Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası
Güncel Delphi Community Edition kurdum

delphi tools / options / Sdk manager de  gerekli dosyalar için 
sdkmanager.bat ve avdmanager.bat çalıştırmak isteyince aşağıdaki hatayı veriyor.
bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
java versiyon hatası veriyor ama resimde görüldüğü gibi versiyon 25
delphi Environment resimdeki gibi

AndroidSDKInstaller.exe ile ihtiyacınız olan versiyon dosyalarını yükleyerek
SDK 35 platformu yükleyin Delphi ile uyumlu çalışıyor. 
delphi tools / options / Sdk manager  ilgili klasörü gösterdim derleme çalıştı

Ek Dosyalar Resimler

.zip   AndroidSDKInstaller.zip (Dosya Boyutu: 4,42 MB / İndirme Sayısı: 5)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Merhaba,

Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Delphi Community Edition ile birlikte gelen araçlar bazen yeni Java sürümleriyle uyumsuz olabiliyor. Bu nedenle **sdkmanager.bat** ve **avdmanager.bat** çalıştırılırken Java sürüm hatası alınabiliyor.

Benim çözümüm şu şekilde oldu: **AndroidSDKInstaller.exe** aracını kullanarak gerekli Android bileşenlerini yeniden yükledim ve özellikle **SDK Platform 35**’i kurdum. Daha sonra **Delphi → Tools → Options → SDK Manager** bölümünden ilgili **Android SDK klasörünü** doğru şekilde gösterdim.

Bu işlemlerden sonra derleme sorunsuz şekilde çalıştı. Siz de SDK bileşenlerini bu yöntemle yeniden kurup klasör yolunu kontrol edebilirsiniz.
Chat sitesine göz attım ve oldukça bilgilendirici buldum. ChatGPT hakkında Türkçe açıklamalar sunması güzel bir avantaj. Yapay zekâyı merak eden ve nasıl kullanılacağını öğrenmek isteyenler için sade ve anlaşılır bir içerik sunuyor. Yeni başlayanlar için faydalı bir rehber olabilir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  IOS Deployment Info.Plist hatası mcuyan 9 461 07-04-2026, Saat: 09:30
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi FMX, geliştirdiğiniz uygulamanın log kaydını alma işlemi muratcelik64 3 281 22-03-2026, Saat: 05:00
Son Yorum: ovural
  Delphi FMX ile geliştirilen projenin yedeğini alma işlemi. muratcelik64 1 168 15-03-2026, Saat: 20:43
Son Yorum: mkysoft
  Delphi FMX Enter tuşu (dpad_center) yakalama tarkancengiz 10 2.387 05-03-2026, Saat: 10:26
Son Yorum: RAD Coder
  Webbrowser Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] codder71 7 416 10-02-2026, Saat: 17:04
Son Yorum: codder71

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi