Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi & FTP txt veri işleme
Delphi öğrenmek istiyorsanız kitaplara başvuracaksınız yok usta çırak ilişkisi içerisinde deneyimli biri anlatsın istiyorsanız malesef delphi daha doğrusu object pascal eğitimi veren bir kurum şuanda yok ama aynı paradigma da olan kuzen denilebilecek dil olarak c/c++ dilini öğrenebilirsiniz bunun için en azından istanbul da bildiğim güzel bir eğitim kurumu var. c/c++ daki kavramları öğrendiğinzde object pascalın da çok benzer yönleri olduğunu göreceksiniz.
Reklam : http://www.csystem.org

“Do. Or do not. There is no try.”
@quake16 ve @"BY-HAYALET" ne demek istediğimi tam anlamamışsınız ama neyse canınız sağolsun yine de.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(26-09-2018, Saat: 19:25)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-09-2018, Saat: 14:45)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formun  kod bölümünde uses satırına 
IdFTP, IdFTPCommon,IdAntiFreeze   ekleyin

public bölümüne 
function FTPDosyaAl(SrcDosya, DesDosya:TFileName; Ftp, RemoteDir, Login, Pass : String ):Boolean;

ekleyin

sonra  forma bir buton ekleyin ve onClick olayına kodu yapıştırın

procedure Tgiris_frm.Button1Click(Sender: TObject);
var
 FTPAdres,KaynakDizin,Name,Pass,KaynakDosya,HedefDosya : String;
begin
 FTPAdres := 'ftp.xxxxxxxxx.com.tr'; //  veri çekilecek ftp adresi
 KaynakDizin := '/';
 Name := 'kul@xxxxxxxxx.com.tr'; // ftp bağlanma izni olan kullanıcı
 Pass := '??????';
 KaynakDosya := 'siteversiyon.txt'; // sitede bulunan txt dosya adı
 HedefDosya  :=  'c:\siteversiyon.txt';  // kendi makinanda kaydedecegin yer

// başarı ile ftp alırsa  
 if FTPDosyaAl(KaynakDosya, HedefDosya, FTPAdres, KaynakDizin, Name, Pass ) then
 begin
 sitememo.Lines.LoadFromFile( 'c:\siteversiyon.txt');  // buradaki sitememo sizin memo bileşin adı olacak
 end; //

end;

formun son End.  satırından önce kodları yapıştırın

function FTPDosyaAl(SrcDosya, DesDosya:TFileName; Ftp, RemoteDir, Login, Pass : String ):Boolean;
begin // Uses IdFTP, IdFTPCommon
ftp1:=TidFTP.Create(nil);
IDAntiFreeze := TIDAntiFreeze.Create(NIL); // büyük dosyalar inerken donmasın diye
Result := False;
Ftp1.Host := Ftp;
Ftp1.Username := Login;
Ftp1.Password := Pass;
Ftp1.Passive := True;
Ftp1.Connect;

if Ftp1.Connected then
begin
  Ftp1.ChangeDir(RemoteDir);
  Try
    Ftp1.TransferType := ftBinary; // Uses IdFTPCommon
    Ftp1.Get(SrcDosya, DesDosya, True);
  Finally
    Result := True;
  end;
  Ftp1.Quit;
end;
end;

çok teşekkür ederim yardımınız ve anlatımınız için çok yardımcı oldunuz  Shy Shy

(26-09-2018, Saat: 14:58)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu kadar yardımseverliğe karşıyım açıkçası !

olaylara iyi yönden bakmak yardımseverliği arttırır bu da her zaman iyi yöne yöneltir düşüncesindeyim böylece bu düzen hep böyle devam eder.  Shy Blush

yardım etmeleri açıkcası ilgi ve alakayı ikiye katlar ( azı çoğu olmaz ) nitekim katladığını da belirtmek isterim hocam.

Bizdeki yardımı anlayışı doğrudan vermek, batılı ülkelerde veya uzak doğuda ise yardım doğrudan vermekten ziyade yetiştirmektir.
Her zaman balık verecek birini bulamayabilirsiniz; ya da sizi bu arayışa sevk etmeyecek, temelleri atmalısınız.

(26-09-2018, Saat: 20:34)quake16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi öğrenmeye çalışan birçok kişinin sıkıntısı zaten bu ya yeteri kadar yardım alamamak. Bu şekilde bu dilin ülkemizde kullanımının azalmasına da etkisi var. Delphi hakkında ülkemizde kurs veren bir kurum kalmadı varsa bile bir elin parmaklarını bulmaz. Youtube bakıyorsunuz C#, Java, Python, C++ vb gibi dillerle alakalı tonla video ve örnek uygulamalar var Türkçe olarak. Delphi'nin popülerliğini kazanmasını istiyorsak bu işi bilenlerin paylaşımdan kaçmak yerine ipin ucundan tutmaları gerektiği düşüncesindeyim. İngilizce kaynak zaten bu konuda var. Farklı ülkelerde ve dillerde daha detaylı paylaşımlar var ama bizim ülkemizde yok. Bilgiyi saklama bizim en büyük sıkıntımız zaten. Hep olaya para kazanma mantığıyla bakıyoruz. Paylaşıma destek veren ve yardımı esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim. cinarbil arkadaşımızı da konuya verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.

Böyle bir platformu bilgi saklamayla itham edemezsiniz.  Angry
Araştırıp, çözüme ulaşamayan bir çok üyemize uzak bağlantı ile de çok destek vermişliğimiz vardır.
Hatta bu iyi niyetimizi o kadar suistimal eden olduki; projeyi aşama aşama bize yazdırdıkları oldu. 
Buradaki bulunma amacımız sizler gibi yeni geliştirici arkadaşlara tecrübe kazandırmak, doğru yolu göstermek ve bu işin temellerini sağlam atmanızı sağlamaktır. 

-Bu kod bende çalışmadı!
-Bu kod çok yavaş çalışıyor, bazen donuyor, başka kod yok mu?
-Bunu yaptım ama şu kısmı yapamadım, burayı nasıl yapabilirim?
-Ben proje kodunu göndereyim bir bakın, niye çalışmadı?
-Çok acil hocamız bir proje verdi yapamadım, siz yapabilir misiniz?
-Kusura bakmayın sürekli ÖM ile rahatsız ediyorum ama ... (her konu açışında, bir ÖM atarak şu konuyu okuyup bir yardımcı olabilir misiniz? diyen bir üyemiz.)
-...

Sadece sizin buradaki talebiniz değil, yukarıda örneklediğim gibi daha bir çok talep oluyor. 
Geneline bakın ve değerlendirin.
Amaç burada bilgiyi saklamak değil. 
Bilgiyi saklasaydık; 
En çok kullanılan Genel Programlama bölümünde 809 konudan yalnızca 44 tanesi cevapsız kalmazdı. Cevap verme oranı  (809-44) / 809 *100 = %95
Yada hiç bir yerde kaynak bulamayacağınız, diğer formlarda günlerce beklediğiniz ve yine cevap alamadığınız FMX konusunda; Mobil Platform - FireMonkey (FMX) bölümünde 502 konudan yalnızca 33 tanesi cevapsız kalmazdı. Cevap verme oranı  (502-33) / 502 *100 = %93
Yaptığınız itham ile ilgili elinizi vicdanınıza koymanızı bekliyorum.
DelphiCan'dır!
İyi günler. İş, tek cümlede "bana balık verme balık tutmayı öğret" sözü ile özetlenebilir aslında. Başlarda acemilik nedeniyle biraz fazla efor sarf etmek yorucu olabilir ama ancak sıkılmadan sebat ederek mücadele kazanılabilir. Olaylara bu pencereden bakmak lazım gelir. Burada gerçek manada kalıcı olacak bir rehberlik söz konusudur aslında ama söylediğim gibi balık tutma kabiliyeti elde edene kadar geçen süreç biraz zahmetli olacaktır. Sonuçtan en çok da kişinin kendisi faydalanacaktır zira bağımlı olmaktan kurtulacaktır. İyi çalışmalar.
(27-09-2018, Saat: 08:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-09-2018, Saat: 19:25)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: çok teşekkür ederim yardımınız ve anlatımınız için çok yardımcı oldunuz  Shy Shy

olaylara iyi yönden bakmak yardımseverliği arttırır bu da her zaman iyi yöne yöneltir düşüncesindeyim böylece bu düzen hep böyle devam eder.  Shy Blush

yardım etmeleri açıkcası ilgi ve alakayı ikiye katlar ( azı çoğu olmaz ) nitekim katladığını da belirtmek isterim hocam.

Bizdeki yardımı anlayışı doğrudan vermek, batılı ülkelerde veya uzak doğuda ise yardım doğrudan vermekten ziyade yetiştirmektir.
Her zaman balık verecek birini bulamayabilirsiniz; ya da sizi bu arayışa sevk etmeyecek, temelleri atmalısınız.

(26-09-2018, Saat: 20:34)quake16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi öğrenmeye çalışan birçok kişinin sıkıntısı zaten bu ya yeteri kadar yardım alamamak. Bu şekilde bu dilin ülkemizde kullanımının azalmasına da etkisi var. Delphi hakkında ülkemizde kurs veren bir kurum kalmadı varsa bile bir elin parmaklarını bulmaz. Youtube bakıyorsunuz C#, Java, Python, C++ vb gibi dillerle alakalı tonla video ve örnek uygulamalar var Türkçe olarak. Delphi'nin popülerliğini kazanmasını istiyorsak bu işi bilenlerin paylaşımdan kaçmak yerine ipin ucundan tutmaları gerektiği düşüncesindeyim. İngilizce kaynak zaten bu konuda var. Farklı ülkelerde ve dillerde daha detaylı paylaşımlar var ama bizim ülkemizde yok. Bilgiyi saklama bizim en büyük sıkıntımız zaten. Hep olaya para kazanma mantığıyla bakıyoruz. Paylaşıma destek veren ve yardımı esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim. cinarbil arkadaşımızı da konuya verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.

Araştırıp, çözüme ulaşamayan bir çok üyemize uzak bağlantı ile de çok destek vermişliğimiz vardır.
Hatta bu iyi niyetimizi o kadar suistimal eden olduki; projeyi aşama aşama bize yazdırdıkları oldu. 
Buradaki bulunma amacımız sizler gibi yeni geliştirici arkadaşlara tecrübe kazandırmak, doğru yolu göstermek ve bu işin temellerini sağlam atmanızı sağlamaktır. 

-Bu kod bende çalışmadı!
-Kusura bakmayın sürekli ÖM ile rahatsız ediyorum ama ... (her konu açışında, bir ÖM atarak şu konuyu okuyup bir yardımcı olabilir misiniz? diyen bir üyemiz.)
-...

Sadece sizin buradaki talebiniz değil, yukarıda örneklediğim gibi daha bir çok talep oluyor. 
Bilgiyi saklasaydık; 
En çok kullanılan Genel Programlama bölümünde 809 konudan yalnızca 44 tanesi cevapsız kalmazdı. Cevap verme oranı  (809-44) / 809 *100 = %95
Yada hiç bir yerde kaynak bulamayacağınız, diğer formlarda günlerce beklediğiniz ve yine cevap alamadığınız FMX konusunda; Mobil Platform - FireMonkey (FMX) bölümünde 502 konudan yalnızca 33 tanesi cevapsız kalmazdı. Cevap verme oranı  (502-33) / 502 *100 = %93

Genel Programlama bölümünde cevapsız gözüken 44 konudan yaklaşık 10-15 tanesi soru değil, bilgi yada video paylaşımı. Bunları da çıkartığınızda belirtiğiniz oradan daha da artacaktır Smile

Başta @Tuğrul HELVACI olmak üzere; bu forumdaki arkadaşları paylaşım yapmamak, bilgi saklamakla itham etmişler  Big Grin Big Grin Big Grin  
There's no place like 127.0.0.1
Konuyu bu şekilde yabancı (stackoverlofw gibi yerlerde) kaynaklarda açsanız emin olun yemediğiniz laf kalmaz ki bence de haklılar. Kod isteme mantığını bırakıp, verilen ip uçlarını google'da takip ederek bir yere varırsınız zaten, oradan da ben şöyle bir kod yazdım ama şöyle bir eksik var ya da şunu yapmaya çalıştığım halde öyle olmuyor diye kendi yaptıklarınız üzerinden sorunuzu sorarsanız kendinize faydası olur. İsteyen kızsın, isteyen alınsın ama sağdan soldan hazır kodları alıp, hatta uses'a da ne ekleyeceğini sorup; gidip bunu derlemek yazılımcı olmak demek değildir!

Bu tarz kodun bütünün yardım isteyen kişinin önüne konulmasının da faydasından çok zararı olduğunu düşünüyorum.
(27-09-2018, Saat: 09:28)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-09-2018, Saat: 08:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizdeki yardımı anlayışı doğrudan vermek, batılı ülkelerde veya uzak doğuda ise yardım doğrudan vermekten ziyade yetiştirmektir.

-Bu kod bende çalışmadı!
-...

Bilgiyi saklasaydık; 

Genel Programlama bölümünde cevapsız gözüken 44 konudan yaklaşık 10-15 tanesi soru değil, bilgi yada video paylaşımı. Bunları da çıkartığınızda belirtiğiniz oradan daha da artacaktır Smile

Başta @Tuğrul HELVACI olmak üzere; bu forumdaki arkadaşları paylaşım yapmamak, bilgi saklamakla itham etmişler  Big Grin Big Grin Big Grin  

Bu ne ilk ne de son olacak güzel kardeşim @SimaWB . İnsanlara müspet bir katkımız olsun da ne ile itham ettiklerinin bir önemi yok. Çünkü adalet sahibi, doğruyu zaten biliyor.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Mobil veri ile bu mesajı yazdım;

ODjgjn.png

Şahsen Türkçe kaynakta var bu konuda. Programcı/Yazılımcı olmanın temel taşı araştırmaktan ve meraktan geçtiğinin düşüncesindeyim. Armut piş ağzıma düş olayı hem sizin itibarınızı hemde size olan bakış açısını değiştirir. Kod okumayı öğrenmeli ve bulunan kaynakları kullanmayı en kısa sürede bilmeniz gerekmekte.

Bilgi saklama konusu hakkında buraya birşey yazmıyorum mobil verime yazık...
kisisel_logo_dark.png
Bu konu hakkında tartışma ortamına çevirmek istemiyorum ama ısrarla konuyu farklı boyuta çekiyorsunuz. Ben burda kimseden hazır kod istemedim, konu başlığını da ben açamadım. Benim burada anlatmak istediğim anlaşılmıyor galiba. Türkçe kaynak ve video olarak Delphi yazılım dili ile ilgili kaynak mı fazla yoksa C# vb dillerle la ilgilimi kaynak fazla. Bu konuda eksiklik varsa bu hepimizin suçu. kimseye oturalım bedavaya kod da yazalım demiyorum. @Abdullah ILGAZ haricinde Youtube ta yeni detaylı bir eğitim seti hazırlayan yok. diğer yazılım dilleri ile alakalı birçok video ve eğitim setleri var. Delphide ise parça parça eskiden yapılmış videolar mevcut. Forumdan da kimseyi bilgi saklamakla itham etmedim forum haricinde ki gözlemlerimi buraya yazdım. Benim burada Delphi konusunda ücretsiz paylaşımları arttıralım demem benim forumdaki itibarımı ve bakış açımı düşürecekse @Halil Han BADEM sizin yazdığınız bu cümleyi bir kere daha düşünmenizi öneririm. Delphi konusunda ücretsiz eğitimlere yönelelim ipin ucundan tutalım demekle ve bu anlattıklarımdan bunu anlıyorsanız yazık.
@quake16

- Yazdıklarınız, takip eden üstteki eleştirilerin ardından gelince doğal olarak farklı anlaşılıyor. Ben de öyle anladım. Yazıklar olsun bana da... Huh

- Burada cevapsız başlık kalmasın diye gücü / zamanı / sabrı yettiğince paylaşım yapmaya uğraşıyor olan herkesi ister istemez dahil ermeyi hakikaten istemiyorsanız, genelleyecek cümlelerden uzak durmak lazım gelir.

- Kendimizden örnek verelim, şahsen kaynak kod yoğun cevaplar yazıyorum. Bir çoğu da hazır lokma olarak görülebilir. Eleştiriler olduğunda mazur görüp yoluma devam ediyorum. Bu durum kulak tıkıyorum anlamına gelmez, daha kapsamlı bakmamı ve foruma olan mesafemi belirliyor.  

- Kaynak azlığı konusuna katılmıyorum. Arayan herkes bilgisi dahilinde kaynağa ulaşabilir. Hiç bilmeyen varsa @Fesih ARSLAN kitap sundu, daha uzağa bakmaya gerek var mı ? Dil probleminiz varsa iki tane forum var  DelphiCan  ile DelphiTurkiye.com/Forum. Kişiye özel sorunlar dışında arayıp bulamayacağınız konu olmadığını açıkça söyleyebilirim. Özel durumlarda da buradan kendimiz çözüm üretiyoruz. 

- Youtube için detaylı eğitim videosu hazırlamak sizin için bir kriter olabilir. Kod okumayı -henüz- bilemeyen ve yapısal olarak bu şekilde bir şeyler öğrenen insanlar varsa @Abdullah ILGAZ bu tip bir açığı özveriyle gideriyor anlamına gelir. Ancak bu durum diğer üyeleri olumsuzlayan şekilde kategorize edecek bir skala oluşturmaz. 

- Özetle bu gibi olumsuz anlam doğuracak cümleler emek veren bizleri üzer.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamalar neler? - İki Ödüllü Mr.Developer 23 18.655 21-09-2026, Saat: 15:51
Son Yorum: bajerli
  yapay zeka delphi kl007 9 1.229 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 1.088 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 671 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 2.198 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi