Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.2/5 - 5 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BTG Grubu; BİR MİLYON ÖĞRENCİYE DELPHİ
Delphi yakında twitter'da TT olabilir Big Grin
https://twitter.com/fkadev/status/121997...48704?s=09
There's no place like 127.0.0.1
ekşi sözlük'e konu olmuş
https://eksisozluk.com/mebin-bir-milyon-...i--6332480

yorumların nerdeyse hepsi olumsuz, bir çoğu sanki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar gibi.
Temelde güzel bir gelişme. Şu anda aktif kullanmasam da 1995'de yeni çıkan Delphi 1'den Delphi 7'ye kadar aktif kullanmış birisi olarak şahsen sevindim.

Mecralarda çok acımasız eleştiriler olmuş. Ben nasıl sevinirken objektif değilsem, eleştirenlerinde neredeyse tamamı subjektif.

Herkes kendi sevdiği, kullandığı ürünün eğitimi verilsin istiyor. Teknik/Endüstri Meslek Liseleri hiçbirimizin çiftliği değil. Yönetenler şartları değerlendirip müfredatta ne olacağına karar verecekler. Ama yanlış ama doğru bir karar verilecek, verilmiş. Hangi karar verilirse verilsin büyük çoğunluk mutlu olmayacak. Böyle birşey mümkün değil.

Teknik/Endüstri Meslek Liselerinde (hatta tüm okullarda) Delphi mi, C# mı, Piton mu Anakonda mı öğretilsin den önce halledilmesi gereken daha büyük problemler var. Güzel ülkemizde az ya da çok okuma yaz bilmeden liseden diploma alan insanlar var. Okuduğunu anlayamayan, dört işlem dahi yapamayanları saymıyorum bile.
(22-01-2020, Saat: 17:57)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi yakında twitter'da TT olabilir Big Grin
https://twitter.com/fkadev/status/121997...48704?s=09

Dünya bir boşluk olsaydı sebebi bu adam olurdu.
kisisel_logo_dark.png
Tam bende Twitter ve eksisozlukteki gelişmeleri yazacaktım ki benden önce yazılmış. En yaygın hata 1.000.000 lisans ücret verilerek alınmış iması. Şunu da görüyorumki delphi kullananlar cevap bile yazmıyor okuyup geçiyorlar. Ben şahsen cevap yazıyorum sizleride bu dönüm noktasında doğruları bu platformlarda anlatmaya davet ediyorum.
Tabiki şimdi google var ctrl+c ve ctrl-v tuş kombinasyonu var. Ne olacaktı, micro$oft c# öyle şeyler öğretiyorlar ki çocuklara aklınız durur Smile biz stajer öğrecilerimizde bunları görüyoruz??? Smile Hocam platformlara yazmaya gerek olduğunu bile düşünmüyorum. Kopyala yapıştırla 3 satır kod yazmakla yorum yapan, emin olun ortaya hiç bir ürün çıkaramamış işi boş klavye yazarları bunlar. Boşverin işleri yetiştirelim biz Big Grin
her şeye muhalefet eden kişeler, nasıl kandırılıyorlar, nasıl birbirleri dolduruş getiriyor ve mutsuz olmaları için bir sebep daha geliştiriyor.
Konudan beni banlamışlar...
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
arkadaşlar merhaba delphi konusunda herhangi bir bilgim olmadığı (kullanım alanları , güncel durumu vs.) bilgi almak için buraya yazıyorum. Birkaç sorum var.

C# , Python,C++ veya herhangi başka bir dil yerine delphi seçilmesi ne gibi avantajlar sağlar.
Mobil platformlar için Delphinin destek durumu nedir.
Video veya yazılı kaynak  olarak Türkçe veya ingilizce kaynak durumu nedir.
Öğrencilere bunu öğrettiğimiz zaman direkt bir uygulama yapıp uygulama pazarlarına koyabilirler mi?
Delphi destekli oyun motoru mevcut mu?

Kısa yoldan cevaplara ulaşmak için bilenlere sormak için yazıyorum. Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.
(22-01-2020, Saat: 22:08)bhbaykus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar merhaba delphi konusunda herhangi bir bilgim olmadığı (kullanım alanları , güncel durumu vs.) bilgi almak için buraya yazıyorum. Birkaç sorum var.

C# , Python,C++ veya herhangi başka bir dil yerine delphi seçilmesi ne gibi avantajlar sağlar.
Mobil platformlar için Delphinin destek durumu nedir.
Video veya yazılı kaynak  olarak Türkçe veya ingilizce kaynak durumu nedir.
Öğrencilere bunu öğrettiğimiz zaman direkt bir uygulama yapıp uygulama pazarlarına koyabilirler mi?
Delphi destekli oyun motoru mevcut mu?

Kısa yoldan cevaplara ulaşmak için bilenlere sormak için yazıyorum. Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.

Merhaba hocam,
Özelden telefon numaranızı paylaşırsanız bu konuda sizi daha detaylı olarak bilgilendirmek isterim.
DelphiCan'dır!

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile Yapay Zeka Webinarı AhmetNuri 1 692 27-11-2024, Saat: 09:42
Son Yorum: yhackup
  Hibe Delphi Kitaplarım SercanTEK 0 603 13-10-2024, Saat: 18:31
Son Yorum: SercanTEK
  Youtube'da Delphi Eğitimi SimaWB 148 151.308 11-10-2024, Saat: 17:41
Son Yorum: ssmr
  Delphi IDE ve Snapdragon CPU'lu Windows 11 csunguray 20 5.859 22-07-2024, Saat: 23:12
Son Yorum: engerex
  Delphi'ye Nereden Başlanmalı? turkctechno 9 3.150 04-03-2024, Saat: 15:30
Son Yorum: hi_selamlar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi