Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excel, PDF ve Yazıcı formu Component
Projemde kullanmak üzere Lisans sorunu olmayan ücretsiz Excel kaydetme/okuma, PDF kaydetme ve Yazdırma ekranları için bileşen öneriniz var mı?

Mümkünse native olsun. İllede Excel kurulu olmasına gerek kalmasın. Daha önce açık kaynak FlexCell i Delphi 7 de kullanmıştım. Fakat çok doğru çalışmıyordu. Tam hatırlamıyorum ama tarihlerde bozma veya string bilgilerde verinin başına ' şeklinde tırnak işeriti ekliyordu.

https://synopse.info Bu projede kullanılan kodları alarak yazdırma ve PDF kaydetme işlemi için kullanmıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Fakat görsel editör olmadığı için sürekli kodlama ile işlem yapmak gerekiyor.

Delphi ile gelen Fast Report bileşeninin işimi göreceğini düşünüyorum. Fakat lisans tarafında (Framework var. GitHub üzerinden paylaşacağım) sorun olur mu?

Başka önereceğiniz bileşen veya mantık nedir?

Excel Web Formatında kayıt yapanınız oldu mu?
Virgülle ayrılmış olarak kullansam nasıl olur?

Önerileriniz neler...

Teşekkürler.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
(21-06-2018, Saat: 10:26)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Projemde kullanmak üzere Lisans sorunu olmayan ücretsiz Excel kaydetme/okuma, PDF kaydetme ve Yazdırma ekranları için bileşen öneriniz var mı?

Mümkünse native olsun. İllede Excel kurulu olmasına gerek kalmasın. Daha önce açık kaynak FlexCell i Delphi 7 de kullanmıştım. Fakat çok doğru çalışmıyordu. Tam hatırlamıyorum ama tarihlerde bozma veya string bilgilerde verinin başına ' şeklinde tırnak işeriti ekliyordu.

https://synopse.info Bu projede kullanılan kodları alarak yazdırma ve PDF kaydetme işlemi için kullanmıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Fakat görsel editör olmadığı için sürekli kodlama ile işlem yapmak gerekiyor.

Delphi ile gelen Fast Report bileşeninin işimi göreceğini düşünüyorum. Fakat lisans tarafında (Framework var. GitHub üzerinden paylaşacağım) sorun olur mu?

Önerileriniz neler...

Teşekkürler.

Fast Report, Excel export için MS Excel'e ihtiyaç duyuyor bu noktayı dikkatinize sunarım. 

Ayrıca FastReport'un Delphi ile gelen versiyonunda kullanıcıların rapor tasarlamasını sağlayan Report Designer yer almıyor, onun için de lisanslı ürüne yönelmeniz gerekiyor.

Excel dosyaları okumak ve oluşturmak için yıllardır kullandığımız XlsReadWriteII ürününü tavsiye edebilirm.
Eğer Excel için CSV formatı işinizi görüyorsa bir bileşene ihtiyacınız yok.
CSV Export için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz;

http://www.delphican.com/dataset-to-csv-export.html
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
(21-06-2018, Saat: 17:11)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21-06-2018, Saat: 10:26)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Projemde kullanmak üzere Lisans sorunu olmayan ücretsiz Excel kaydetme/okuma, PDF kaydetme ve Yazdırma ekranları için bileşen öneriniz var mı?

Önerileriniz neler...

Teşekkürler.

Fast Report, Excel export için MS Excel'e ihtiyaç duyuyor bu noktayı dikkatinize sunarım. 

Ayrıca FastReport'un Delphi ile gelen versiyonunda kullanıcıların rapor tasarlamasını sağlayan Report Designer yer almıyor, onun için de lisanslı ürüne yönelmeniz gerekiyor.

Excel dosyaları okumak ve oluşturmak için yıllardır kullandığımız XlsReadWriteII ürününü tavsiye edebilirm.

Teşekkürler ama telif hakkı olan ürün istemiyorum. O şekilde TMS firmasının da bir ürünü var. Oda native ve okuma yazma gayet kolay bir şekilde oluyor. Fakat daha önce de belirttiğim gibi kullandığım component Github üzerinden erişime açık olacak. Csv veya native olan  flexcel open source component kullanırım.
Kullandığınız Delphi versiyonu uygunsa aşağıdaki alternatifi değerlendirebilirsiniz;

https://www.fast-report.com/tr/product/free-report-vcl/
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
(21-06-2018, Saat: 22:58)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kullandığınız Delphi versiyonu uygunsa aşağıdaki alternatifi değerlendirebilirsiniz;

https://www.fast-report.com/tr/product/free-report-vcl/

Teşkkürler @uparlayan bey. Bunu da inceleyeceğim. Uygun kullanışlı ve özellikleri yeterli olursa başka projelerimde de değerlendirebilirim. Bu bileşenin ücretsiz ürünü olduğunu bilmiyordum. Gerçi Delphi içinde gelen sürümü var fakat onun haricinde de varmış.
Freereport excel de güzel sonuç vermiyor tavsiye etmem.
Fast Report'un, Excel Export'u fena değil lakin ölümüne sistem kaynaklarını sömürüyor.

(21-06-2018, Saat: 22:50)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21-06-2018, Saat: 17:11)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fast Report, Excel export için MS Excel'e ihtiyaç duyuyor bu noktayı dikkatinize sunarım. 

Teşekkürler ama telif hakkı olan ürün istemiyorum. O şekilde TMS firmasının da bir ürünü var. Oda native ve okuma yazma gayet kolay bir şekilde oluyor. Fakat daha önce de belirttiğim gibi kullandığım component Github üzerinden erişime açık olacak. Csv veya native olan  flexcel open source component kullanırım.

Excel Export işlemleri için bir Interface oluşturup, isteyenin istediği bileşen ya da kütüphaneyi implemente edip; kullanmasını beklemek bu tarz bir iş için daha uygun olabilir.

İstediğiniz bir bileşen ile implementasyonu yayınlayın, başka çözümü olanlarda kendi implementasyonlarını yapıp projeye de ekleyerek katkıda bulunsunlar  Rolleyes

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Crystal Reports - Yazdırma iletişim kutusunda yazıcı seçimi devre dışı delphiX14 2 432 26-01-2026, Saat: 18:52
Son Yorum: frmman
  MdiChield formu aynı projede show ve showmodal ile çağırma nevzatc 6 1.312 07-12-2024, Saat: 19:08
Son Yorum: nevzatc
  video player olan formu kapatma tekrar acma sorunu sadikacar60 3 983 26-11-2024, Saat: 16:39
Son Yorum: esistem
  Excel içeri alma Para birimi gonulali 3 994 28-10-2024, Saat: 05:34
Son Yorum: griposter
Question Fastreport - OleObject - Excel Etkileşimde Bulunma YILDIRIMBEY 2 980 05-08-2024, Saat: 12:11
Son Yorum: YILDIRIMBEY

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi