Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Desktop uygulaması için arayüz önerisi
Merhabalar arkadaşlar,

Web/Mobil tarafta çalışan bir uygulamanın verilerini masaüstü uygulaması üzerinden kontrol edip üzerinde işlem yapacak bir uygulama yapacağız. Ama gerek .net tarafında, gerek Delphi tarafında maalesef yıllardır gelen bir Ribbon alışkanlığı var. Neredeyse her uygulamada Ribbon menü görüyorum. Her uygulama gözüme aynı görünmeye başladı. Farklı bir menü yapmayı düşünen oldu mu? Başka nasıl bir menü alternatifi oluşturabiliriz? 
Farklı ve güzel menüler kullananlar burada örneklerini paylaşabilir mi? Başkalarına da fikir vermiş oluruz.

Teşekkür ederim.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
Merhaba ,
Hazır birşeyler olsun derseniz Delphi ile yerleşik gelen Metropolis UI yi inceleyebilirsiniz. https://docwiki.embarcadero.com/RADStudi...plications
iyi çalışmalar.
Uygulama menülerinin en önemli misyonu hızlı erişimi sağlamak olduğu kanatindeyim. Bu nedenle Mac OS Spootlight ve Launchpad 'den esinlenme yapardım. Search kutusuna Fatura, müşteri, ödeme gibi anahtar kelimeler üzerinden hızlıca form iconlarını filtre ederdim. Sık kullandıklarımın üzerine ataç gibi bir işaret simgesi yapıp hızlı erişimde öncelikle gösterirdim. Sade, net ve hızlı. Tabi bu kendimce fikrim.

https://www.macobserver.com/wp-content/u...s-wide.png

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Rest servis api uygulaması yapma tuna 13 1.351 17-10-2025, Saat: 18:40
Son Yorum: tuna
  Delphi için yapay zeka kod yardımcısı eklentisi csunguray 13 2.504 05-02-2025, Saat: 20:13
Son Yorum: mrmarman
  Delphi Arayüz sorunu noname101 3 897 20-01-2025, Saat: 12:38
Son Yorum: frmman
  7d sinema icin video oynatici yapmak hk. sadikacar60 3 801 19-11-2024, Saat: 21:38
Son Yorum: sadikacar60
  Delphi projesini Android App Uygulamasi Apk Metin 3 998 21-10-2024, Saat: 10:43
Son Yorum: m_ekici

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi