19-06-2019, Saat: 11:27
(19-06-2019, Saat: 09:17)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(18-06-2019, Saat: 23:10)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Bir firma için yaptığım uygulamayı App store'da yayınnlamak isterken yaklaşık 17 günlük süreçte sona yaklaştık derken son bir uyarı daha geldi. Aşağıdaki uyarıdan anladığım. Bu firmanın adı ve ünvanı var sen kendi adına bunu yayınlayamazsın firma app store üyeliği edinsin anlıyorum. Benim anladığım mantıksız bir sonuca vardığından bu konuda bir firmaya uygulama geliştirirken neler yapılmalı konusunda bilgisi olan var mı acaba.
Teşekkürler.
Merhaba,
Mantığa aykırı geliyor.
* Mobil uygulama sahibi üretici (yazılım geliştirici) olmak zorunda değil.
* Uygulama sahibi aynı zamanda bu benim uygulamam (ben ürettim veya üretici bir firmaya üreterek telifi ile birlikte satın altım) diyebilmeli.
* Aynı zamanda uygulama mağazasında, uygulama sahibi görünmelidir.
* Diğer açıdan (uygulama geliştirici) bakacak olursak, üretici, geliştirdiği her uygulama üzerinde bir iz bırakarak reklam yapmak zorundadır. Yani referans olması açısından uygulama üreticisi olarak görünmek ister.
Bu kapsamda aşağıda önereceğim değişikliği yaparak gönderin ve Notes (https://appstoreconnect.apple.com uygulama gönderme aşamasında) kısmında bu durumu (uygulamayı kendinizin geliştirdiğinizi ve karşı tarafa telif ettiğinizi) açıklayın.
Copyright alanına firma adını yazın (Notes alanını doldurmayı unutmayın). İşlemi kaydedin ve uygulamayı gönderin.
Firma uygulama mağazasında yalnızca benim adım görünsün derse; aynı kısımdaki "Display Trade Representative Contact Information on the App Store" seçimini pasif duruma alın.
İkinci bir yöntem ise kendilerinin de önerdiği gibi firmayı geliştirici ekibine dahil etmektir. Bunu https://itunesconnect.apple.com/access/users sayfasından yapabilirsiniz. Fakat bu geliştirici takım adı ön ekinin (her müşteri için zorunlu bir kimlik numarası) değişmesine neden olacaktır. Gruba dahil olan bir firma ise Apple bunun için sizden belge talep edebilir.
Teşekkürler @Fesih ARSLAN bey.
Bahsettiğiniz şekilde birde bakanlığın logosunun ekran görüntüsü vardı onuda çıkarıp göndereceğim.
İyi çalışamlar.