(27-10-2017, Saat: 22:45)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben sıcaklık kontrol cihazları geliştiriyorum. Lazarus'da yazdığım programda bu tarz cihazlar için ortak bir platform olacak. Atıyorum kullanıcı 16 sensörlü bir cihazın 5 sensörünü ısıtıcının ortalamasını almak için kullanıp, kendi girdiği bir formülü hedef sıcaklık olarak gösterip ısıtıcı bu sıcaklığa ulaştıktan yarım saat sonra sıcaklığı kademeli olarak düşür gibi çetrefilli yapılar kurabilsin istiyorum ki bu noktaya kadar şuan ki programla yapabiliyor. Ama ihtiyaç halinde daha da komplike olacaksa girip if/then bloklarıyla bazı adımları daha rahat halledebilir düşüncesindeyim.
Bunun için Remobjects 'in pascal script paketi var hem delphi hem lazrs. için https://github.com/remobjects/pascalscript ama daha farklı bir öneriniz var mı diye merak etmiştim. Sanırım pek ihtiyacınız olmamış 
Belki şöyle bir sınıf yazılabilir;
Run-time olarak seçilen konfigürasyon ve ihtiyaçları string cümle haline getirerek yada bir TObject oluşturarak bilgileri GenericList içerisinde muhafaza edip bu verilerde gelebilecek varyasyon ve ihtimallere göre yerleşim ve değişim işlemleri sağlanabilir.
Örnekleme açısından;
5 sensörlü ısıtıcının ihtiyaç duyacağı ısı değeri 50 birim.
5 sensörlü ısıtıcının düşeceği min değer 20 birim.
object.X := 50; // tüm bu bilgiler kullanıcıdan elde edilecek.
object.min := 20;
object.a := x;
object.b := y;
object.c := z;
...
Daha sonra yapacağınız kontrolleri yazarak içindeki hangi parametrelerden neler çıkabileceği ile ilgili ön-tahminli ama run-time'da oluşturulan reçete doğrultusunda çalışacak bir formül yazdırma işlemi sağlayın. object.tip şu olanlarda (object.x + object.y / 100)*2 gibi işlemleri ön-tanımlı hale getirebilirsiniz.
Daha önce yerleşim ile ilgili benzer bir şey yapmıştık. Kişi önceliklerine göre merkeze göre yerleştirme. Gelen kişinin yetki düzeyine göre öncelik ataması bulunuyor. Gelen kişinin yanında eşi olursa soluna eşi oturur. Bu durumda; en yetkili eşi ile geldiğinde 2. yetkili sağa oturur. Eğer eşi yoksa en yetkilinin soluna oturur. 3. en yetkili 2. yetkilinin konumuna göre yerleşir. Eğer eşi yoksa yanına, eşi varsa 1. yetkilinin eşinin yanına oturur. Eğer son koltuksa masa karşısına yerleşim başlar. Boş kalan koltukları da sıradaki kişinin katılım adedine göre doldurur. Bu düzende 4-5 kriter vardı. Son kullanıcının yapacağı şey davetlilerin öncelik ve katılım adedini girip yerleştir butonuna basmaktı.
Sizin sistemde ise süre, derece ve çeşitli işlemler bulunuyor. Yine ekstra bir zorluk gözükmüyor. Neticede her şey sensörler ve bit data yollamakla alakalı. Asıl mesele kullanıcı inputları ile hangi zamanda ne aralıkta hangi biti yollayacağını tespit etmek. Ki bunu da yine kural ve kaide içerisinde tasarlanan yarı-yapay zekalı arabirim ile çözebiliriz gibi geliyor.
Kullanıcının vereceği inputlar ve bu inputları siz kod ile yapacak olsaydınız koyacağınız kontroller, süre ve derece dışında konfigüre edilen kaç adet arabirim ve donanımın olduğunu bilirsek kullanıcı verisini tespit usulü ile formüle çevirebilir miyiz onu görebiliriz. Paylaşabileceğiniz ek bilgi var mıdır?