Yorumları: 11
Konuları: 3
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 4
Başlangıç
Merhaba Arkadaşlar Karel MS128 marka santralim var bilgisayarıma com porttan bağlı. karelin programı ile verileri alabiliyorum ama başka birkaç şey lazım programda o neden ile tekrardan yazmaya çalışıyorum.
Kullandığım compenent CPort fakat bir türlü santralden veri almayı başaramadım. Daha önce denemiş yada yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.
Yorumları: 215
Konuları: 21
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 977
Acemi
Merhaba
Veri alabilmek icin cihazın iletişim protokolü, data transfer bilgileri, özel amaçlı kullanılan kodları vs gerekli. Bu konu ile ilgili dokümantasyon mevcut mu ? Varsa inceleyip yorum yapmak gerek. Olmadı uygulamanın santrale hangi dataları gönderdiğini analiz etmek gerek.
Yorumları: 1.572
Konuları: 88
Rep Puanı: 13.841
Üstad
(28-07-2018, Saat: 19:56)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar Karel MS128 marka santralim var bilgisayarıma com porttan bağlı. karelin programı ile verileri alabiliyorum ama başka birkaç şey lazım programda o neden ile tekrardan yazmaya çalışıyorum.
Kullandığım compenent CPort fakat bir türlü santralden veri almayı başaramadım. Daha önce denemiş yada yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.
Karel'le irtibata geçtiniz mi? Karel'in bunun için Delphi'de yazılmış bir component'i vardı. Yıllar önce kullanmıştık. Bilmiyorum hâlâ geçerli mi.
There's no place like 127.0.0.1
Yorumları: 152
Konuları: 1
Rep Puanı: 5.559
Üstad
Eğer karel bilgi paylaşımı yapmıyor ise.
Seri portu dinleyerek (Serial port monitor) karelin programının ne gönderip aldığını anlayabilirsiniz.
Genellikle bir sorgu paketinin içeriği şöyle olur.
Veri başlangıcı, paket uzunluğu, okuma veya yazma komutu, okunacak veya yazılacak veri boyutu, yazılacak ise veri içeriği, checksum,
veri sonu karakteri.
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
Yorumları: 305
Konuları: 49
Rep Puanı: 545
Acemi
29-07-2018, Saat: 01:26
(Son Düzenleme: 29-07-2018, Saat: 01:27, Düzenleyen: Lord_Ares.)
Windows xp döneminde bende siz gibi karelin santralinle haberleşmek için epey uğraşmıştım. Fakat daha sonra santral değiştiği için yarım kalmıştı. O dönemden kalma hatırladıklarımla şunu söyleyebilirim, porttan gelen giden bilgiyi okumanın en basit yolunu Xp deki donatılarda sistem araçları arasında Hyper terminal diye bir program vardı. Bu program sayesinde at komutları gönderip okuyabiliyordum. Şuanki sistem nasıldır bilmiyorum ama com porttan iletişim kurduğuna göre mantık aynıdır. Hyper terminal açıp gelen bilgiyi okumaya çalışın, gelen bilgiyi çözdükten sonra programınıza adapte edebilirsiniz gibi geliyor.
Yorumları: 107
Konuları: 19
Rep Puanı: 625
Acemi
Karelin bunun için bir SDK dosyası vardı diye hatırlıyorum tabi bu her modeli için geçerli miydi bilemeyeceğim. Bir DLL dosyası ile haberleşiyorsunuz ama bu bilgiye sadece karelden ulaşabilirsiniz.
Bir de Artık Analog santral devri bitiyor yavaş, yavaş IP sistemli santrallere yönlenmenizi tavsiye ederim. Hem bu tür santrallerle yapababileceğiniz senaryolar sizin hayalinize kalmış durumda. Çok geniş bir dökümantasyon desteği ve hatta yazılımda takıldığınız yerlerde kendi arge birimleri ile size destek bile sağlıyorlar.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.
Hz. Muhammed (sav.)