20-05-2021, Saat: 22:50
(20-05-2021, Saat: 19:17)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İddia edemem ama "kullanıcı sözleşmeyi okuyarak/okumadan kabul etti" diye her istediğinizi yapamayabilirsiniz. Hukuktan ayrılamazsınız.Selamlar
Örneğin WhatsApp'ın uyguladığı yeni sözleşme Avrupa ülkelerinde geçmiyor. Türkiye'de de KVKK kapsamında geçersiz olduğu yönünde açıklamalar var. Avrupa ile uyum için bazı uygulamalar kurulumun başında "Avrupa Birliğinde misiniz?" diye soruyor ve ona göre kuruluma ilerliyor.
Ben Adli bilişim uzmanı olarak bilirkişilik yapıyorum. Birçok davada bu tip konular karşıma çok çıktı ve hemen hemen aldığım her dosyayı kazandım. Verdiğiniz örnekte, whatsapp programını kullanmak istersen bu şartları kabul edersin yoksa kaldırabilirsin diyor. Ancak kendi yazdığımız programda "bu programı izinszi kullanamazsınız, kullandığınız taktirde içeriden alacağımız bilgilerde bir sözleşmeniz yoksa tamamen sorumluluk tarafınıza aittir" şeklinde bir ibareyi eklediğinizde, buna karşı durabilecek bir kanun maddesi yoktur.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.