27-07-2020, Saat: 09:40
(27-07-2020, Saat: 09:15)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:@Fesih ARSLAN hocam android 10 da çalışıyor uygulamam sadece google play'e yüklerken uyarı veriyor. AndroidManifest.xml dosyasına baktığımda targetsdkversion 28 yazıyor. @(25-07-2020, Saat: 13:39)elixir84 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Google Play 'e uygulamamı yüklerken bu uyarıyı alıyorum.
Uyarılar
Uygulamanızın şu anda hedeflediği API seviyesi 28, ancak güvenlik ve performans açısından optimize edilmiş en son API'ler üzerinde oluşturulduğundan emin olmak için hedeflemesi gereken en düşük API seviyesi 29.
Ağustos 2020'den itibaren yeni uygulamaların en az Android 10 sürümünü (API seviyesi 29) hedeflemesi gerekecektir.
Kasım 2020'den itibaren ise uygulama güncellemelerinin Android 10 sürümünü (API seviyesi 29) hedeflemesi gerekecektir.
İpucu: Uygulamanızın hedef API seviyesini değiştirin. Daha fazla bilgi.
Delphi 10.3.3 Kurulu. Sdk Versiyonu 25.2.5
Andorid SDK Manager ile API29 indirdim. Delphide SDK Ayarlarından 28 olan yerleri 29 olarak değiştirdim ama
AndroidManifest.template dosyası <uses-sdk android:minSdkVersion="19%" android:targetSdkVersion="28" /> bu şekilde çıkıyor.
android:targetSdkVersion=29 yaptım bu seferde uygulama cihazda çalışmadı.
Kullandığım Delphi sürümü ile API 29 ile derleme yapabilirmiyim.
Merhaba,
Embarcadero'nun platform ve SDK destek sayfasında, Android 10 yani API Level 29 için destek verdiğini yazıyor. Delphi 10.3.3 Rio ve üstü tüm Delphi sürümlerinde bu destek var.
@Mr.Developerönerileri dikkate almanızda fayda var.
AndroidManifest.xml dosyası her build işleminden sonra yeniden oluşturulduğu için yapılan düzeltme ve değişiklikler geçersiz kalır.
Sonradan yapıla tüm konfigürasyonlar AndroidManifest.template.xml dosyası içerisinde olmalıdır. Doğru dosya üzerinde değişiklik yapıp yapmadığınızı kontrol edin.
Aksi durumla karşılaşmanız, ancak bir bug ile izah edilebilir.