Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Missing Connection or Connection String (BAĞLANTI HATASI)
@harezmi
Herkesin bakış açısı farklılık gösterir. Benim yöntemim formlarımın %99'u bir master formdan inherit edilmiş durumda
Ve her master form üzerinde ADOQMaster(Ana işlem Tablosu), ADOQDetail, 1 adet ADOQExec(Dönüş olmayan değerler için) 1 adette ADOSP olarak 4 veri erişim nesnesi bulunuyor.
Bunlar form açıldında kapalı olarak geliyor. Eğer kullanacağım form üzerinde nesnelere bağlı ve form açık olduğu müddetçe lookup gibi yada alt bilgiler için
aktif veri görüntülenecek ise o zaman Data Objelerini tutuacak bir form oluşturuyorum (FrmDOUrunler gibi) bu formuda kullanacağım formun ana uses kısmına ekliyorum.
Böylece dizayn sırasında görüntü kirliliği oluşturacak Data nesnelerinden kurtulmuş oluyorum.
2. kısmı kafamda tam canlandıramadım fakat eğer tüm her şeyi ana form üzerinde yapıyorsan çok fazla kod kalabalığı olacaktır.
önerim frame yada chield form kullanmandır.
yok illa pageler ile yapacaksanda anaformda page oluştur bu her page'e farklı bir form parent larını pageler üzerine bağlamanı öneririm.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çözüldü - firedac phys odbc microsoft odbc sql server driver connection is busy with cinarbil 1 640 14-10-2025, Saat: 09:14
Son Yorum: hi_selamlar
  ( Kapandı ) Sql sorgu da string alana göre sıralama cinarbil 9 2.034 31-08-2024, Saat: 14:12
Son Yorum: cinarbil
  String içinde karakter arama barissagir 3 1.948 07-02-2024, Saat: 17:57
Son Yorum: RAD Coder
  DBNETLIB Hatası hakkında adelphiforumz 5 3.032 02-06-2023, Saat: 14:18
Son Yorum: Misc-2
  String Parameter in Sql Where Clause HuseyinF 4 5.677 26-09-2020, Saat: 08:10
Son Yorum: serdar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi