05-12-2019, Saat: 08:41
(04-12-2019, Saat: 21:34)Kerembacioglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mustafaozpinar @frmman
1. Delphide SQL.Add(' CREATE TABLE IF NOT EXISTS USERS('); diye DB oluşturduğumuzda, Diğer kullanıcıların eklediği insert, delete gibi yaptığı işlemler diğer kullanıcıların ekranına anlık olarak gelmesi gibi.
2. phpMyAdmin Database Manager ile mysql DB oluşturduğumda ise FDConnection ile nasıl bağlantı kuracağımı bir türlü çözemedim.
Bende projemi çoklu kullanıcı olacak şekilde geliştiriyorum. Bir kaç gündür açılan konular fazlasıyla dikkatimi çekti.
Mysql database bu kadar sorunlu mu?
MySQL ve diğer database sistemleri genel itibari ile sorunlu değillerdir. Bu düşünce tarzından kurtulursanız cevabı doğru yerde ararsınız. Tecrübelerimize göre sorun dediğimiz şeylerin büyük çoğunluğunun kaynağı, kullanıcı veya programcı kaynaklıdır, pek azı, database sisteminin kendisinden, az bir kısmıda kurulu olduğu platformun işletim sistemi ve onun donanımından kaynaklanır. Mesela; uzun süre sonra bir tablonun bozulması muhtemelen ramdeki veya diskdeki verinin bozulması ile meydana gelmiş olabilir. 7/24 çalışan sistemleri (veri bizim için ne kadar önemli sorusunun cevabına göre) tüm bileşenleri ile birlikte sağlıklı çalışmasını sağlamak gerekir.
1. Sorunuzda ne yapmak istediğinizi daha açık ve farklı şekilde ifade ederseniz üzerinde fikir yürütebiliriz.
Şunumu yapmak istiyorsunuz. Clientler rastgele isimde ve yapıda tablomu oluşturacak. Cevabınız evetse, tablo ismi ve tablo daki alanlar dinamikse diğer clientlerin insert select gibi cümlelerinide dinamik olarak oluşturmanız gerekmekte.
Yeni ve hangi isimde bir tablo oluşturulduğunu anlamak için Mysqldeki information_schema dan faydalanabilirsiniz.
SELECT table_name FROM information_schema.tables;