Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uzak ağdan port açmadan sunucuya erişmek
(06-11-2017, Saat: 22:55)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilindik muhasebe-ERP uygulamaları çoğu zaman uzak masaüstüyle kullanmayı tavsiye ediyor ve hatta gerekli kılıyor. Veri alışverişi ve yönetimi oldukça meşakkatli bir iştir zira verilerin ayrıştırılması (parse) esnasında gözünüzden kaçacak çok küçük bir detay bile verilerin hatalı işlenmesine neden olabilecektir. Ötesinde performans sorunu yaşamanız muhtemeldir ki bunu aşmak için de yoğun olarak pointer kullanmanız da gerekecek, maalesef Delphi pointer'lar konusunda çok iyi değil. Hazır ara katmanların seviyesine gelmesi ne kadar zaman alır, zaman-maliyet dengesi ticari anlamda etkiler mi gibi sorulara da sizin cevap vermeniz gerekli.

Delphi bildiğinize emin misiniz ?
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Değilim, Excelde formüllerle bir şeyler yapmaya çalışıyorum, takıldığım yerlerde sorabilir miyim?
(07-11-2017, Saat: 14:46)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değilim, Excelde formüllerle bir şeyler yapmaya çalışıyorum, takıldığım yerlerde sorabilir miyim?

Elbette sorabilirsiniz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı bırakmalı ve daha mütevazi olmayı öğrenmelisiniz öncelikle !
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(07-11-2017, Saat: 15:06)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-11-2017, Saat: 14:46)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değilim, Excelde formüllerle bir şeyler yapmaya çalışıyorum, takıldığım yerlerde sorabilir miyim?

Elbette sorabilirsiniz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı bırakmalı ve daha mütevazi olmayı öğrenmelisiniz öncelikle !

Smile
Faruk Bey
Sorduğunuz soruya cevap verdim.Ama siz bir örnek vermediniz ?
Konfüçyus amcam derki;
Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak gereksiz
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir.

Ortada bilgi yok ama tonla fikir var...Hal böyle iken Yiğit Özgürün dediği gibi.
O zaman dans...

5921fbec0f25442dd486ccc1
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...

(08-11-2017, Saat: 13:12)QuAdR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konfüçyus amcam derki;
Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak gereksiz
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir.

Ortada bilgi yok ama tonla fikir var...Hal böyle iken Yiğit Özgürün dediği gibi.
O zaman dans...

5921fbec0f25442dd486ccc1
Hocam konu başında anlattığım olay hakkında sizin fikriniz nedir ? Bu şekilde bir yapı kullanmak sizce doğrumudur? 
Kodu yazdım, uzak ağdan test etmek için altyapı hazırlıyorum şimdi. Aktif olarak 30 adet civarında firma kullanıcak.
direk ip ile internete bağlı olması gerekiyor, şirket için bir pc sunucu yapacaksan port yönlendirmesi ile rahat çözele bilir, iş yoğunluğu bir merkezde olacaksa en iyi çözüm o merkez de bir pc sunucu yapıp, internet sabit ip alıp ve port yönlendirmesi ile bu işi daha rahat yapabilirsin bence

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mikrotik routher Port okuma Mert_37 1 652 23-08-2024, Saat: 16:46
Son Yorum: Syntax
  Port kapatma sorunu. seci20 2 1.816 11-07-2023, Saat: 19:53
Son Yorum: enigma
  Formda acmadan resim dosyasi renk pixelleri almak sadikacar60 1 931 27-06-2023, Saat: 08:01
Son Yorum: delphiman
  Sanal port ile ağda yazıcı yazdırma. cinarbil 7 2.850 13-04-2023, Saat: 09:04
Son Yorum: cinarbil
  Firebird Uzak Veritabanı Bağlantısı MEDCEZİR 4 2.937 11-09-2021, Saat: 08:42
Son Yorum: MEDCEZİR

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi