Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şükür Kavuşturana
(26-01-2017, Saat: 20:21)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu host firmasının taktiği bu. Sürekli suni sorunlar oluşturup üst paket geçmeye zorlamak.
Umarım bir daha yaşamayız.
Bu arada mesaj gönderdikten sonra bekleme problemimiz geri döndü.

Maalesef. Sözde CPU'nun %10'unu 1 dakika veya daha fazla süreyle meşgul edilmesi veya eş zamanlı kullanıcı sayısının 500'e ulaşması (büyümeye bile izin vermiyorlar Smile ) durumunda 24 saat süreyle yayını durduruyorlar. 
Fakat yalnızca konular arasında gezinen 50-60 kullanıcının CPU'yu %10'a çıkarması mümkün değil. 
Sizin de belirttiğiniz gibi para politikası.
DelphiCan şu an için geçici bir hosting'te yayın yapıyor. Bir kaç gün içerisinde Natro'ya taşımayı düşünüyoruz.
Delphi Can'dır!
(27-01-2017, Saat: 08:09)DelphiCan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-01-2017, Saat: 20:21)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu host firmasının taktiği bu. Sürekli suni sorunlar oluşturup üst paket geçmeye zorlamak.

Maalesef. Sözde CPU'nun %10'unu 1 dakika veya daha fazla süreyle meşgul edilmesi veya eş zamanlı kullanıcı sayısının 500'e ulaşması (büyümeye bile izin vermiyorlar Smile ) durumunda 24 saat süreyle yayını durduruyorlar. 
Fakat yalnızca konular arasında gezinen 50-60 kullanıcının CPU'yu %10'a çıkarması mümkün değil. 
DelphiCan şu an için geçici bir hosting'te yayın yapıyor. Bir kaç gün içerisinde Natro'ya taşımayı düşünüyoruz.

Abi Azure sisteminden anlıyor musun, benim Azure hesabım var ben beceremem ama becerebilirim diyorsan üyeliğim 3 yıllık 1000mbt download uppload hızı var taşıyalım forumu buraya
(27-01-2017, Saat: 08:25)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-01-2017, Saat: 08:09)DelphiCan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maalesef. Sözde CPU'nun %10'unu 1 dakika veya daha fazla süreyle meşgul edilmesi veya eş zamanlı kullanıcı sayısının 500'e ulaşması (büyümeye bile izin vermiyorlar Smile ) durumunda 24 saat süreyle yayını durduruyorlar. 

Beni Azure sisteminden anlıyor musun, benim Azure hesabım var  ben beceremem ama becerebilirim diyorsan üyeliğim 3 yıllık 1000mbt download uppload hızı var taşıyalım forumu buraya

Teklifin için teşekkür ederim @yhackup Bey. Bu tip teklifler beni ve sizin de içinde bulunduğunuz yönetimi her ne kadar mutlu etse de; şimdilik (belli bir olgunluk ve iş hacmine göre) yeterli görünüyor. 
Sizin gibi 5-6 üyemiz de benzer tekliflerde bulundu. Bu birlik ve beraberlik anlayışının, Delphi/Object Pascal'ın Türkiye'mizin geleceğine bir yatırım gibi görüyorum. Önümüzdeki yıllarda, Embarcadero'nun Türkiye'de daha etkin eğitim, destek ve Lisans hakları konusunda esnek olması bekleniyor. Bu anlamda Türkiye'de daha da yaygınlaşmak istediğinin sinyallerini vermiştir. 
(Micro$oft, C#'ı reklam yatırımları ile popüler hale getirdi. Embarcadero'da buna benzer bir atılım yapmaya başladı: Delphi üniversiteler için ücretsiz lisanslama hakkı tanıdı
Embarcadero, bu yöntemi gelişmiş ve ekonomisi güçlü ülkelerde yapıyordu. Fakat şimdi genele yaydı.  ) 
Bu kapsamda DelphiCan'ın da (Üyelerimiz ile birlikte) eğitim ve destek atılımları, katlanarak devam edecek İnşallah.
Delphi Can'dır!
Benim şahsi fikrim bu, Eğer yapılabiliyor ise buna örnek unity olabilir, ücretsiz olmalı tüm sürümler Eğer Delphide yazdığı bir uygulama ile ticari kullanıyor ise para kazanıyor ise o zaman paralı olmalı veya en azından 3 ay deneme ver. Yani delphi olta koyuyor da oltada yem yok.
Ben zamanında kardeşime (beleş olmadan önce) kur öğren dedim kuramadı crackte bulamadı vs E ne oldu öğrenemedi şimdi diğer dillere yöneldi şimdi bu adam neden delphiye geri dönsün ki
Yanlış mı düşünüyorum.
(27-01-2017, Saat: 09:17)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim şahsi fikrim bu, Eğer yapılabiliyor ise buna örnek unity olabilir, ücretsiz olmalı tüm sürümler Eğer Delphide yazdığı bir uygulama ile ticari kullanıyor ise para kazanıyor ise o zaman paralı olmalı veya en azından 3 ay deneme ver. Yani delphi olta koyuyor da oltada yem yok.
Ben zamanında kardeşime (beleş olmadan önce) kur öğren dedim kuramadı crackte bulamadı vs E ne oldu öğrenemedi şimdi diğer dillere yöneldi şimdi bu adam neden delphiye geri dönsün ki
Yanlış mı düşünüyorum.

Bu işin takibi ("Delphide yazdığı bir uygulama ile ticari kullanıyor ise para kazanıyor ise o zaman paralı olmalı"), neredeyse mümkün değil. Her şey vicdan da bitiyor. Geliştiricilerin de bir şekilde maddi destek alması gerekiyor. 
Delphi'ye başlamayan biri mantıken geri dönemez, Smile fakat C#'a dönüp saç baş yolan Big Grin  çok tanıdığım var.
DelphiCan'dır!
(27-01-2017, Saat: 09:41)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-01-2017, Saat: 09:17)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim şahsi fikrim bu, Eğer yapılabiliyor ise buna örnek unity olabilir, ücretsiz olmalı tüm sürümler Eğer Delphide yazdığı bir uygulama ile ticari kullanıyor ise para kazanıyor ise o zaman paralı olmalı veya en azından 3 ay deneme ver. Yani delphi olta koyuyor da oltada yem yok.
Yanlış mı düşünüyorum.
Bu işin takibi ("Delphide yazdığı bir uygulama ile ticari kullanıyor ise para kazanıyor ise o zaman paralı olmalı"), neredeyse mümkün değil. Her şey vicdan da bitiyor. Geliştiricilerin de bir şekilde maddi destek alması gerekiyor. 
Delphi'ye başlamayan biri mantıken geri dönemez, Smile fakat C#'a dönüp saç baş yolan Big Grin  çok tanıdığım var.

Yani o da doğru, unityde android uygulama geliştirir isen google playda yayınlamak zorundasın başka dağıtım kanalı yok, bunu da unity illa ki denetleyebilir kolayca.
Bana nereden başlamalıyım diye gelenlerde ben hep java veya c öneriyorum.
Bu dillerle başlayanların daha kaliteli işler çıkarttığını düşünüyorum, nerede sağlam geliştirici görsem ya c ile başlamış yola ya da java ile.
Ben ilk c# ile başladım en az 1 yıl boşa kürek salladım hiç bir şey öğrenemedim, taa ki java - delphi ikilisine geçince bir şeyler kavramaya başladım.
(27-01-2017, Saat: 08:09)DelphiCan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Selam, eger Hosting servisi problem yapiyorsa, benim server e de gecebilirsiniz, ücret de istemiyorum, baska bir Delphi Dost site de bariniyor serverimde Smile
(27-01-2017, Saat: 20:11)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-01-2017, Saat: 08:09)DelphiCan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maalesef. Sözde CPU'nun %10'unu 1 dakika veya daha fazla süreyle meşgul edilmesi veya eş zamanlı kullanıcı sayısının 500'e ulaşması (büyümeye bile izin vermiyorlar Smile ) durumunda 24 saat süreyle yayını durduruyorlar. 

Selam, eger Hosting servisi problem yapiyorsa, benim server e de gecebilirsiniz, ücret de istemiyorum, baska bir Delphi Dost site de bariniyor serverimde Smile

Teklifiniz için teşekkür ederiz Uğur Bey.
Önümüzdeki haftaiçi ücretli bir hosting'e taşınacağız.
İyi bir performans alamaz isek, o zaman teklifinizi Yönetim Kadromuz ile değerlendiririz.
DelphiCan'dır!
Natro fiyatı yüksek olsa sa güzel, hızlı, destek iyi. Alan adının yarı fiyatına web alanı var. Ama güvenip tavsiye edemiyorsun.
Natro'nun kurumsal plan web hosting' ine taşımayı düşünüyoruz.
DelphiCan'dır!

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi