03-11-2016, Saat: 08:00
(Son Düzenleme: 03-11-2016, Saat: 08:06, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
(03-11-2016, Saat: 01:42)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok sayıda Demo kullanıcısı olacaksa dongle yollamaya gerek yok. Özellik kısıtlı demo hazırlanır yollanır. Derleme esnasunda kısıtlamalar konacağındam kırılamazda. Tamam alıyorum derse Dongle yollanır. Belli süre tam sürüm denemek istiyorsa Dongle yollanması gerekecek.
Merhaba,
Uygulamanın güvenirliği ve %100 sonuç vermeyeceği konularında Ali Bey'e katılıyorum.
Güvenlik önlemleri genellikle daha orta veya alt seviyede kullanıcılara yönelik olur, kimse kırılamayacağını iddia edemez.
Dijital ortamda, lisanslaması aşılmayacak bir uygulama yoktur.
Var deseler de, en azından beni inandıramazlar. Lisans anahtarları dağıtılan uygulamalara bakın. Hangi firmaların yazılımları?, Tabi ki dünyanın dev yazılım firmaları.
Uygulamanızın kırılmasını istemiyorsanız; ihtiyaçları karşılamayan, kullanışsız ve popüler olmayan uygulamalar yazın.

Çünkü, dikkat ettiyseniz en çok tercih edilen uygulamaların lisansları ortalıkta dolaşır.
Hatta bazıları daha test veya beta aşamasındayken, piyasaya sürülmeden, lisansları sürülmeye başlanır. Sözün özü arz ve talep.
Kırılamaz bir uygulama yapan kişinin eminim bir Mark Zuckerberg, Larry Page veya Sergey Brin kadar meşhur olacak ve bir çok akademik yayınlarda ismi geçecektir.
Dongle konusuna gelince çok pahalı olan bir uygulamada görmüştüm. Onun da çözümünü bulmuşlar. Dongle'sız çalışıyor.
Kurdukları bir eklenti, fake registry anahtarları oluşturuyor. Kurulumdan hemen sonra Windows bir dongle algılıyor.
Yani donanım takılmamasına rağmen, takılmış gibi davranmasını sağlıyorlar.
Hatta bu konuda son bir teorimi söylemek istiyorum.
Bir çok yazılım firması kasti olarak kendi uygulamalarının lisans anahtarlarını crack diye dağıtıyor.
Bu tip firmalar da dikkat edin, yeni bir sürüm çıkmaya yakın, önceki sürümlerin lisans anahtarlarını bulursunuz. Yeni bir versiyon çıkmaya yakın yine bir önceki lisans...
Bu böyle devam eder.
Amaçları ne? Tabi ki Reklam ve uygulamanın daha geniş kitlelere yayılımını sağlamak.
DelphiCan'dır!