Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uygulama güvenliği - USB Dongle koruma ve diğerleri
Bir uygulama çalııyor ise kırılır kırılmaması için çalışmayan bir şeyler yapılmalı.Smile
Dongle korumalı sistemler kolay manipule olan sistemlerdir.Dongle simule edilmesi veya
dongle ın kullandığı library nin üzerinde değişiklik yapılması.Veya alternatif library yazılması
gibi kolay metodlar yapılabilir.
Packer kullanımına değinecek olursak basit packerlar çalıştırılınca kendi sectionlarında olan exe yi hafızaya açıp entry point
e sıçrama yaparak program devamlılığını sağlar.Daha kapsamlı olanlar obfuscate ederek kod okunmasını zorlaştırırlar.
Decompile edilirken bazı zorluklar çıkar.Entry point mantığı olarak değilde kendi üzerinde kod devamlılığı sağlarlar.
Böylelikle oluşturduğu paralel threadlerle program üzerinde kontrollerini devam ettirirler.
Güçlü binary dosya analiz algoritmaları sayesinde sorunsuz bir analiz ve paketleme yaparlar.
İmport table ı hafızada rast gele yazarlar ki crackerlar için en zor kısımdır bu importların toplanması.
Runtime da adreslemeleri tekrar yaparlar.Bazı anti debug metodları içerirler.
Bazı importları simule ederler(ilk kez 10 sene önce asprotect te gördüğümde şaşırmıştım)....anlattıkça uzar gider...
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...

Bu Konudaki Yorumlar
Uygulama güvenliği - USB Dongle koruma ve diğerleri - Yazar: QuAdR - 03-11-2016, Saat: 22:49
Uygulama güvenliği - Yazar: cinarbil - 19-09-2024, Saat: 16:02

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Modern Servis Uygulama İskeleti Tuğrul HELVACI 22 24.684 02-05-2025, Saat: 14:30
Son Yorum: bakyuz
Information Uygulama yönetici olarak mı çalışıyor? (runtime tespit etme) bakyuz 0 398 28-04-2025, Saat: 17:22
Son Yorum: bakyuz
  Bakanlıktan Bitki Koruma Ürünleri Stok Bilgisi Alınması bünyamin68 43 18.685 06-11-2024, Saat: 16:55
Son Yorum: bünyamin68
  Askıya alınan uygulama mcuyan 9 2.909 04-03-2024, Saat: 19:58
Son Yorum: mcuyan
  Çalışan uygulama açık ise uyarı versin. Bay_Y 4 2.338 30-12-2022, Saat: 16:28
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi