11-06-2019, Saat: 18:11
Şu bir gerçek yazan ve üreten bir toplum değiliz. Yazılan kitaplara bakın pek çoğu öğretim görevlisi işin içinden olup tecrübelerini paylaşmak isteyen (baktığım teknik kitaplarda) henüz rastlamadım. (Daha öncede konuşmuşuzdur diye düşünüyorum pek çok yerde yazdım bu tür yazıları.) Örnek yurtdışında delphi hakkında performans için özel kitap varken, paralel programlamayla ilgili özel kitaplar varken sizinki çok daha genel olmasına rağmen çektiğiniz sıkıntılar ortada. E kaliteli içerik dediğimiz zamanda bu iki şekilde oluşuyor. 1 okuyarak 2 tecrübe ederek. Bunu yapan adamda paylaşmıyor. Şuda var hobi / kişisel zaman alışkanlığımızında olduğunu düşünmüyorum. Kaçımız işimiz ya da ailemizin zamana ihtiyacı varken "hayır hobimden ödün veremem" diyip zevk aldığımız her ne ise ona zaman ayırabiliyoruz ?
Peki kaliteli içerik nasıl üretiriz ? Gelip yazmayanlara ceza verince tövbe edip yazacaklarını hiç sanmıyorum. Aksine o kapıyı tamamen kapatmış oluruz diye düşünüyorum.
Benim görüşüm daha öncede (bu çelişkiyi yaşayıp içinde çıkamadığımız) ücretli öğrenci çalıştırmaktan geçiyor. Belli konularda araştırma istenip (bunu süpermod'lar ya da kurucular belirleyebilir) makale yayınlanabilir. Bunun için reklam almak ve yasal olarak bunu bir zemine oturtmanın yolunun bulunması gerekiyor tabi.
Uzun lafın kısası insanların oturup birşeyler yazması araştırması için ister istemez bir teşvik gerekiyor. Bu manevi bir teşvik değilse maddi olması kaçınılmaz.
Peki kaliteli içerik nasıl üretiriz ? Gelip yazmayanlara ceza verince tövbe edip yazacaklarını hiç sanmıyorum. Aksine o kapıyı tamamen kapatmış oluruz diye düşünüyorum.
Benim görüşüm daha öncede (bu çelişkiyi yaşayıp içinde çıkamadığımız) ücretli öğrenci çalıştırmaktan geçiyor. Belli konularda araştırma istenip (bunu süpermod'lar ya da kurucular belirleyebilir) makale yayınlanabilir. Bunun için reklam almak ve yasal olarak bunu bir zemine oturtmanın yolunun bulunması gerekiyor tabi.
Uzun lafın kısası insanların oturup birşeyler yazması araştırması için ister istemez bir teşvik gerekiyor. Bu manevi bir teşvik değilse maddi olması kaçınılmaz.
Topluluk mopluluk yok :/