14-01-2023, Saat: 23:05
iyi akşamlar üstatlar,
SQLite veritabanına FDQuery ((DataModule) ile bağlanıyorum. Veritabanında tel1, te2, tel3 gibi alanlar ve daha önce maskedit kullanarak girişleri (555) 555 55 55 şeklinde yapmıştım.
Şimdi birden çok olan bu alanlardaki "(" ve " " boşluk karakterini bir buton yordamına yazacağım SQL ile kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
-------------------------------------------
Şu şekilde fonksiyon ve AfterScoll yordamına yazdığım kodlarla (bu forumdan alıntılanan) bu işlemi yapabiliyorum ancak çok yoğun sorguya neden oluyor.
SQLite veritabanına FDQuery ((DataModule) ile bağlanıyorum. Veritabanında tel1, te2, tel3 gibi alanlar ve daha önce maskedit kullanarak girişleri (555) 555 55 55 şeklinde yapmıştım.
Şimdi birden çok olan bu alanlardaki "(" ve " " boşluk karakterini bir buton yordamına yazacağım SQL ile kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
-------------------------------------------
Şu şekilde fonksiyon ve AfterScoll yordamına yazdığım kodlarla (bu forumdan alıntılanan) bu işlemi yapabiliyorum ancak çok yoğun sorguya neden oluyor.
function KarakterSil(Harf: String): String; const Karakter: String = '( )'; var N: Integer; begin for N := 1 to length(Karakter) do begin Harf := StringReplace(Harf, Karakter[N], '', [rfReplaceAll]); Result := Harf; end; end;
procedure DataModule1.FDQuery1AfterScroll(DataSet: TDataSet);
begin
if Length(DQuery1.FieldByName('tel1').AsString) <> 10 then
begin
DQuery1.Edit;
DQuery1.FieldByName('tel1').AsString := KarakterSil(DQuery1.FieldByName('tel1').AsString);
DQuery1.Post;
end;
if Length(DQuery1.FieldByName('tel2').AsString) <> 10 then
begin
DQuery1.Edit;
DQuery1.FieldByName('tel2').AsString := KarakterSil(DQuery1.FieldByName('tel2').AsString);
DQuery1.Post;
...
end;
end;