Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Kaynak Kitap - Mizanpaj/İnceleme
(18-12-2017, Saat: 11:47)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-12-2017, Saat: 11:44)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kırmızı olsun, üç kuruş fazla olsun be ya.. :-)

Bu durumu BTG ile görüşeyim hocam.

Hocam ben tahmin ediyorum ki, kitabin bedeli biraz daha fazla olmasi, buradaki arkadaslri rahatsiz edmiyecektir. Lakin renkli baski olmamasi bizleri üzer.
(19-12-2017, Saat: 08:46)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-12-2017, Saat: 11:47)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu durumu BTG ile görüşeyim hocam.

Hocam ben tahmin ediyorum ki, kitabin bedeli biraz daha fazla olmasi, buradaki arkadaslri rahatsiz edmiyecektir. Lakin renkli baski olmamasi bizleri üzer.

Türkiye'de bir çok bilişim kitabı maliyetten dolayı siyah/beyaz basılıyor. Avrupa'da durum nasıl?
Maliyet, müşteriye ( Smile DelphiCan'lara), yansıtılmayacak şekilde bir talebim olacak. Kabul ettirebilirsem, ne ala. Olmaz ise cüzzi bir miktar artıma gidebiliriz.
DelphiCan'dır!
(19-12-2017, Saat: 09:05)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-12-2017, Saat: 08:46)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ben tahmin ediyorum ki, kitabin bedeli biraz daha fazla olmasi, buradaki arkadaslri rahatsiz edmiyecektir. Lakin renkli baski olmamasi bizleri üzer.

Türkiye'de bir çok bilişim kitabı maliyetten dolayı siyah/beyaz basılıyor. Avrupa'da durum nasıl?
Maliyet, müşteriye ( Smile DelphiCan'lara), yansıtılmayacak şekilde bir talebim olacak. Kabul ettirebilirsem, ne ala. Olmaz ise cüzzi bir miktar artıma gidebiliriz.

Eskiler daha iyi bilir, siyah beyaz tv'miz vardı, babamdan istedik o da, tv'nin önüne takılan kapak almıştı bir tane renkli gösteriyor diye ne sevinmiştik.

Olmadı yanında öyle renkli bir kapak verirsin, sayfaların üzerine koyar koyar okuruz Smile
(19-12-2017, Saat: 09:05)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-12-2017, Saat: 08:46)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ben tahmin ediyorum ki, kitabin bedeli biraz daha fazla olmasi, buradaki arkadaslri rahatsiz edmiyecektir. Lakin renkli baski olmamasi bizleri üzer.

Renkli kitaplar bence tercih unsurudur. Renkli kitaplarda, vurgulanmak istenen noktaları daha kolay vurgulayabilirsiniz. Örneğin, nispeten anlaşılması zor olan işletim sistemleri yada bilgisayar bilimleri ile ilgili tercih edilen kitaplar genelde renklidir.

Birkaç örnek vermek gerekir ise;

Yukarıdaki kitaplar renkli ve benim beğendiğim tasarımlara sahip. Sizlerde inceleyip gözlemleyebilirsiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(19-12-2017, Saat: 09:05)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Avrupada (en azindan Almanya da) bu tür degerli kitaplar renkli basiliyor. Nedeni ise Örnek resimler yada kaynak kodlarin Syntax Higlight gibi okunabilir olmasi (benim gibi acemiler icin önemli)
Simdi siyah beyaz bir kodlari da okuyabiliriz lakin renklendirildiginde daha cabuk anlasilir diye düsünüyorum.
(19-12-2017, Saat: 11:38)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-12-2017, Saat: 09:05)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Türkiye'de bir çok bilişim kitabı maliyetten dolayı siyah/beyaz basılıyor. Avrupa'da durum nasıl?

Renkli kitaplar bence tercih unsurudur. Renkli kitaplarda, vurgulanmak istenen noktaları daha kolay vurgulayabilirsiniz. Örneğin, nispeten anlaşılması zor olan işletim sistemleri yada bilgisayar bilimleri ile ilgili tercih edilen kitaplar genelde renklidir.

Birkaç örnek vermek gerekir ise;

Yukarıdaki kitaplar renkli ve benim beğendiğim tasarımlara sahip. Sizlerde inceleyip gözlemleyebilirsiniz.

Renkliye karşı değilim.  İnşallah olur. (Bugün netleştirmeye çalışırım.)

(19-12-2017, Saat: 12:14)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-12-2017, Saat: 09:05)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Türkiye'de bir çok bilişim kitabı maliyetten dolayı siyah/beyaz basılıyor. Avrupa'da durum nasıl?

Avrupada (en azindan Almanya da) bu tür degerli kitaplar renkli basiliyor. Nedeni ise Örnek resimler yada kaynak kodlarin Syntax Higlight gibi okunabilir olmasi (benim gibi acemiler icin önemli)
Simdi siyah beyaz bir kodlari da okuyabiliriz lakin renklendirildiginde daha cabuk anlasilir diye düsünüyorum.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Avrupa standardında bir kaynak olur İnşallah.
DelphiCan'dır!

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question Kitap satış sitesi çalışmıyor (BTG) guvenbalta 12 6.057 06-02-2024, Saat: 12:39
Son Yorum: emre
  Yeni kitap veya görsel eğitim CesuR 7 3.587 31-03-2023, Saat: 23:53
Son Yorum: Bay_Y
  Yeni bir kitap ihtiyacı cemakkus 6 4.848 13-11-2022, Saat: 20:33
Son Yorum: tavsanlili
  3-Kitap Kargo Takip - Gönderi Tarihi: 13.02.2019 Fesih ARSLAN 21 18.554 22-07-2022, Saat: 13:58
Son Yorum: memur603
  Embarcadero Üzerinden Kitap Satışımız Başladı Fesih ARSLAN 24 20.382 07-01-2022, Saat: 13:27
Son Yorum: CesuR

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi