(12-12-2018, Saat: 12:22)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-12-2018, Saat: 02:15)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Mobil uygulamam içerisinde galeriden resim seçimi yaptırıyorum. Bu resimleri veritabanında saklıyorum. Vcl için resim boyutlandırma(küçültme) mümkün fakat mobilde nasıl bir yol izliyorsunuz. Çünkü 3-5 mb'lık resimler var. Bunları saklamanında geri yüklemeninde bir maliyeti var. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler...
Merhaba, Bir projemde kullanmıştım kodları. Çalışıyor.. Kendinize göre uyarlarsınız.. Image 6 da kameradan çekilen büyük resim var, Bunu 64x64 e küçütüp imahe 10 a basıyorum ordan da db nin ilgili field'i ne iliştiriyorum.
var ms, msk: TMemoryStream; Surf,surfk: TBitmapSurface; V: Variant; saveParams : TBitmapCodecSaveParams;
if not Image6.Bitmap.IsEmpty then begin ms := TMemoryStream.Create; msk := TMemoryStream.Create; Surf := TBitmapSurface.Create; Surfk := TBitmapSurface.Create; Image10.Bitmap.Assign(Image6.Bitmap); Image10.Bitmap.Resize(64, 64); Surf.Assign(image6.Bitmap); Surfk.Assign(image10.Bitmap); Saveparams.Quality := 50; TBitmapCodecManager.savetostream(ms, Surf, '.jpg',@SaveParams); TBitmapCodecManager.savetostream(msk, Surfk, '.jpg',@SaveParams); ms.Position := 0; msk.Position := 0; TBlobField(MT.FieldByName('parca_res1')).LoadFromStream(ms); TBlobField(MT.FieldByName('parca_res1k')).LoadFromStream(msk); ms.Free; msk.Free; image6.Bitmap := nil; image10.Bitmap := nil; surf.Free; surfk.Free; end;
Teşekkürler akşam deneyip performans olayinida inceleyip geri dönüş yaparim
(12-12-2018, Saat: 15:02)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kalite ayarı yapabiliyorsunuz.Teşekkürler
var CodecParams: TBitmapCodecSaveParams; ///.... begin CodecParams.Quality := 50; Image1.bitmap.SaveToFile('..\..\i10.jpg', @CodecParams); end;
https://forums.embarcadero.com/thread.js...dID=116861
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..