Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 12.2ilginç bir ide hatası
Photo 
Arkadaşlar merhaba. Hafta sonu windows 11 e geçtim ve temiz sıfır delphi 12.2 (+patch 2) yükledim.
Tüm ayarlamalarımı vs yaptım fakat şöyle garip birşey oldu. Palette ve project menülerini sağ tarafa gizleyip projeyi run edip sonra stop edip kodlamaya devam ettiğimde ilginç bir şekilde palette (componentlerin olduğu yer) içi bom boş oluyor. yukarıda pencere ayarları kısmından default a çektiğimde tekrar içi doluyor.
Bi önerisi olan varmıdır.
Merhaba,

Bu konuyu Delphi IDE hatalarının toplanma alanı yapabiliriz sanki  Smile Bende de böyle bir hata mevcut.

Arayüz konumlandırma yaparken ne denersem deneyeyim en sol köşeye konumlandırdığım panellerin genişliği ile oynayamıyorum. IDE hata veriyor. Saçmalık daniskası.
Mevcut arayüzü de yapana dek bir dünya uğraştım.

Delphi 12.2

Merhaba,

Bir diğer Delphi IDE hatası olarak gördüğüm hata ;

prosedür veya fonksiyon tanımlarken sabit parametre ekler ve buna bir değer ataması yapar isem daha sonra IDE tarafından övgüyle sunulan CTRL + SHIFT + C kombinasyonu ile bu tanımlamayı private alanına eklemek istersem sabit parametreye eklediğim varsayılan değeri eklemiyor ve IDE bana aşağıdaki hatayı çıkartıyor.

[dcc32 Error] Unit1.pas(26): E2037 Declaration of 's' differs from previous declaration
yani;
's' bildirimi önceki bildirimden farklı

Tekrar gidip kendim eklemek durumunda kalıyorum.

denemek isterseniz aşağıdaki kodu direkt yeni proje açın ve yapıştırın. Daha sonra ister sağ tık menüsünden ister kısayol tuşlarından tanımlamayı deneyin.

procedure TForm1.s(const y: string = '');
begin

end;

y: string = '' yerine sadece y: string denediniz mi ?
(19-02-2025, Saat: 11:43)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: y: string = ''  yerine sadece y: string denediniz mi ?

Üstadım öyle denediğimde elbette tanımlama sağlıklı oluyor. Ben varsayılan değer ataması yapmak istediğimde sorun yaşıyorum.
Merhaba 

Bunu eskiden de yapmıyordu. Elle ekliyorduk
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(19-02-2025, Saat: 12:02)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba 

Bunu eskiden de yapmıyordu. Elle ekliyorduk
Bu eksikliği veya hatayı 12.2'ye devrettiği için artık 12.2'nin eksikliği veya hatası konumunda oldu hocam  Smile
(19-02-2025, Saat: 11:44)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-02-2025, Saat: 11:43)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: y: string = ''  yerine sadece y: string denediniz mi ?

Üstadım öyle denediğimde elbette tanımlama sağlıklı oluyor. Ben varsayılan değer ataması yapmak istediğimde sorun yaşıyorum.

Delphi de böyle yapmanız gerekiyor. .nette sizin gösterdiğiniz gibi. procedure içine de yazılır delphide yazılmaz.

unit Unit1;

interface

uses
  Winapi.Windows, Winapi.Messages, System.SysUtils, System.Variants, System.Classes, Vcl.Graphics,
  Vcl.Controls, Vcl.Forms, Vcl.Dialogs;

type
  TForm1 = class(TForm)
  private
    procedure s(ebelehubele: string = '');
    procedure zottirigottiri;
  public
    { Public declarations }
  end;

var
  Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

{ TForm1 }

procedure TForm1.s(ebelehubele: string);
begin
  //
end;

procedure TForm1.zottirigottiri;
begin
  s('cfscvjdşcv');
  s;
end;

end.

Bendede yeni bir projese Form4 ten başlıyor.
11.3 ve 12.1
(20-02-2025, Saat: 17:53)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bendede yeni bir projese Form4 ten başlıyor.
11.3 ve 12.1

Delphi kurulumundan sonra değiştirmediyseniz aşağıdaki klasör içerindekileri silerseniz, tekrar unit1 (form1)  den başlar.

Nedeni: Muhtemelen test için oluşturup özel bir yer seçmeyip kaydettiğiniz projerler bu klasörde birikti. Unit1, unit2... şeklinde. Unit3.pas varsayılan proje klasörü içerisinde olduğu için, sıradan unit4 (form4) şeklinde devam ediyor.

C:\Users\<KullanıcıAdı>\Documents\Embarcadero\Studio\Projects

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  matematiksel karşılaştırma hatası nevzatc 7 515 14-04-2026, Saat: 06:36
Son Yorum: emailx45
  yapay zeka delphi kl007 9 670 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 544 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 361 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.330 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi