Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Youtube'da Delphi Eğitimi
Yeni videolar için belirlemiş olduğum müfredat dışında görmek istediğiniz konu ve/veya içerikler nelerdir?
(06-09-2018, Saat: 21:17)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni videolar için belirlemiş olduğum müfredat dışında görmek istediğiniz konu ve/veya içerikler nelerdir?

Thread??
Üstadım  kanalını takip ediyorum emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın. Anlatımlarını zevkle izliyor öğreniyorum, hazır sormuşken sen benim konuyu kavramakta zorlandığım ve kavrayamadığım konu delphide sınıflar.. Bu konu hakkında çok az öğretici belge niteliğinde bilgi var. Var olanlarda genelde bir sınıf nasıl oluşturulura değinmiş. Oysa sınıf nedir nerelerde kullanılırı  anlatana denk gelmedim. O yüzdendir ki ben hala nerede sınıflara ihtiyaç duyarım, ne zaman kullanmalıyım sorunsuna cevap bulabilmiş değilim.. Prosedür ve fonksiyonlar ile işimi yaparken neden sınıf kullanmalıyım farkını  hala tam anlamış değilim  Bunlara değinen bir video olursa ben şahsım adına çok sevinirimSmile))
(07-09-2018, Saat: 00:11)Lord_Ares Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım  kanalını takip ediyorum emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın. Anlatımlarını zevkle izliyor öğreniyorum, hazır sormuşken sen benim konuyu kavramakta zorlandığım ve kavrayamadığım konu delphide sınıflar.. Bu konu hakkında çok az öğretici belge niteliğinde bilgi var. Var olanlarda genelde bir sınıf nasıl oluşturulura değinmiş. Oysa sınıf nedir nerelerde kullanılırı  anlatana denk gelmedim. O yüzdendir ki ben hala nerede sınıflara ihtiyaç duyarım, ne zaman kullanmalıyım sorunsuna cevap bulabilmiş değilim.. Prosedür ve fonksiyonlar ile işimi yaparken neden sınıf kullanmalıyım farkını  hala tam anlamış değilim  Bunlara değinen bir video olursa ben şahsım adına çok sevinirimSmile))

Delphi ile Programlamayı Öğren Video Eğitim Serisi - Abdullah ILGAZ
  1. Programlamaya Giriş
  2. Rad Studio ile Tanışın
  3. Merhaba Dünya
  4. Basit Bir Uygulama Yapalım
  5. Object Pascal'a Giriş
  6. Object Pascal'a Daha Yakından Bakalım
  7. Basit String Kullanımları
  8. Veri Tipleri
  9. Setler ve Türler (Sets & Types)
  10. Diziler (Arrays)
  11. Kayıtlar (Records)
  12. Basit Veri Gösterimi (Basic Data)
  13. Sınıf Yapısı (Basic Class)
  14. Fonksiyonlar & Prosedürler (Functions & Procedures)
  15. Birimler (Unit)
  16. Kalıtım (Inheritance)
  17. Çok Biçimlilik (Polymorphism)
  18. Neden OOP?
  19. Özellikler (Properties)
  20. Erişim Belirleyiciler (Access Modifiers)
  21. Yapıcı & Yıkıcı (Constructors & Destructors)

Kalın olarak belirttiğim konuların tamamını dikkatlice takip ettiğiniz zaman aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulacağınıza inanıyorum. Bu ay içerisinde kalan eğitimlerin çekimlerine başlıyorum.
(06-09-2018, Saat: 22:33)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-09-2018, Saat: 21:17)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni videolar için belirlemiş olduğum müfredat dışında görmek istediğiniz konu ve/veya içerikler nelerdir?

Thread??

21 bölümden oluşan bu serinin devamı niteliğinde oluşturacağım eğitimin ilk konusu Thread olarak belirlenmiş oldu. İlginiz için teşekkür ederim.

@Abdullah ILGAZ  hocam katkılarınızdan dolayı teşekkürler.
Delphi başladığım zamanlarda kaynak bulmakta en zorlandığım konuları ele alarak bir öneride bulunmak isterim.
1. Dinamik nesne oluşturma ve oluşturulan nesnelere olay atama konusu olabilir.
2. Neslerin Parent kavramı ve bunlara dinamik ulaşım 
3. TypInfo sınıfının yapısı ve ve bu sınıfla neler yapılabileceği (örnek GetPropInfo, GetEnumProp, GetSetProp, vb. amaç yeni başlayanlara yol göstermek )
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
RTTI ve (Custom) Attributes konularının bir çok kişi için ufuk açıcı olabileceğini düşünüyorum.
Hazır mısınız?

Takipte kalın Wink
Hocam çok teşekkürler. Videoların devamı ne zaman gelecek?
(24-09-2018, Saat: 16:44)Alpertunga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam çok teşekkürler. Videoların devamı ne zaman gelecek?

Çok yakında, takipte kalın Smile Belki yarın, belki yarından da yakın...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile Yapay Zeka Webinarı AhmetNuri 1 703 27-11-2024, Saat: 09:42
Son Yorum: yhackup
  Hibe Delphi Kitaplarım SercanTEK 0 617 13-10-2024, Saat: 18:31
Son Yorum: SercanTEK
  Delphi IDE ve Snapdragon CPU'lu Windows 11 csunguray 20 5.882 22-07-2024, Saat: 23:12
Son Yorum: engerex
  Delphi'ye Nereden Başlanmalı? turkctechno 9 3.154 04-03-2024, Saat: 15:30
Son Yorum: hi_selamlar
  Delphi 30. yıla özel açık kaynak proje çağrısı AhmetNuri 0 1.118 25-02-2024, Saat: 11:26
Son Yorum: AhmetNuri

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi