12-02-2019, Saat: 13:46
(12-02-2019, Saat: 11:01)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(11-02-2019, Saat: 21:24)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yarın da Allah nasip ederse dependencies (bağımlılıklar) üzerine küçük bir eklenti yapacağım.
İskeleti kullanıp fikirlerinizi yazarsanız eksiklerimizi görür, düzeltme imkanı buluruz. Özellikle gövdesini boş bıraktığım olayları da doldurursak çok sağlam bir iskelet çıkar ortaya. Bilhassa vakit bulabilenlerin ETW ile ilgili linki takip edip servis triggerları vasıtası ile işletim sisteminde gerçekleşen 1001 olayın bir kaçını paylaşması çok yerinde ve faydalı olur.
Bende Delphi XE var. O yüzden kullanmak için bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldım:
SERVICE_ACCEPT_ ve SERVICE_CONTROL_ ile başlayan sabitler tanımlı değildi, tanımladım.
PSERVICE_TIMECHANGE_INFO ve RegisterServiceCtrlHandlerEx tanımlı değildi. PSERVICE_TIMECHANGE_INFO şimdilik kullanılmadığı için onu kaldırdım.
RegisterServiceCtrlHandlerEx'yi ise şu şekilde tanımladım:
function RegisterServiceCtrlHandlerExW(lpServiceName: PWideChar; lpHandlerProc: Pointer): SERVICE_STATUS_HANDLE; stdcall; external advapi32 name 'RegisterServiceCtrlHandlerExW';ve kodumun içinde de RegisterServiceCtrlHandlerExW methodunu kullandım.
Nur topu gibi bir servisim oldu. Hem de 32.5 KB!!!
Vakit bulup detaylı kullanım yaptıkça bilgilendireceğim inşallah.
Ellerinize sağlık üstad. Delphi'nin eski versiyonlarında boyut 'da düşüyor haliyle. Aslında benim hedefim birinci öncelik olarak boyut değildi. Ama yapmışken fazla kastırmadan boyutu da düşürmek iyi olur diye düşündüm. Bu arada boyutu çok daha fazla düşürebiliriz ama ciddi emek ister. O nedenle bence gerek yok. Bilgilendirmelerinizi bekliyor olacağım
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...