27-09-2018, Saat: 08:58
(Son Düzenleme: 27-09-2018, Saat: 09:00, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
(26-09-2018, Saat: 19:25)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26-09-2018, Saat: 14:45)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formun kod bölümünde uses satırına
IdFTP, IdFTPCommon,IdAntiFreeze ekleyin
public bölümüne
function FTPDosyaAl(SrcDosya, DesDosya:TFileName; Ftp, RemoteDir, Login, Pass : String ):Boolean;
ekleyin
sonra forma bir buton ekleyin ve onClick olayına kodu yapıştırın
procedure Tgiris_frm.Button1Click(Sender: TObject); var FTPAdres,KaynakDizin,Name,Pass,KaynakDosya,HedefDosya : String; begin FTPAdres := 'ftp.xxxxxxxxx.com.tr'; // veri çekilecek ftp adresi KaynakDizin := '/'; Name := 'kul@xxxxxxxxx.com.tr'; // ftp bağlanma izni olan kullanıcı Pass := '??????'; KaynakDosya := 'siteversiyon.txt'; // sitede bulunan txt dosya adı HedefDosya := 'c:\siteversiyon.txt'; // kendi makinanda kaydedecegin yer // başarı ile ftp alırsa if FTPDosyaAl(KaynakDosya, HedefDosya, FTPAdres, KaynakDizin, Name, Pass ) then begin sitememo.Lines.LoadFromFile( 'c:\siteversiyon.txt'); // buradaki sitememo sizin memo bileşin adı olacak end; // end;
formun son End. satırından önce kodları yapıştırın
function FTPDosyaAl(SrcDosya, DesDosya:TFileName; Ftp, RemoteDir, Login, Pass : String ):Boolean; begin // Uses IdFTP, IdFTPCommon ftp1:=TidFTP.Create(nil); IDAntiFreeze := TIDAntiFreeze.Create(NIL); // büyük dosyalar inerken donmasın diye Result := False; Ftp1.Host := Ftp; Ftp1.Username := Login; Ftp1.Password := Pass; Ftp1.Passive := True; Ftp1.Connect; if Ftp1.Connected then begin Ftp1.ChangeDir(RemoteDir); Try Ftp1.TransferType := ftBinary; // Uses IdFTPCommon Ftp1.Get(SrcDosya, DesDosya, True); Finally Result := True; end; Ftp1.Quit; end; end;
çok teşekkür ederim yardımınız ve anlatımınız için çok yardımcı oldunuz![]()
(26-09-2018, Saat: 14:58)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu kadar yardımseverliğe karşıyım açıkçası !
olaylara iyi yönden bakmak yardımseverliği arttırır bu da her zaman iyi yöne yöneltir düşüncesindeyim böylece bu düzen hep böyle devam eder.![]()
![]()
yardım etmeleri açıkcası ilgi ve alakayı ikiye katlar ( azı çoğu olmaz ) nitekim katladığını da belirtmek isterim hocam.
Bizdeki yardımı anlayışı doğrudan vermek, batılı ülkelerde veya uzak doğuda ise yardım doğrudan vermekten ziyade yetiştirmektir.
Her zaman balık verecek birini bulamayabilirsiniz; ya da sizi bu arayışa sevk etmeyecek, temelleri atmalısınız.
(26-09-2018, Saat: 20:34)quake16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi öğrenmeye çalışan birçok kişinin sıkıntısı zaten bu ya yeteri kadar yardım alamamak. Bu şekilde bu dilin ülkemizde kullanımının azalmasına da etkisi var. Delphi hakkında ülkemizde kurs veren bir kurum kalmadı varsa bile bir elin parmaklarını bulmaz. Youtube bakıyorsunuz C#, Java, Python, C++ vb gibi dillerle alakalı tonla video ve örnek uygulamalar var Türkçe olarak. Delphi'nin popülerliğini kazanmasını istiyorsak bu işi bilenlerin paylaşımdan kaçmak yerine ipin ucundan tutmaları gerektiği düşüncesindeyim. İngilizce kaynak zaten bu konuda var. Farklı ülkelerde ve dillerde daha detaylı paylaşımlar var ama bizim ülkemizde yok. Bilgiyi saklama bizim en büyük sıkıntımız zaten. Hep olaya para kazanma mantığıyla bakıyoruz. Paylaşıma destek veren ve yardımı esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim. cinarbil arkadaşımızı da konuya verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.
Böyle bir platformu bilgi saklamayla itham edemezsiniz.
Araştırıp, çözüme ulaşamayan bir çok üyemize uzak bağlantı ile de çok destek vermişliğimiz vardır.
Hatta bu iyi niyetimizi o kadar suistimal eden olduki; projeyi aşama aşama bize yazdırdıkları oldu.
Buradaki bulunma amacımız sizler gibi yeni geliştirici arkadaşlara tecrübe kazandırmak, doğru yolu göstermek ve bu işin temellerini sağlam atmanızı sağlamaktır.
-Bu kod bende çalışmadı!
-Bu kod çok yavaş çalışıyor, bazen donuyor, başka kod yok mu?
-Bunu yaptım ama şu kısmı yapamadım, burayı nasıl yapabilirim?
-Ben proje kodunu göndereyim bir bakın, niye çalışmadı?
-Çok acil hocamız bir proje verdi yapamadım, siz yapabilir misiniz?
-Kusura bakmayın sürekli ÖM ile rahatsız ediyorum ama ... (her konu açışında, bir ÖM atarak şu konuyu okuyup bir yardımcı olabilir misiniz? diyen bir üyemiz.)
-...
Sadece sizin buradaki talebiniz değil, yukarıda örneklediğim gibi daha bir çok talep oluyor.
Geneline bakın ve değerlendirin.
Amaç burada bilgiyi saklamak değil.
Bilgiyi saklasaydık;
En çok kullanılan Genel Programlama bölümünde 809 konudan yalnızca 44 tanesi cevapsız kalmazdı. Cevap verme oranı (809-44) / 809 *100 = %95
Yada hiç bir yerde kaynak bulamayacağınız, diğer formlarda günlerce beklediğiniz ve yine cevap alamadığınız FMX konusunda; Mobil Platform - FireMonkey (FMX) bölümünde 502 konudan yalnızca 33 tanesi cevapsız kalmazdı. Cevap verme oranı (502-33) / 502 *100 = %93
Yaptığınız itham ile ilgili elinizi vicdanınıza koymanızı bekliyorum.
DelphiCan'dır!