Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hareketi Satranç Karakterleri
Evet Delphi'de Fmx ile mobil platformlar için yazacağım,  c++ ile  Opengl üzerine biraz çalışmışlığım var, elbette bir oyun motoru değil ama Fmx'in imkanları  ekip halinde yazılan oyunlar haricinde kişilerin yazacağı kısıtlı (benim gibi)  2d ve 3d oyunlar için fazlasıyla yeterl. Zaten kullanan oyun şirketleri de var, Her iki cümlesinden birinde Delphi'yi şunlar şunlar kullanıyor diyen arkadaşlar var forumda , siz de duymuşsunuzdur mutlaka kullanan şirketler olduğunu. Beni kimin kullandığı ilgilendirmiyor açıkçası, Delphi'nin sunduğu imkanlar eksikleri olmakla beraber yeterli, dil kısmı ise hafıza ile işlemciyle doğrudan ilişki kurabildiğiniz diller aynı bence sizin yeteneğinize ve çalışmanıza bağlı gerisi. Biraz yazarken -en azından ben öyle yapıyorum- kodumuzu optimize eder, işlemciyi gereksiz tekrar ve nesne oluşturma işleri ile yormazsak gayet de stabil çalışıyor Fmx'de yazılan oyunlar. Ben biraz da el alışkınlığından pointer'larla çalşııyorum, bu sizi gereksiz if'lerden, case'lerden kurtarıyor yada bana öyle geliyor :-), ayrıca Fmx'in  3D kütüphanesinin kullanımı kolay, fakat oyunlar ciddi bir matematik bilgisi istiyor, bence ülkemizde yazılımcıların ihmal ettiği başka bir nokta da bu. Bana dediğiniz gibi obje modellemesi için karakterler lazım, bu konunun maalesef programlamadaki önemi yeterince anlaşılmış değil, ben de zamanında kodu ne kadar optimize yazarsam hafıza ile ne kadar iyi oynarsam o kadar iyi programcıyım diye düşünüyordum; ama geç kalmış da olsam anlıyorum ki bu konularda da en azından orta seviye bir bilgiye sahip olmalı her yazılımcı.

(15-01-2021, Saat: 10:27)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek bir uygulama, aktif olarak 60.000 kişi tarafından oynanıyormuş.

KaynakSatranç Açılış Sihirbazı

Hocam bana şu minvalde karakterler lazım.

Ek Dosyalar Resimler

Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.
https://play.google.com/store/apps/developer?id=ONGUN

Bu Konudaki Yorumlar
Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: savasabd - 14-01-2021, Saat: 21:18
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: hayalyilmaz43 - 15-01-2021, Saat: 00:15
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: RAD Coder - 15-01-2021, Saat: 10:27
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: engerex - 15-01-2021, Saat: 10:51
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: RAD Coder - 15-01-2021, Saat: 10:29
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: savasabd - 15-01-2021, Saat: 10:34
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: Mr.Developer - 18-01-2021, Saat: 13:57
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: savasabd - 18-01-2021, Saat: 14:20
Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: quiet1day - 18-01-2021, Saat: 16:39
Cvp: Hareketi Satranç Karakterleri - Yazar: savasabd - 18-01-2021, Saat: 17:53

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi