sonuc aynı. ben debug olup hatayı kendimde bir türlü aldıramıyorum.  Konuyla ilgili nasıl bir şey yapabiliriz fikri olan var mıdır acaba? aynı program tr'de sorunsuz 250 farklı müşteride binlerce kullanıcıda sorunsuz calişiyor. 

Not: müşteri hata aldığında ekranda hata mesajı varken haber verdiğinde rdp ile bağlandığımda hatayı görüyorum programı kapatmadan hata mesajını kapatıp aynı butona ben basıyorum hata almıyoruz. Ama sorun yok kullanıcıya deneyin diyorum tekrar hata aldığnı sölüyor. Şimdi tekrar haber verdim bu sefer hata aldığında rdp değilde anydesk ile bağlanıp aynı anda denicem acaba rdp bağlanınca farklı bir kulalncı acılmış gibi mi anlıyor windows bilemedim.

Azerbeycan a özel bir durum mu var bir türlü durumu anlamadım. klave azl, windows turkçe.
ben şimdilik kod ta satır aralarında 1,2,3 gibi rakamları string değere yazıp hangi değeri yazdıktan sonra hata fırlatıyorsa 1,2,3 yazıp access hatasını verdirmeyi denicem bakalım hangi satırsandan sonra hata fırlıyor yakalamak için. Tabi tam çözüm önerisi olan var mı?
EurekaLog veya madExpect gibi programlarla tam detaylı log alabilirsiniz. Bu şekilde çözüme çok rahat ulaşırsınız
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
Merhabalar.
Hata veren müşterilerinizde acaba, Yeni açılan Formlarda kullanılan DB nesnesine data gelmeden create edip işlemler yaptırtmaya çalışıyor olabilirmisiniz??

Sleep(2000) gibi birşeyler denediniz mi?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

uzakdaki sisteme paserver kurup, uzakdan debug run yapabilirsiniz, exception çıkarsa kod satırına düşeceksinizdir.
Müşterinizin yerel dil tarih bölge ayarlarını kontrol edin. DevExpress ürünlerinde şart koştuğunuz ve açılan formda belirlenen bir tarih, saat veya format varsa ve sizin kodlamanızda bu format örtüşmüyorsa bundan kaynaklanabilir.

Access violation esasında erişilme ihtimali olunmayan bir objeye, sınıfa, değere, değişkene erişmek isterseniz ortaya çıkar. Bazı dillerde NullReference veya NullPointer gibi türev hataları daha kolay yakalamanıza fayda sağlasa da Access violation varsa kesinlikle müşteri veya ülke özelinde bir durum değildir. Kodlamanızı gözden geçirmenizde fayda var. Diğer müşterilerin yapmadığı, o müşterinin yaptığı bir kombinasyon olabilir. Birden fazla instance açıyor olabilir. Hataya düşen formda birden fazla instance açıyor olabilir. Hataya düşmesi durumunda ekran kayıt programları ile nasıl hataya düşürdüğünü takip ederek, aynı veri dosyaları ve kondisyonu kendi geliştirici cihazınızda tekrarladığınızda hataya düşürmeniz gerekiyor.
access violation hatası gelmeden önceki adımları kontrol etmelisiniz. formun show, on creat vs. adımlarını teker teker kontrol edin. arka planda devx formları açılıp işlem yapıyorsa o işlemleri try except bloğuna alarak hatayı yakalayabilirsiniz. bir başka seçenek belirli aralıklarla showmessage('1'); komutunda her satırın sayısını bir artırarak hatayı yakalama imkanı da var.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  matematiksel karşılaştırma hatası nevzatc 7 525 14-04-2026, Saat: 06:36
Son Yorum: emailx45
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 2.034 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman
  OpenSSL Hatası mcuyan 1 501 29-04-2025, Saat: 02:28
Son Yorum: mcuyan
Photo Delphi 12.2ilginç bir ide hatası tuna 13 3.390 25-03-2025, Saat: 09:47
Son Yorum: tuna
  Delphi Ide hatası Bay_Y 6 1.248 04-02-2025, Saat: 10:56
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: