16-01-2020, Saat: 14:28
Keşke bu anlaşma meslek liseleri ile sınırlı olmasaydı. Şu an meslek liselerine dört işlemi bile yapamayan öğrenciler gidiyor. Bu öğrencilerin yazılım geliştirmesi çok zor. Yine de sevindim.
|
BTG Grubu; BİR MİLYON ÖĞRENCİYE DELPHİ
|
|
16-01-2020, Saat: 14:28
Keşke bu anlaşma meslek liseleri ile sınırlı olmasaydı. Şu an meslek liselerine dört işlemi bile yapamayan öğrenciler gidiyor. Bu öğrencilerin yazılım geliştirmesi çok zor. Yine de sevindim.
16-01-2020, Saat: 14:39
(16-01-2020, Saat: 12:56)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MEB'in yaptığı son çalıştaya (Kasım-Aralık 2019) göre (davetlerine katılarak, küçük bir tüyo almıştım); Delphi iki ayrı ders olarak Mesleki ve Teknik Lise müfredatlarına gireceği kararı alındı diye biliyorum.Bu dediğiniz doğruysa bence bu çok çok daha güzel bir haber. (16-01-2020, Saat: 13:17)ahmet_sinav Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Müthiş bir gelişme. Emeği geçen her bir kişiye teşekkürler. Peki bu durumda benim gibi mektepli değilde alaylı olanlar veya mesleğe çoktan başlayıp delphi kullananlar için ayrı bir sertifikasyon mümkün olacak mı? Sınav VS. Gibi Bir ara Embrc. kendi sertifika verdi. Hâlâ veriyormu bilmiyorum. Ama anladığım kadarıyla burada konusu edilen sertifikadan çok akedemik lisans.
Topluluk mopluluk yok :/
16-01-2020, Saat: 15:41
Dünyanın her yerinde iki iki daha dört en iyi pazarlama stratejisi programı ticari olarak kullananlar dışında herkese ücretsiz olarak sunmak. Sen bu dili ve programının kullanımını yaygınlaştırmak istiyorsan bunu yapmak zorundasın Ticari olarak yazılan uygulamalar dışında crackli kullanıma engel olabiliyormusun ? tabiki hayır ozaman izlenecek yol belli. Naçizane düşüncem. En azından tüm öğrencilere akademik lisans dağıt
17-01-2020, Saat: 05:16
Geç kalmış bir ama çok önemli bir adım. Bizim gibi zamanında Meslek Lisesine yolu düşenlerin büyük kısmı Meslek Lisesi öğretmeni olmak zorunda bırakıldığı için öğretmen arkadaşlarımla neden okullarda vermiyorsunuz dediğimde Lisans sıkıntısından ve kaynak sıkıntısından bahsetmişlerdi. XE İstanbul lansmanlarından birinde Bizim bölgelere bakan pazarlama yöneticiydi galiba gelmişti öğretmen arkadaşlarımın Lisans ile ilgili sıkıntı olduğundan okullarda müfredat noktasında sıkıntı olduğunu kısaca çıtlatmıştık oda okullara çok daha düşük bütçeli verilebileceğini söylemişti. Hatta bizim sistemimizde okullarda lisans için çıkılabilecek ciddi ödenek olmadığını anlatmıştık ama olumlu bir bilgi vermemişti. Bu noktadan şuanki hale gelmek gerçekten önemli.
Şimdi bu adımın etkin ve faydalı olabilmesi yeni nesil Delphicilerin aramıza gelebilmesi için öğretmenlerin eğitimi noktasında çalışmalar yapılmalı.
17-01-2020, Saat: 09:46
Emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederiz.
Benim merak ettiğim konulardan bir tanesi de bu eğitimi verecek olan eğitmenlerin Delphi(pascal) kousuna ne kadar hakim oldukları yada olabilecekleri ? Bu konuda bir bilgi var mı acaba
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
17-01-2020, Saat: 10:18
(17-01-2020, Saat: 09:46)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederiz. "Eğri oturalım, doğru konuşalım!" Hangi alanda ehil öğretmenler yetiştiriyoruz? Yada hizmet içi eğitim kalitemiz nasıl? 1993-1996 Endüstri Teknik Meslek Lisesinden mezun oldum. O dönemde en çok kızdığım bir, çok sevdiğim iki hocam vardı. Şimdi bu sevgim yer değiştirdi. ikisine çok kızıyorum, o çok kızdığım diğer hocamı görsem ellerinden öpüp teşekkür edeceğim. Üç hocadan, biri bizi oldukça zorladı. Açık ve yazılı kaynakların kıt olduğu dönemde, çok zor dönem ve yıl sonu ödevleri verirdi. Akşama kadar atölye tabir ettiğimiz bilişim sınıfında volta atar, ne yaptın? diye sorardı. takıldığımız yerlerde oturup kendi müdahale etmezdi. İpuçları ile bizi yönlendirirdi. Geçme notunun 50 olduğu derste, 35 alanı geçireceğim derdi. 40-41 ile geçerdik. Diğer hocalar (Allah onları bildiği gibi yapsın ), 80-90 - 100 geçerdik.Bizleri, öğrenmek ve gelecekte bildiklerimizi öğretmek için zorlayan hocalarımızdan Allah razı olsun.
DelphiCan'dır!
17-01-2020, Saat: 11:04
@Fesih ARSLAN hocam kesinlikle haklısınız... Bende 96 teknik lise mezunuyum ve kızdığım hocamın kıymetini ve amacını yıllar sonra anladım. Yazılılarda 20'şer puandan 5 soru sorardı (şimdi nasıl bilmiyorum ama pc başında değil kağıt kalemle yapardı) . , ; vs hatası varsa o soru direkt 0 puan, hiç unutmuyorum (zaten unuttuğum şeyleri anlatamıyorum) length yerine lenght yazmışım affetmedi, pc de yazınca derlenemiyorsa ısrar etmenizin mantığı yok derdi. Bir keresinde de kürenin hacmini yazan programı istedi, soru çok basitti ama formülü bilmiyorduk itiraz ettik lise öğrencisiyseniz bu formülü de bilmek zorundasınız demişti. Kağıda adını yazanın (100 üzerinden) 1, yazmayanın 0 aldığı çok yazılı yaptı ama bir şekilde geçiriyordu sınıfı, lakin asla nasıl olsa bırakmıyor diye bir his uyandırmıyordu öğrencide. Kısaca söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.
Bilgisayar programcılığından mezun olduğumda sınıfta 20 öğrenci vardı 20 side mezun oldu programlamayı amatör seviyede bilen 3 kişiydik diğer arkadaşlar excel de iki hücreyi toplattıramaz ama hepimiz mezun olduk. Peki sonra ne oluyor bölümüyle alakalı memur teknisyen tekniker alımında mezun olan 20 öğrenci başvurabiliyor peki sonra torpiller savaşıyor yarışıyor kimin torpili büyükse o kazanıyor peki sonra liyakat öldü başımız sağ olsun
Okuldaki bir anımı anlatayım müfredata flash dersi konmuş flash bilen öğretmen varmı sor sor kimse yok bi öğretmenin başına kalmış öğretmen geldi ya arkadaşlar valla bende flash bilmiyorum ama beraber öğreneceğiz dedi öğrendik mi sizce tabiki hayır ya müfredata niye 40 tane farklı dil koyarsın ki hele türkçe si edebiyatı tarihi coğrafyasına ne demeli bir bilgisayar programcılığı öğrencisini o okuldan programcı olarak mezun etmek çokmu zor ya 40 farklı programlama dilini müfredata ekleyene kadar bir tane programlama dilini profosyonel olarak öğret kendini geliştirmek isteyen işine yarayacak olanı zaten öğrenir sanırım söylenecek konuşulacak çok şey var ama ne faydası var
19-01-2020, Saat: 13:49
