Yorumları: 1.044
Konuları: 149
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 4.093 Uzman
25-06-2019, Saat: 13:38
(Son Düzenleme: 25-06-2019, Saat: 14:13, Düzenleyen: pro_imaj.)
Merhaba,
Bilgilendirme için teşekkürler fakat bendeki konu insanlara takılan türden sanırım.
21 Haziran Cuma günü Türkiye saatiyle 18:30 da tekrar gönderdiğim uygulama 22 Haziran 09:30 da incelemeye alınmış gözüküyor 4 gündür hala incelemede gözüküyor! Bu konuyu kime nasıl yazabiliriz veya derdimizi anlatabiliriz acaba. İyice saçmaladılar.
Yorumları: 4.245
Konuları: 381
Rep Puanı: 17.107 Üstad
(25-06-2019, Saat: 13:38)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Bilgilendirme için teşekkürler fakat bendeki konu insanlara takılan türden sanırım.
21 Haziran Cuma günü Türkiye saatiyle 18:30 da tekrar gönderdiğim uygulama 22 Haziran 09:30 da incelemeye alınmış gözüküyor 4 gündür hala incelemede gözüküyor! Bu konuyu kime nasıl yazabiliriz veya derdimizi anlatabiliriz acaba. İyice saçmaladılar.
Tek çare Apple çözüm merkezine bir mail göndermek.
Başka türlü (telefon gibi) muhatap bulunamıyor.
DelphiCan'dır!
25-06-2019, Saat: 16:22
(Son Düzenleme: 25-06-2019, Saat: 16:22, Düzenleyen: pro_imaj.)
(25-06-2019, Saat: 16:16)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (25-06-2019, Saat: 13:38)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Tek çare Apple çözüm merkezine bir mail göndermek.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Çözüm merkezinin mailini biliyor musunuz hocam?
Uygulamayı kendim iptal ettim. App soterede benzer bir uygulama buldum (benim gibi kişisel developer hesabından yayın yapmış) farkları çıkardım düzenleme yaptım ve yeniden gönderim yaptım.
Yaptığım düzenlemeler;
1-Sağlık uygulamasından iş uygulamasına çektim.
2-Siteye sık sorulan sorular ekledim, linkinide app store ekledim.
3-Lisans anlaşma metnini ekledim app store kısmına
4-Girişte firma adı yazan yerde sadece logo bıraktım.
5-Yeniden gönderdim.
(25-06-2019, Saat: 16:22)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (25-06-2019, Saat: 16:16)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tek çare Apple çözüm merkezine bir mail göndermek.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Uygulamayı kendim iptal ettim. App soterede benzer bir uygulama buldum (benim gibi kişisel developer hesabından yayın yapmış) farkları çıkardım düzenleme yaptım ve yeniden gönderim yaptım.
Yaptığım düzenlemeler;
5-Yeniden gönderdim.
https://developer.apple.com/contact/app-...rification
DelphiCan'dır!
27-06-2019, Saat: 13:45
(Son Düzenleme: 27-06-2019, Saat: 13:46, Düzenleyen: pro_imaj.)
(25-06-2019, Saat: 16:40)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (25-06-2019, Saat: 16:22)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilgilendirme için teşekkürler.
Yaptığım düzenlemeler;
5-Yeniden gönderdim.
https://developer.apple.com/contact/app-...rification
Çok teşekkür ederim @ Fesih ARSLAN belirttiğiniz iletişi kanalında hareket edince hemen aradılar baya uzun bir görüşme sonucunda;
Sorunun ana kaynağını nihayet tam anlattılar. İhtiyacı olanları için buraya bırakayım.
1-Apple içinde sağlık olan hiçbir uygulamaya kurum dışında kişisel geliştirmeye izin vermiyormuş (Başları davalarla çok ağrımış)
2-App store da kişisel bir geliştiricinin benzer bir uygulamasını gösterdim güldüler, haklısınız gözden kaçmış olabiliyor bazen dediler ve eklediler; Apple kanunları o kadar hızlı değişiyor ki bir hafta önce sorunsuz geçen projeler bir hafta sonra geçemeye biliyor dediler.
3-Farklı bakış açılarıyla gönderimde yakalanana kadar serbest demeye getiren anlatımları oldu!
4-Sizin ülkenizden burasını sevmeyebilirsiniz belki ama böyle dediler. (ilginç geldi!)
İyi çalışmalar.
(27-06-2019, Saat: 13:45)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (25-06-2019, Saat: 16:40)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://developer.apple.com/contact/app-...rification
Çok teşekkür ederim @Fesih ARSLAN belirttiğiniz iletişi kanalında hareket edince hemen aradılar baya uzun bir görüşme sonucunda;
Sorunun ana kaynağını nihayet tam anlattılar. İhtiyacı olanları için buraya bırakayım.
1-Apple içinde sağlık olan hiçbir uygulamaya kurum dışında kişisel geliştirmeye izin vermiyormuş (Başları davalarla çok ağrımış)
2-App store da kişisel bir geliştiricinin benzer bir uygulamasını gösterdim güldüler, haklısınız gözden kaçmış olabiliyor bazen dediler ve eklediler; Apple kanunları o kadar hızlı değişiyor ki bir hafta önce sorunsuz geçen projeler bir hafta sonra geçemeye biliyor dediler.
3-Farklı bakış açılarıyla gönderimde yakalanana kadar serbest demeye getiren anlatımları oldu!
4-Sizin ülkenizden burasını sevmeyebilirsiniz belki ama böyle dediler. (ilginç geldi!)
İyi çalışmalar.
Rica ederim.
Yanlış anlamadıysam, 1. maddede belirtilen durumu değiştirince onaylanacak.
Şimdiden hayırlı olsun.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 100
Konuları: 5
- Delphi 11
- Delphi 10.3
- Delphi 7
Rep Puanı: 1.178 Programcı
(18-06-2019, Saat: 23:10)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Bir firma için yaptığım uygulamayı App store'da yayınnlamak isterken yaklaşık 17 günlük süreçte sona yaklaştık derken son bir uyarı daha geldi. Aşağıdaki uyarıdan anladığım. Bu firmanın adı ve ünvanı var sen kendi adına bunu yayınlayamazsın firma app store üyeliği edinsin anlıyorum. Benim anladığım mantıksız bir sonuca vardığından bu konuda bir firmaya uygulama geliştirirken neler yapılmalı konusunda bilgisi olan var mı acaba.
Teşekkürler.
Alıntı:Guideline 5.2.1 - Legal - Intellectual Property
The seller and company names associated with your app do not reflect the name "*******" in the app or its metadata, as required by Guideline 5.2.1 of the App Store Review Guidelines.
Next Steps
Your app must be published under a seller name and company name that reflects the ****** name. If you have developed this app on behalf of a client, please advise your client to add you to the development team of their Apple Developer account. If your client does not yet have an Apple Developer account, they can enroll in the Apple Developer Program through the Apple Developer website.
To request an update to the company name or entity type associated with this Apple Developer Program account, the Team Agent will need to contact Apple Developer Support to request an update to the company name. On the Contact Us page, select "Membership and Account," then "Organization Name Change" to make this request.
Note that submitting documentation showing permission to publish this app on behalf of the content owner or institution will not resolve this issue. This app must be submitted under the content owner’s own Apple Developer account.
To request a fee waiver for nonprofit organizations, accredited educational institutions, or U.S.-based government entities, follow the steps outlined on the Apple Developer Program Membership Fee Waivers page.
Please see attached screenshots for details.
Since your App Store Connect status is Metadata Rejected, we do NOT require a new binary. To revise the metadata, visit App Store Connect to select your app and revise the desired metadata values. Once you’ve completed all changes, reply to this message in Resolution Center and we will continue the review.
Merhaba
Son mesajınızda Apple Çözüm merkezinin size verdiği yanıtları okudum. Fakat şahsi kanatim size verdikleri yanıtlar bana ilgisiz tarzda geldi. Öncelikle Apple firması sadece sağlık değil kurumsal olarak yazılmaya çalışılan tüm uygulamalarda kişisel geliştirici lisansına izin vermez. Burada kastetdiğim elbette firmanın kurumsal ünvanı, logosu ve bilgileri ile apple store da görünür şekilde olması şeklindedir. Bunun yanında proje geçip geçmemesi konusunda size söyledikleri gibi konu Apple 'da o kadar hızlı değişen kanunlardan ziyade, API kullanımlarında meydana gelecebilecek güvenlik zafiyetleri için aldıkları önlemler. Yakın bir zamanda bu formda konusu geçen ATS mevzusu gibi.
Tüm bunların yanında Apple sistemleri üzerinde firmalar bünyesinde kurumsal çapta uygulama geliştirmek istiyorsanız Apple Developer Enterprise programına kayıt olmalısınız. Bu senelik 299$ ücreti olan bir sertifika programıdır. Fakat sadece bu programa kayıt olmanız yetmeyecektir. Ardından kurumsal olarak kendinizi tanıtabilmeniz için sizden bazı belgeler isteyeceklerdir. Bu süreç ülkemizde com.tr alan adlarının kayıtı için ODTÜ den alınan onay sürecine benzer. Fakat bu süreç daha uzun ve bazen birazda meşakkatlidir. Bu aşamadan sonra Apple sizin firmanız için A-D-U-N-S kayıtı oluşturmaya çalışacaktır. Herşey yolunda ise artık Apple Developer Enterprise programını aktif olarak kullanmaya başlayabileceksiniz.
https://developer.apple.com/support/D-U-N-S/
Yorumları: 859
Konuları: 9
Rep Puanı: 1.774 Programcı
100 dolarlık hesapda A-D-U-N-S kayıtı olması durumda firma adi şeklinde olabilir diye biliyordum. A-D-U-N-S için firma adı ve marka kaydı ile yapılabiliyor oluyordu diye hatırlıyorum. Apple Developer Enterprise uygulamayı yayınlamadan firma içinde dağıtma gibi özelikleri daha pahalı diye biliyorum
28-06-2019, Saat: 17:48
(Son Düzenleme: 28-06-2019, Saat: 17:51, Düzenleyen: pro_imaj.)
(27-06-2019, Saat: 15:28)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (27-06-2019, Saat: 13:45)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkür ederim @Fesih ARSLAN belirttiğiniz iletişi kanalında hareket edince hemen aradılar baya uzun bir görüşme sonucunda;
İyi çalışmalar.
Rica ederim.
Yanlış anlamadıysam, 1. maddede belirtilen durumu değiştirince onaylanacak.
Şimdiden hayırlı olsun.
Yeni bir uygulama oluşturarak uygulamayı gönderdim sonuç olarak şunları soruyorlar.
1-Bu uygulama ile diğer uygulamanın (ret edilen) farkı nedir?
2-Bu uygulamayla diğer başka uygulamanın logosu aynı kullanıcılar uygulamaları ayırt edemez.
3-Uygulamanızın, kullanıcıların hesap tabanlı olmayan özelliklere erişmek için kaydolmalarını veya giriş yapmalarını istediğini fark ettik. Bu sorunu çözmek için, kullanıcıların uygulamanızın hesap tabanlı olmayan özelliklerine serbestçe erişebilmeleri için lütfen uygulamanızı revize edin.
Bu iş iyice rahatsız edici bir duruma dönüştü.
Uygulamayı app store dışında dağıtma konusunda fikirleriniz nedir acaba.
Teşekkürler.
28-06-2019, Saat: 18:08
(Son Düzenleme: 28-06-2019, Saat: 18:10, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
Merhaba,
Yeni uygulama halen açık görünen diğer uygulamanın bir çok özelliğini içerdiği için ilk iki maddeyi öne sürmekte haklılar.
Önceki uygulama taslağını, uygulamalar bölümünden silin. Hatta bununla ilgili tüm sertifika ve provizyonları da silin.
Muhtemelen ilk iki sorunu çözmüş olacaksınız.
Üçüncü maddeyi anlamış değilim.
Hesap tabanlı olmayan ne demek?
Apple store'a gönderdiğim her iki uygulama kayıt talebinde bulunuyor. Onaylı ve yayında.
Uygulamayı kullanamadıkları için bu maddeyi yazmış olabilirler mi?
Uygulama taslağına, demo kullanıcı adı ve şifresi eklediniz mi?
DelphiCan'dır!
|