Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google Play (Api Seviyesi 29) Uyarısı !!
Aynı sorun bende de oluştu, bilgisayarda Android stüdyo kurulu olduğu için sdk path'lerini android stüdyo sdk klasörüne göre ayarladım, targetsdkversion  olarak başta 30 yazdım ama sertifika hatası verdi uygulama; ama sonra 29 yapınca düzeldi, herhangi bir sorun oluşmadı.
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.
https://play.google.com/store/apps/developer?id=ONGUN
(14-11-2020, Saat: 17:48)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aynı sorun bende de oluştu, bilgisayarda Android stüdyo kurulu olduğu için sdk path'lerini android stüdyo sdk klasörüne göre ayarladım, targetsdkversion  olarak başta 30 yazdım ama sertifika hatası verdi uygulama; ama sonra 29 yapınca düzeldi, herhangi bir sorun oluşmadı.

Android Studio spesifik bir durum. Sizin dışınızdaki geliştiricilerin(Ben dahil) karşılaştığı hatanın detayı şu şekilde gerçekleşiyor: 

Hata Mesajı: "a segmentation fault raised after an attempt to call the 'u_strFromUTF8WithSub' ICU function"

Hata Kaynağı: Manifest içerisindeki 'targetSdkVersion' özelliği '28'den küçük veya eşit ise 'compatibility mode' ile çalışabiliyor. 

targetSdkVersion değerini 29 yaptığınız zaman 'compatibility mode' ile çalışmadığı için dynamic linker modülünü yüklemeye çalışıyor. Bunun için gerekli konfigürasyon ve işaretleme de (10.3.3'ün System.pas ve ICU.inc dosyalarında) mümkün olmadığı için ICU kütüphanesini çağıramıyor ve hata fırlatıyor.

İlgili dosyada (quality portalda) belirtilen şekilde dlopen fonksiyonunu çağırınca problemin giderildiği söyleniyor.
(14-11-2020, Saat: 17:55)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(14-11-2020, Saat: 17:48)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aynı sorun bende de oluştu, bilgisayarda Android stüdyo kurulu olduğu için sdk path'lerini android stüdyo sdk klasörüne göre ayarladım, targetsdkversion  olarak başta 30 yazdım ama sertifika hatası verdi uygulama; ama sonra 29 yapınca düzeldi, herhangi bir sorun oluşmadı.

Android Studio spesifik bir durum. Sizin dışınızdaki geliştiricilerin(Ben dahil) karşılaştığı hatanın detayı şu şekilde gerçekleşiyor: 

Hata Mesajı: "a segmentation fault raised after an attempt to call the 'u_strFromUTF8WithSub' ICU function"

Hata Kaynağı: Manifest içerisindeki 'targetSdkVersion' özelliği '28'den küçük veya eşit ise 'compatibility mode' ile çalışabiliyor. 

targetSdkVersion değerini 29 yaptığınız zaman 'compatibility mode' ile çalışmadığı için dynamic linker modülünü yüklemeye çalışıyor. Bunun için gerekli konfigürasyon ve işaretleme de (10.3.3'ün System.pas ve ICU.inc dosyalarında) mümkün olmadığı için ICU kütüphanesini çağıramıyor ve hata fırlatıyor.

İlgili dosyada (quality portalda) belirtilen şekilde dlopen fonksiyonunu çağırınca problemin giderildiği söyleniyor.
Merhaba

Android SDK güncel (29) olmasına rağmen deploy sonrası yine 28 olarak görünüyor. Elle Android Manifest dosyasını 29 yaptığımda ise uygulama kırılıyor.

Link verdiğiniz Embarcadero çözümü için log olamadım Community indirdiğim mail ve şifreyi kabul etmiyor.

Link verdiğiniz çözümü burada da paylaşır mısınız.
şifremi unuttum deyip gelen şifre ile tekrar deneyin, çözüm hakkında çok sayıda yazı var.
(19-11-2020, Saat: 17:28)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(14-11-2020, Saat: 17:55)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Android Studio spesifik bir durum. Sizin dışınızdaki geliştiricilerin(Ben dahil) karşılaştığı hatanın detayı şu şekilde gerçekleşiyor: 

Merhaba

Android SDK güncel (29) olmasına rağmen deploy sonrası yine 28 olarak görünüyor. Elle Android Manifest dosyasını 29 yaptığımda ise uygulama kırılıyor.

Link verdiğiniz Embarcadero çözümü için log olamadım Community indirdiğim mail ve şifreyi kabul etmiyor.

Dün Portekizli bir eğitmen bu konuda çok detaylı bir eğitim videosu hazırlamış.

DelphiCan'dır!
(19-11-2020, Saat: 18:15)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 17:28)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba

bu şekilde çözüldü. Tesk.
(19-11-2020, Saat: 18:15)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 17:28)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba

Birde 29 API apk olarak mobilde test etse kesin çözülmüş derdim ama sorun 29 yaptıktan sonra apk olarak açılmaması. aksi durumda appbundle dosyası oluşturmak pek sorun değil gibi. Tabi yayınladıktan sonra da açılma olasılığı var belki bu yüzden değinmemiştir.
(19-11-2020, Saat: 19:35)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 18:15)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dün Portekizli bir eğitmen bu konuda çok detaylı bir eğitim videosu hazırlamış.

Birde 29 API apk olarak mobilde test etse kesin çözülmüş derdim ama sorun 29 yaptıktan sonra apk olarak açılmaması. aksi durumda appbundle dosyası oluşturmak pek sorun değil gibi. Tabi yayınladıktan sonra da açılma olasılığı var belki bu yüzden değinmemiştir.

Debug halini And 10 tel de denedim açıldı. Release halini de yarın denemiş olurum.
(19-11-2020, Saat: 21:18)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 19:35)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birde 29 API apk olarak mobilde test etse kesin çözülmüş derdim ama sorun 29 yaptıktan sonra apk olarak açılmaması. aksi durumda appbundle dosyası oluşturmak pek sorun değil gibi. Tabi yayınladıktan sonra da açılma olasılığı var belki bu yüzden değinmemiştir.

Debug halini And 10 tel de denedim açıldı. Release halini de yarın denemiş olurum.

Release halini deneyebildiniz mi
uygulamam Debug halinde tamam ancak  Release te patladı açılmıyor hata vs. de vermiyor
(23-12-2020, Saat: 12:38)ikurt07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 21:18)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Debug halini And 10 tel de denedim açıldı. Release halini de yarın denemiş olurum.

Release halini deneyebildiniz mi
uygulamam Debug halinde tamam ancak  Release te patladı açılmıyor hata vs. de vermiyor

Merhaba, Evet denedim sorunsuz çalışıyor.

Siz eğer Community kullanıyorsanız API 29deploy için bazı dosyaları güncellemeniz gerekiyor.Bu güncelleme işlemini yaptınız mı?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  MLKit ( Google Text Recognition ) üzerinde çalışan oldu mu ? mrmarman 9 994 15-11-2025, Saat: 14:49
Son Yorum: Hayati
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 821 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir
  Android işlem öneriliyor uyarısı! Coban 9 1.864 07-08-2025, Saat: 12:07
Son Yorum: RAD Coder
  Google play console Android Api hatası lazanya 3 1.313 01-07-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: lazanya
  MEmu Play Emulator RAD Coder 7 2.633 21-06-2024, Saat: 22:06
Son Yorum: boreas

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi