Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sql Server Otomatik Kurulum
Merhaba
Sql Server kurulumunu kullanıcının yapmasını istemiyorum. Kullanıcı butona basacak ve kurulum otomatik tamamlanacak. Aklımda bir fikir var ama emin değilim bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Şu makaleyi inceleyebilirsiniz;

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/dat...and-prompt

Bağlantıda SQL Server'in komut satırı üzerinden nasıl kurulabileceği ve parametrelerinin neler olduğu anlatılıyor.

Makul bir çözüm bulduğunuzda sonucu bize de bildirirseniz hem konuya ve hem de topluluğumuza güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz.
YouTube Delphi Tips
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır" Peyami Safa
(12-01-2018, Saat: 22:16)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu makaleyi inceleyebilirsiniz;

Bağlantıda SQL Server'in komut satırı üzerinden nasıl kurulabileceği ve parametrelerinin neler olduğu anlatılıyor.

Makul bir çözüm bulduğunuzda sonucu bize de bildirirseniz hem konuya ve hem de topluluğumuza güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Benzer bir çözümü ben buldum configureFile dosyası ile ayarları yüklemede otomatik getirebiliyorum fakat amacım kullanıcın bu süreci hiç görmemesi next next işlemlerini yapmaması çözüm bulursam paylaşırım
Inno Setup ile kendi kurulumunuzu hazırlayabilir, içerisine dahil edeceğiz SQL Server kurulumunu silent modda yapabilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1
(12-01-2018, Saat: 22:27)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-01-2018, Saat: 22:16)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu makaleyi inceleyebilirsiniz;

Benzer bir çözümü ben buldum configureFile dosyası ile ayarları yüklemede otomatik getirebiliyorum fakat amacım kullanıcın bu süreci hiç görmemesi next next işlemlerini yapmaması çözüm bulursam paylaşırım

Bulduğunuz çözümün ne kadar benzeştiğini bilemiyorum fakat önerdiğim linkte "sizin amacınıza uyan" kurulum tipini nasıl yapacağınızı da anlatan (yani kullanıcının ruhunun hiç duymadığı şekilde kurulum yapmanızı sağlayan) bölümler ve parametreler var.

O yazı çok uzun ve karmaşık geldi diyor iseniz daha kısa bir anlatımı aşağıdaki linkte de bulabilirsiniz;

http://scribblingsage.com/ssposts/instal...ilent-mode

Ayrıca hem bu link, hem de bir önceki link, SimaWB'nin Inno Setup'lu kurulumu için de uygundur ve orada da rahatlıkla kullanılabilir...
YouTube Delphi Tips
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır" Peyami Safa
(12-01-2018, Saat: 22:47)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-01-2018, Saat: 22:27)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benzer bir çözümü ben buldum configureFile dosyası ile ayarları yüklemede otomatik getirebiliyorum fakat amacım kullanıcın bu süreci hiç görmemesi next next işlemlerini yapmaması çözüm bulursam paylaşırım

Bulduğunuz çözümün ne kadar benzeştiğini bilemiyorum fakat önerdiğim linkte "sizin amacınıza uyan" kurulum tipini nasıl yapacağınızı da anlatan (yani kullanıcının ruhunun hiç duymadığı şekilde kurulum yapmanızı sağlayan) bölümler ve parametreler var.

O yazı çok uzun ve karmaşık geldi diyor iseniz daha kısa bir anlatımı aşağıdaki linkte de bulabilirsiniz;

http://scribblingsage.com/ssposts/instal...ilent-mode

Ayrıca hem bu link, hem de bir önceki link, SimaWB'nin Inno Setup'lu kurulumu için de uygundur ve orada da rahatlıkla kullanılabilir...

Teşekkürler.
Merhaba,

AutoIt(Scripting) ve InstallShieldWizard (Setup hazırlama) yazılımları ile yapabileceğiniz gibi Uğur Bey' in de bahsettiği gibi kurulum parametreleri ile de sağlayabilirsiniz.
(13-01-2018, Saat: 22:02)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

AutoIt(Scripting) da InstallShieldWizard (Setup hazırlama) yazılımları ile yapabileceğiniz gibi Uğur Bey' in de bahsettiği gibi kurulum parametreleri ile de sağlayabilirsiniz.

Teşekkürler Kurulum Parametreleri ile sorun çözülmüştür.
Merhabalar çok eski konu farkındayım ama sistemde kurulu geçerli bir SQL olup olmadığını denetleyebileceğimiz bir komut buldunuz mu ?
Windows hizmetlerinin listesini çekerseniz isimsiz sql MSSQLSERVER olarak farklı instancename ile yüklenmiş olanlar ise MSSQL$.... olarak gelecektir (... olan yerde instancename olacaktır).

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uzak Sunucuya (Server) Lokalden Veri Tabanı Oluşturma Hk. glagher 7 907 19-04-2024, Saat: 12:32
Son Yorum: glagher
  MS SQL Server - Arama Yaklaşık Değerleri Bulma hi_selamlar 5 1.221 17-01-2024, Saat: 22:53
Son Yorum: Mr.X
  MS SQL server tarih formatı değiştirme MEK 15 7.529 13-09-2022, Saat: 23:19
Son Yorum: MEK
  SQl Server Guruplama ve Toplama Bay_Y 6 4.576 25-02-2021, Saat: 10:39
Son Yorum: Bay_Y
  SQL Server ile offline çalışmak yanniosman 3 2.707 18-02-2021, Saat: 03:12
Son Yorum: mustafaozpinar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi