20-05-2024, Saat: 14:05
IP'niz değişince yeni IP'yi karşı tarafa bildirdiniz mi?
|
[Çözüldü] - WSDL importer / Unable to load WSDL File/Location Hatası
|
|
20-05-2024, Saat: 14:05
IP'niz değişince yeni IP'yi karşı tarafa bildirdiniz mi?
20-05-2024, Saat: 14:14
20-05-2024, Saat: 14:24
Selamlar
Ekteki dosya işinizi görür umarım. bazen yeni versiyonlarda import yapınca sorun oluyorsu. 2007 üzerinden import ettim
CustomerTransactionService.zip (Dosya Boyutu: 8,2 KB / İndirme Sayısı: 4)
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
20-05-2024, Saat: 14:35
(20-05-2024, Saat: 14:01)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: WSDL import işlemlerini böyle yaptım ve bugüne kadar sorun yaşamadım. Hocam dediğiniz gibi de yapıyorum import yaparken sorun vermese bile webservis çağırdığımda aynı hatayı alıyorum açılayıcı olması açısından yotube yükledim aşağıda paylaşıyorum saygıalrımı sunarım.
20-05-2024, Saat: 17:27
Gelen cevap HTML olduğu için şöyle bir yorumum olacak.
* Delphi WSDL import aracının talep ettiği format karşı tarafın Auth filtresine takılıyor olmalı. Türkçe mesaj dönüyor olması ve HTML formunda bir içerik olmasından bu sonuca kolayca varabiliyorum. Anlamadığım konu (sizinle ilgili değil Delphi'nin WSDL Importer aracı) boş bir proje oluşturdum ve önce USER-AGENT'i boşaltıp bir tane '!' vs. çağrı yaptım yine WSDL içerik döndü. WSDL içerik alma isteği sırasında nasıl bir trafik yapıyor ki karşı taraf refuse etsin. var LUrl : string; LResponse : string; begin LUrl := 'https://boa.vakifkatilim.com.tr/BOA.Integration.WCFService/BOA.Integration.CustomerTransaction/CustomerTransactionService.svc?singlewsdl'; NetHTTPClient1.UserAgent := '!'; LResponse := NetHTTPClient1.Get( LUrl ).ContentAsString; memo1.Lines.Text := XMLBeauty( LResponse ); end; Sonra da buldum : NetHTTPClient1.ContentType := '!'; deyince hata döndü
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
20-05-2024, Saat: 18:17
(20-05-2024, Saat: 18:04)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gelen cevap HTML olduğu için şöyle bir yorumum olacak. Bende anlamadım hocam işin bir tuhaf yanı da daha önce de aynı servis kullanılarak import edilmiş ve class yapısı kullanılarak request ve responselar yapılmış ve çalışıyormş nedense şu an yapamıyorum
Ben ContentType değiştirdiğimde tam hata şöyle. Siz de kendi mesajınız kırpıldığı kadarını merak ediyor olabilirsiniz.
Tabi sizin destek numaranız size özel üretilecektir. Bu numarayı okumaya çalışıp, Vakıf Katılım'dan sormak isteyebilirsiniz. Kod: (Select All) <html>Bu hatayı almak için uyguladığım kod uses System.Net.HttpClient, System.Net.HttpClientComponent; procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject); var LClient : TNetHttpClient; LUrl : string; LResponse : IHTTPResponse; LBody : TStringStream; begin LUrl := 'https://boa.vakifkatilim.com.tr/BOA.Integration.WCFService/BOA.Integration.CustomerTransaction/CustomerTransactionService.svc?singlewsdl'; LClient := TNetHTTPClient.Create(nil); try LBody := TStringStream.Create; try LClient.ContentType := '!'; LClient.AcceptEncoding := 'UTF-8'; LResponse := LClient.Get( LUrl, LBody ); if Assigned(LResponse) then begin if LResponse.StatusCode = 200 then begin memo1.Lines.Text := 'Status OK geldi' + sLineBreak + Utf8ToWideString( shortstring(LBody.DataString) ) + sLineBreak end else memo1.Lines.Text := 'Status FAIL geldi' + sLineBreak + LBody.DataString end; finally FreeAndNil(LBody); end; finally FreeAndNil(LClient); end; end;
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
20-05-2024, Saat: 19:40
(20-05-2024, Saat: 19:11)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben ContentType değiştirdiğimde tam hata şöyle. Siz de kendi mesajınız kırpıldığı kadarını merak ediyor olabilirsiniz. Hocam yoldayım eve geçiyorum dediğiniz gibi yapıp bir kontrolü yapacağım neticesine göre de hareket edeceğim sonucu buraya yazacağım
Eğer VakifKatilim size çözüm sunmazsa size çözüm önerim şöyle olacak.
* Kendi projeniz için bir klasör belirleyin * WSDL'yi daima kendiniz download edin. * Sonra da HTTPRIO'ya file olarak kullanacağı şekilde parametresine bu indirdiğiniz WSDL' XML dosyasını verin. nasıl mı sizin PAS içindeki fonksiyon aşağıdaki şekilde. İlk parametre TRUE zaten İkinci parametre 'Addr' için download ettiğiniz XML dosya yolunu verin. Addr boş olmadığı için def olan const içerik devre dışı kalacaktır. Böylece Download edilemediği için taca çıkan topu yeniden oyuna sokmuş olacaksınız. function GetICustomerTransactionService(UseWSDL: Boolean; Addr: string; HTTPRIO: THTTPRIO): ICustomerTransactionService; const defWSDL = '.\CustomerTransactionService.xml'; defURL = 'https://boa.vakifkatilim.com.tr/BOA.Integration.WCFService/BOA.Integration.CustomerTransaction/CustomerTransactionService.svc/Basic'; defSvc = 'CustomerTransactionService'; defPrt = 'BasicHttpBinding_ICustomerTransactionService'; var RIO: THTTPRIO; begin Result := nil; if (Addr = '') then begin if UseWSDL then Addr := defWSDL else Addr := defURL; end; if HTTPRIO = nil then RIO := THTTPRIO.Create(nil) else RIO := HTTPRIO; try Result := (RIO as ICustomerTransactionService); if UseWSDL then begin RIO.WSDLLocation := Addr; RIO.Service := defSvc; RIO.Port := defPrt; end else RIO.URL := Addr; finally if (Result = nil) and (HTTPRIO = nil) then RIO.Free; end; end;
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]() |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Runtime error 236 hatası | yhackup | 6 | 710 |
29-07-2026, Saat: 00:10 Son Yorum: emailx45 |
|
| matematiksel karşılaştırma hatası | nevzatc | 7 | 996 |
14-04-2026, Saat: 06:36 Son Yorum: emailx45 |
|
| SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) | adelphiforumz | 1 | 397 |
09-04-2026, Saat: 15:53 Son Yorum: adelphiforumz |
|
| Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama | Under | 20 | 3.159 |
21-11-2025, Saat: 15:24 Son Yorum: mrmarman |
|
| OpenSSL Hatası | mcuyan | 1 | 675 |
29-04-2025, Saat: 02:28 Son Yorum: mcuyan |
|