(16-01-2020, Saat: 12:56)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(16-01-2020, Saat: 12:36)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Umarım faydası olur. Ben sakarya da uzaktan eğitim alırken microsoft'un dvd.sini vermişlerdi bütün ürünlere ulaşabiliyordun. Müfredata sokulabilse süper olur. Ama adım adım yine güzel bir çalışma. Fesih bey teşekkürler. Foruma ancak yeni bakabiliyorum. Yine bir çalıştayın bitiminden geliyorum. Derslerimizin önümüzdeki yıldan itibaren (inşallah Talim Terbiye Genel Müdürlüğünden geçtiğinde) eğitime başlayacak. Ders adı 11.sınıf ta ATÖLYE ve 12.sınıfta ENDÜSTRİYEL GÖRSEL PROGRAMLAMA oldu. BTG ile yapılan protokol gereği olarakta iki SEVİYE'den oluşan bir EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ şeklinde bir eğitim silsilesi, öğrenciler arası yarışmalar ve çokça da webinarlar düşünüyoruz. İnşaallah gerçekleşir. Ama gidişat oldukça hızlı ilerliyor. Durumdan Bakan bey'inde bilgisi var ve paylaşacağım içerik ise masasında. İçeriklere kısaca değinirsek Atölye 11 in yarıdan fazla olan konularının BİREYSEL ÖĞRENME MATERYALLERİ (BÖM) tamamladım. Vaktim ve ömrüm olursa devamını da yazmaya devam edeceğim inşaallah. İleride daha detaylı bilgiler vermek dileği ile Allah'a emanet olunuz. Not: Alaylı olan bir arkadaşımız da vardı. Onun için bilgi: evet sertifikasyonlar da olacak..... (17-01-2020, Saat: 09:46)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederiz.Kısaca şöyle söyliyeyim. Delphi 1.0 disketlerden öğrenmiştim. ![]() (17-01-2020, Saat: 05:16)fatihablak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Geç kalmış bir ama çok önemli bir adım. Bizim gibi zamanında Meslek Lisesine yolu düşenlerin büyük kısmı Meslek Lisesi öğretmeni olmak zorunda bırakıldığı için öğretmen arkadaşlarımla neden okullarda vermiyorsunuz dediğimde Lisans sıkıntısından ve kaynak sıkıntısından bahsetmişlerdi. XE İstanbul lansmanlarından birinde Bizim bölgelere bakan pazarlama yöneticiydi galiba gelmişti öğretmen arkadaşlarımın Lisans ile ilgili sıkıntı olduğundan okullarda müfredat noktasında sıkıntı olduğunu kısaca çıtlatmıştık oda okullara çok daha düşük bütçeli verilebileceğini söylemişti. Hatta bizim sistemimizde okullarda lisans için çıkılabilecek ciddi ödenek olmadığını anlatmıştık ama olumlu bir bilgi vermemişti. Bu noktadan şuanki hale gelmek gerçekten önemli. Katılıyorum ![]() (16-01-2020, Saat: 15:41)Javs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dünyanın her yerinde iki iki daha dört en iyi pazarlama stratejisi programı ticari olarak kullananlar dışında herkese ücretsiz olarak sunmak. Sen bu dili ve programının kullanımını yaygınlaştırmak istiyorsan bunu yapmak zorundasın Ticari olarak yazılan uygulamalar dışında crackli kullanıma engel olabiliyormusun ? tabiki hayır ozaman izlenecek yol belli. Naçizane düşüncem. En azından tüm öğrencilere akademik lisans dağıt Evet dağıtıldı, dağıtılıyor hem de PRO 10.3.3 5 yıl boyunca. (15-01-2020, Saat: 21:01)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Artık bize ( Bu topluluğa ) düşen, bu öğrencilerin yolunu açmak olmalı. Yeni kitaplar, yeni kaynaklar, makaleler, best practice'ler oluşturmalıyız... Evet görevimiz bu olmalı. (16-01-2020, Saat: 11:44)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Fesih ARSLAN bu paket umarım ki "Community Edition" gibi bir şey olmayacaktır. 10.3.3 Pro (16-01-2020, Saat: 13:17)ahmet_sinav Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Müthiş bir gelişme. Emeği geçen her bir kişiye teşekkürler. Peki bu durumda benim gibi mektepli değilde alaylı olanlar veya mesleğe çoktan başlayıp delphi kullananlar için ayrı bir sertifikasyon mümkün olacak mı? Sınav VS. Gibi Size özel bir cevap yazdım :=) (15-01-2020, Saat: 16:39)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Havva hanım'ı unuttun Fesih bey. Bakanlıktan Kübra ve Şennur hanım ile Havva hanım arka plan kurgulayıcıları :=)
Teknik Öğretmen
Bilgisayar Formatörü |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Delphi ile Yapay Zeka Webinarı | AhmetNuri | 1 | 692 |
27-11-2024, Saat: 09:42 Son Yorum: yhackup |
|
| Hibe Delphi Kitaplarım | SercanTEK | 0 | 603 |
13-10-2024, Saat: 18:31 Son Yorum: SercanTEK |