14-12-2018, Saat: 13:16
(14-12-2018, Saat: 00:37)ahmet_sinav Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @adelphiforumz soruyu ben yanlış anlamışım. MsSql server alt yapısını kullanan versiyonlama sistemi bilmiyorum. Veri depolaması mssql server olmayan tortoise svn ve bit bucket kullanıyoruz uzun yıllardır.Evet sql server kısmı gözümden kaçmış. Açıkçası hiç öyle bir bilgi de yok bende. Hatta portable olabilmesi için sql server'a bağlı olmaması daha mantıklı.
@Slowhand Tortoise svn ms sql server kullanmıyor benim bildiğim. Veri depolaması mssql server demiş @adelphiforumz
(14-12-2018, Saat: 09:38)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Delphi içerisinde forma sağ tık yaptığınızda "Text DFM" seçili değilse sorun olabilir. Form binary olarak saklandığında, formda neler değişmiş diye karşılaştırma yapamayacaktır. Tek kişi kullandığınızda sorun olmayabilir belki ama başka bir yazılımcının da aynı formda bir şeyler yapması durumunda merge işleminde sorun çıkar. Yani iki farklı kullanıcının aynı formda yaptığı şeyleri toplayıp doğru formu oluşturamaz. Aklıma bir tek bu geldi. Ben hep "Text DFM" olarak kullandığım için böyle bir sorunla karşılaşmadım.(13-12-2018, Saat: 21:07)Slowhand Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar. Firma olarak uzunca bir süredir VisualSVNServer ve TortoiseSVN kullanıyoruz. Kendi projelerimde ise GIT (BitBucket üzerinden) kullanıyorum. Bence direkt GIT ile başlayabilirsiniz.
Önce GIT düşündüm fakat araştırdığım kadarı ile GIT ile dfm problemlerinden bahasediliyor.
Bu problemlerin tam olarak ne olduğunu bilen varmı?