23-10-2021, Saat: 15:02
internetten üzerinden tarihi nasıl alabilirim?
|
internetten tarihi nasıl alabilirirm
|
|
23-10-2021, Saat: 15:02
internetten üzerinden tarihi nasıl alabilirim?
(23-10-2021, Saat: 15:02)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: internetten üzerinden tarihi nasıl alabilirim? json olarak aşağıdaki url den detaylı bir şekilde alabilirsin. https://worldtimeapi.org/api/timezone/Europe/Istanbul {"abbreviation":"+03",
"client_ip":"178.233.000.000",
"datetime":"2021-10-23T15:44:00.707204+03:00",
"day_of_week":6,
"day_of_year":296,
"dst":false,
"dst_from":null,
"dst_offset":0,
"dst_until":null,
"raw_offset":10800,
"timezone":"Europe/Istanbul",
"unixtime":1634993040,
"utc_datetime":"2021-10-23T12:44:00.707204+00:00",
"utc_offset":"+03:00",
"week_number":42}
24-10-2021, Saat: 06:05
(23-10-2021, Saat: 15:49)ugorkem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(23-10-2021, Saat: 15:02)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: internetten üzerinden tarihi nasıl alabilirim? bu api yıllar sonra değişirmi acaba
Garanti istiyorum diyorsanız kendi web hostunuzu kullanmanız en doğrusu. Bir php kod ekleyin hosttaki tarih saati döndürsün.
Kendi hostunuz yoksa google firebase host denemek isteyebilirsiniz. Ücretsiz ve mali olarak kolay kolay sarsılmaz bir şirket. Diğer yandan sorunuza cevap, belirtilen WorldTimeApi.org sitenin Soru/Cevap kısmında Ticari uygulamalarda kullanabilir miyim? başlığında yazmışlar. Bu API'nin ticari uygulamalar için kullanılması önerilmez. API, zaman zaman nispeten uzun süreler boyunca düşebilir. Hiçbir SLA, garanti ve doğrudan finansman sağlanmaz. Bu API'yi ticari uygulamalar için kullanmak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Geliştirme devam ediyor, sık sık değişiklik yapılıyor ve istikrar veya çalışma süresi garantisi yok. Proje tamamen zarara karşı finanse ediliyor ve maliyetlerin yüksek olması durumunda API kalıcı olarak kaldırılacak. Garantili çalışma süresine sahip istikrarlı bir platforma ihtiyacınız varsa, aylık bir ücret karşılığında özel çözümlerin sağlanmasını görüşmekten memnuniyet duyarız. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin. Ayrıca, bu API'nin kullanıcılarından, barındırma maliyetlerini karşılamaya ve bu projeyi canlı tutmaya yardımcı olmak için düzenli bir bağış yoluyla katkıda bulunmayı düşünmelerini rica ediyoruz. Alıntı:Can I use it for commercial applications?
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
24-10-2021, Saat: 09:32
(Son Düzenleme: 24-10-2021, Saat: 09:42, Düzenleyen: info@guzelceker.com.)
(24-10-2021, Saat: 08:48)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Garanti istiyorum diyorsanız kendi web hostunuzu kullanmanız en doğrusu. Bir php kod ekleyin hosttaki tarih saati döndürsün.tşkler hocam zaten kendi hostum var .. en iyisi ordan halletmem.. peki hocam ya host tarafında curl ile php dosyasını tetikleyecem yada delphi tarafında..> olanı bilmiyorum ufak bir örnek varmıdır nasıl php çalıştıracağıma dair
PHP kodu
PHP Kod: (Select All) <?phpBunu bir text dosya olarak hostunuza örneğin time.php olarak koyun. Sonra da örneğin ben koydum deneyebilirsiniz ; https://www.armanlab.com/time/time.php Formunuzda bulunan bir TWebbrowser, TIndy veya TNetHttpClient vb. herhangi bir bileşen ile web'den değer alır gibi okutabilirsiniz. Ekleme : curl vb demisiniz, burada hostunuzda sadece bir tek dosya olarak yer alacak. Delphi'den dosyaya direkt erişim yapılacak. NOT: PHP koda Türkiye zaman dilimi eklendi. Ona da bir örnek Delphi yakası kullanımı Uses System.Net.HttpClientComponent; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); Const LTimeUrl = 'https://www.armanlab.com/time/time.php'; var LClient : System.Net.HttpClientComponent.TNetHTTPClient; LContetnt : String; begin LClient := TNetHTTPClient.Create(nil); try LContetnt := LClient.Get( LTimeUrl, nil ).ContentAsString; Showmessage( LContetnt ); finally FreeAndNil(LClient); end; end;
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
24-10-2021, Saat: 16:33
(24-10-2021, Saat: 10:18)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: PHP koduçok teşekkür ederim gerçekten güzel oldu.. programı yıllık ödemeli olarak yapacağım için tarih önemliydi....
forma 1 adet TIdSNTP1 nesnesi koyun, internet zaman sunucularından bu şekilde okunabilir.
IdSNTP1.Host:='se.pool.ntp.org'; ShowMessage( DateTimeToStr(IdSNTP1.DateTime) ); bu zaman sunucuları çok uzun yıllardır aktif, bir çok zaman sunucu internette mevcut. win, android, gömülü sistemler, raspberry, ardunio gibi donanım/yazılımlar açıldıklarında buradan zamanı senkronize ederler.
@vedat35 haklısınız, bunu ben de önerecektim ancak bizim kurumda 123 UDP firewall arkasına alınınca çekindim...
Sadece kurum için KML sunucusundan bilgisayarlar lisans ve zaman damgası alıyorlar. EKLEME : şimdi yeniden kontrol ettim açmışlar uses IdSNTP; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin With TIdSNTP.Create(nil) do try Host:='0.pool.ntp.org'; ShowMessage( DateTimeToStr( DateTime ) ); finally Free; end; end;
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
25-10-2021, Saat: 18:45
(Son Düzenleme: 25-10-2021, Saat: 18:52, Düzenleyen: info@guzelceker.com.)
(24-10-2021, Saat: 19:39)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @vedat35 haklısınız, bunu ben de önerecektim ancak bizim kurumda 123 UDP firewall arkasına alınınca çekindim...sorun yok kendi hostumdan helletim .. ancak anlık yada saatlik host cevap vermediği durumlarda yada zaman aşımında ne hatası alırım .. bunu nasıl aşabilirim..(TNetHTTPClient) hosttan cevap almadığı zaman localdeki tarihi baz aldıracam.. |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
|
|
Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? | erdemklt0 | 2 | 669 |
23-01-2026, Saat: 10:02 Son Yorum: csunguray |
| TMS Web Core- REST İşlemlerini Nasıl Yapabilirim? | kajmerantime | 0 | 540 |
13-06-2025, Saat: 14:07 Son Yorum: kajmerantime |
|