Yorumları: 17
Konuları: 4
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 10
Başlangıç
Merhaba,
aranıza yeni katıldım ve üzerinde uğraştığım bir proje var kullandığım bir akıllı tahta da hem android hem windows işletim sistemi kullanıyoruz ancak bu akıllı tahtanın qr kod ile açılmasını istiyorum örnek vermek gerekirse elimde bir projeye ait kodlar var onları inceliyorum ama işin içinden çıkamadım sizden ricam ben bu akıllı tahtayı hagi qr kod yöntemi ile açabilirim sistemi şöyle düşündüm tahta ekranında bir qr kod olacak bunu android ve ya ios cihaz üzerinden okutarak tahtanın kilidinin açılması sağlanacak bana konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdididen teşekkür ediyorum
Başlangıç
konuyu söyle özetlesem birileri yardımv-cı olabilir ben program içerisine giriş yaparken bir kullanıcı oluşturacağım bu kullanıcı sisteme giriş yaparken telefonundaki program ile kare kod okutarak girecek sisteme yani programa yazılan şifre karekod olacak otomatik olarak bunu hangi kod ile yapabilirim internette bulamadım
Başlangıç
evet windows kilit ekranında olacak eğer bunu yaparsanız çok memnun olurum ben bunu V.B yazmaya çalıştım ama olmadı delphide yazılmış bir proje kodları da elimde mevcut ondan yola çıkarakta başaramadım bir türlü
Yorumları: 950
Konuları: 152
Rep Puanı: 3.135
Uzman
24-12-2020, Saat: 12:25
(Son Düzenleme: 25-12-2020, Saat: 09:06, Düzenleyen: Mr.Developer.)
Sizden ricam malzeme hazırlıklarına başlayın. Bu durumda öğrenmeniz gerekenler de mevcut ;
- PHP kodlarının çalışacağı alan adı + FTP hesabı açın ( freenom üzerinden 1 yıllık ücretsiz alan adı alın webhost üzerinden de bağlayın )
- Delphi'ye harici bileşen yükleme nasıl yapılır öğrenin
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve bu uğraştırıcı ve emek isteyen birşey. Fakat delphi ile Bluetooth üzerinden mesajlaşma örneği vardı eğer Windows ve mobil arasında da çalışıyor ise ki denemedim, ayrıca akıllı tahtanın da Bluetooth modülüne sahip olması gerekli. Bu daha basit bir yol olacak ;
- Windows tarafında oluşturulan QR Bluetooth üzerinden eşleşen cihazla irtibatta kalacak.
- cihaz QR okuttuğunda alınan değer Bluetooth üzerinden bağlı windows programına düşecek.
- Windows programı o değeri QR kodun ürettiği kod ile kıyaslayacak.
- Eğer kod eşleşiyor ise program tetiklenecek.
Kısaca ve teorik olarak bu şekilde yapılacak ama ne denli uğraştırıcı olduğunu da bilmenizi isterim.
Başlangıç
projenin emeğinin çok olduğunun farkındayım evet baya bir süreç işleyecek burada ancak VB üzerinden bir giriş paneli oluşturup bunu kitleyebiliyorum yani windowsun üzerinde bir kilit ekranı oluşuyor buna qr kod ekleyip bunu aynı ağ içinde bulunanan yada ağa bağlı cihazlar vasıtası ile yapmak mümkün aslında elimde bu yöntemle hazırlanmış bir projenin kaynak kodları mevcut bunu yorumlayabilirsek bu yöntem ilede yapabilirim tek sorunum delphiye çok yabancı olmam
Yorumları: 950
Konuları: 152
Rep Puanı: 3.135
Uzman
24-12-2020, Saat: 13:10
(Son Düzenleme: 24-12-2020, Saat: 13:12, Düzenleyen: Mr.Developer.)
Bahsi geçen kilitleme işlemi lokal ağdaki bir cihaz üzerinden mi gerçekleşiyor ?
Ayrıca elbette mümkün. neden olmasın.
Örnek Delphi mi ? paylaşırsanız iyi olur bakayım bi.