Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konya Akaryakıt Fiyatları (Firemonkey İlk Proje)
Merhaba ;
Vcl tarafında epeyce uygulama geliştirmişliğimiz var fakat mobil tarafına hiç bakmamıştık.  Smile Embercadero saolsun artık Cross platform uygulama geliştirebiliyoruz ve bende ilk uygulamamı geliştirmiş bulunmaktayım. Uygulamayı indirip kurarsanız olumlu, olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Link = https://play.google.com/store/apps/detai...salihbagci
Uygulama İsmi ; Konya Akaryakıt Fiyatları
Konya Akaryakıt Fiyatları, Konya için özel geliştirilmiş bir akaryakıt fiyat takip uygulamasıdır.
Binlerce sistem, kullanıcı verisi ile güncel, güvenilir akaryakıt fiyatlarını görüntüleyebilirsiniz. Türkiye de ilk olan anlık kullanıcı veri girişi ile en güncel fiyatlardan ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz. Akaryakıt aldığınızda hızlı ve pratik veri girişi ile sisteme katkıda bulunabilirsiniz.
Konya Akaryakıt Fiyatları İle ;
·        Güncel sistem verileri görüntülenebilir.
·        Kullanıcı verileri görüntülenebilir ve veri girişi yapılabilir.
·        Özel filtrelemeler yapılıp, filtre seçenekleri kayıt edilebilir.
·        Favori ürünlerinizi ekleyebilir, detaylarını görüntüleyebilirsiniz.
·        5 farklı tema seçeneği ile sevdiğiniz tasarımı kullanabilirsiniz.

OD3adZ.png 

yqAjnL.png
Merhabalar,

Çok iyi! Sistem işlemlerinde bir hataya rastlamadım. Görsel olarak biraz kalabalık olmuş Sad ama zamanla düzeltilir onlar.
kisisel_logo_dark.png
(03-06-2018, Saat: 17:37)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Çok iyi! Sistem işlemlerinde bir hataya rastlamadım. Görsel olarak biraz kalabalık olmuş Sad  ama zamanla düzeltilir onlar.

Teşekkürler Smile
Kalabalık olma olayı  masaüstünden kalma bir alışkanlık aklıma gelen çok şey varda yer yok ekleyecek  Smile
Fiyat listesi kısmında logoların yanına isim yazmak yerine logoları kutucuk şeklinde her satıra 3 ya da 4 adet olacak şekilde ekleseniz daha kullanışlı olabilir  Rolleyes
Merhaba,
Hayırlı olsun Salih Bey. 
Geri dönüşlerle daha iyi olacağı kanaatindeyim. 
En büyük sorun talep edilen erişim izinleri gibi görünüyor.
Yalnızca internet izninin olması sanırım yeterli olacaktır.
iOS sürümü var mı?
DelphiCan'dır!
(04-06-2018, Saat: 10:55)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Hayırlı olsun Salih Bey. 
Geri dönüşlerle daha iyi olacağı kanaatindeyim. 
En büyük sorun talep edilen erişim izinleri gibi görünüyor.
Yalnızca internet izninin olması sanırım yeterli olacaktır.
iOS sürümü var mı?

Saolun Fesih Bey
Kullanıcıdan veri girişi aldığım için UUID (universally unique identifier) kullanıyorum. Bunun içinde ReadPhoneState yetkisi istiyorum ayrıca. App Store Mağazam olmadığı için IOS sürümü yok şuanda hesap işlemleri + para Smile
Play Store  hesabı için 25 USD ödedim TL'ye çevirince 118 TL. O yüzden IOS şimdilik yok.

(04-06-2018, Saat: 10:45)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fiyat listesi kısmında logoların yanına isim yazmak yerine logoları kutucuk şeklinde her satıra 3 ya da 4 adet olacak şekilde ekleseniz daha kullanışlı olabilir  Rolleyes

Mantıklı  Dodgy
Yeni Eklenenler
+En Ucuz Akaryakıt Fiyatını Bulma
+Görsel İyileştirmeler
RDJNyR.png
Merhaba,
Bir önceki tasarıma göre daha iyi görünüyor. Hayırlı olsun.
Bir öneri;
Uygulama açılışındaki ilk ekranda, belli periyotlarla geçiş yapan 3 adet tab olsa ve bunlar en ucuz Gaz, Benzin ve Motorin fiyatlarını gösterirse çok daha iyi olur. 
TabControl' ün TabPosition özelliğini de None yaparsanız, slayt gösterisi gibi görünmesini de sağlamış olursunuz.
Hatta özel teklif veya kampanyaları da bu TabControl'de gösterebilirsiniz. Uygulamanın yoğun bir kullanıcıya hitap etmesi ve tutulması durumunda firmalardan bu konuda (ana ekranda kampanya yayınlama) iyi teklifler de alabilirsiniz.
DelphiCan'dır!
Bir örnek
Mobil1.jpg
DelphiCan'dır!
Öncelikle Fesih Bey önerileriniz için teşekkür ederim.
En ucuz Gaz, Benzin, Motorin fiyatlarını slayt olarak göstermek oldukça mantıklı geldi. Biraz da kendimden eklemeler yaparak görüntüyü biraz daha güzelleştirebiliriz. Şimdi genel olarak gelen yorumlarda işlevsellikten çok yazının çok olduğu karmaşık geldiği yönünde. Elimden geldiğince sadeleştirmeye çalışıyorum. İşlevsellik olarak mesela gelecek sürümlerde haritadan istasyon yönlendirmeyi eklemek istiyorum. Aslında vakit olsa çok güzel şeyler olur. İş güç derken bize geceleri uykumuzdan feda ettiğimiz 1-2 saat kalıyor. Birde uygulamayı geliştirirken mükemmel olsun gibi bir amacım yoktu, indirildikçe daha mükemmel olsun. Arza bağlı gelişim taraftarıyım.

(10-06-2018, Saat: 13:52)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir örnek
Mobil1.jpg

Evet bu tarz bir görüntü daha güzel olur kesinlikle  Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi HaremAltin Fiyatları mesut61 3 1.266 20-01-2025, Saat: 09:33
Son Yorum: akuyumcu63
  Firemonkey ile hazırlanmış yapay zekalı effect uygulaması AhmetNuri 5 2.381 04-09-2024, Saat: 15:51
Son Yorum: RAD Coder
  Tasarım alanında bir proje : DelphiTurkey.com Mr.X 15 7.515 15-05-2021, Saat: 11:27
Son Yorum: Mr.X
  Proje Yarışmalarına Hazırlık Yasemin 8 4.985 15-03-2021, Saat: 21:06
Son Yorum: mcuyan
  Delphicanlar Olarak Githubda Ortak Proje Fikri enes6635 43 38.173 16-10-2020, Saat: 14:06
Son Yorum: delphicim

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi