Anket Başlığı: Bu Fikri Hayata Geçirebilir miyiz?
Anket kapatılmıştır.
Evet
39.39%
13 39.39%
Hayır
6.06%
2 6.06%
Katkıda bulunabilirim
54.55%
18 54.55%
Katkıda bulunamam
0%
0 0%
Katılımcı sayısı: 33 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphicanlar Olarak Githubda Ortak Proje Fikri
Formda proje grubunun rahat görüşebileceği özel bir bölüm oluşturabiliriz. 
Yapılan revizyonlar için ise her üyenin ulaşabileceği bir bölüm oluşturabiliriz. 
Veri tabanı uygulamaları için DelphiCan'ın sahip olduğu sınırsız mySQL veri tabanı hizmetinden faydalanabiliriz.
DelphiCan'dır!
Evet deneme amacli cok cok basit ve kisa surede bitecek bir uygulama yapip bu durumun isleyebildigini gormeliyiz.
Ayrica buyuk ve uzun soluklu projelerde hizli baslayip hizli bir sekilde de ortada birakabiliriz. Onun icinde kucuk bir uygulama Ile baslanmali diye dusunuyorum
Bence öncelikle standartlar belirlenmeli.
Kodun nasıl yazılacağı
Projelerin nerede toplanacağı
Topluluğun adı (Delphican açık kaynak topluluğu mu ? başka birşey mi )
Projelerin tartışılabileceği forum başlığı
Projelerin künyesi
bunlar şuan aklıma gelenler.
Benim fikrim kod yazabilirim diyen herkes bu standartlara göre projesini yazsın, ilgili başlık altında projesini tanıtsın. İsteyen ERP yapsın, isteyen mobil uygulama isteyen hesap makinesi. Ama açan herkes kodu anlayabilsin. İsteyenlerde bu yazılımlara yazılımcı, test edici olarak katılabilisin.
Topluluk mopluluk yok :/
@3ddark, @Abdullah ILGAZ, @ahmet_sinav, @boreas, @enes6635, @esistem, @FiRewaLL, @forumcuali, @Gokturk01, @Halil Han BADEM, @klavye, @malitutuncu, @mcuyan, @ozcanm, @SercanTEK, @witalihakko
Birlikten kuvvet doğar.
Proje grubumuz ilk etapta biraz kalabalık oldu/olacak.
DelphiCan Geliştirici takımında yer almak isteyen arkadaşlar, işin neresinde/hangi kısmında olacağına; tecrübeleri doğrultusunda karar verilmelidir.
Aklımdaki oluşum (bu konudaki her önerinize açığım);
İstemci (Web, Mobile veya Masaüstü App.) ve sunucu mimarili uygulamalar geliştirmek.
Fakat ısınma turları için basit projelerle de başlayabiliriz.
Tüm bunlardan önce kim hangi grupta daha verimli olur veya tecrübelerini aktarabilir, bunu belirlemek gerekiyor.
Çalışma gruplarımız şöyle olabilir.
1- Analiz Grubu
2- Çalışma Prensibi ve Tasarım Grubu
3- SVN Sistem Yönetim ve Yetkilendirme Grubu/Yöneticisi
4- Kodlayıcı Grup
5- Test ve Geri Bildirim Grubu

1. Aşama: Öncelikle grup başlıklarımızı kendi aramızda netleştirelim.
2. Aşama: Kim hangi grupta yer almak istiyorsa, bunu belirtsin.
3. Aşama: DelphiCan Geliştirici Takımımıza özel bölüme yetkilendirme yapalım ve o bölümde kendi aramızda fikir beyanları yapalım.
4. Aşama: Özel bölümde Projemizi belirleyelim ve işe başlayalım.

Diğer üyelerimizin de bir proje sürecinin nasıl geliştiğini öğrenmeleri ve takip etmeleri için bir başlık (her proje için yeni bir konu başlığı) açalım. Bir arkadaşımızda bu süreçleri anlık olarak bu başlık altında paylaşsın.
DelphiCan'dır!
4 veya 5 te yer alabilirim
(05-12-2018, Saat: 17:54)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 4 veya 5 te yer alabilirim

Öncelikle proje gruplarımızı netleştirelim daha sonra grup seçebiliriz. 
Bu konudaki (hangi gruplar olmalı?) fikirleriniz daha çok önemli.
DelphiCan'dır!
Ben bir projeye başlamadan önce, Bir kaç gerçekten işe yarayan component yazıp GPL lisansı ile dağıtımını yaparak, grubumuzun ismini duyurmaktan başlamamızı öneririm.
Mesela: FMX projeleri için, Özel buttonlar, mask editler, DateSelectorler, WaitScreen'ler vs gibi..
Neden'i ise: Bu tür daha ufak projeler de birbirimizi daha yakından tanıma imkanı bulur ve takım çalışmasına yatkınlığımızı daha ıyı arttırabiliriz diye tahmin ediyorum. Mesela ismi de DcFmx Component Pack gibi bişey olabilir..

Düşünsenize bir proje de bu componentlerin hepsinden kullanıyoruz fakat x componenti a paketinde, y componenti b paketinde .... diye gidiyor.. Bunları tek çatı altında toplarsak güzel süxe yapmış oluruz Delphi Camiasında..

Sadece Şahsi Fikrimdir..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

@Fesih ARSLAN Hocam Hem iş yoğunluğu hemde sizin gibi üstatların yanındaki tecrübesizliğim nedeni ile bu projede izleyici/öğrenici taraf olmak istiyorum. Mesleğim yazılım olmadığı için verimli olamam. Rica etsem ilk etapta beni izleyici/öğrenici olarak değerlendirin.
Para kazandırmayacak projeler, çalışan kişiler için vakit kaybı.

Hobi öğrenme ve gelişme aşamasında olanlar için ayrı tabi.
(05-12-2018, Saat: 17:56)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-12-2018, Saat: 17:54)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 4 veya 5 te yer alabilirim

Öncelikle proje gruplarımızı netleştirelim daha sonra grup seçebiliriz.
Bu konudaki (hangi gruplar olmalı?) fikirleriniz daha çok önemli.

Nacizane fikrim öncelikle  "DelphiCan Geliştirici Takımı"  benim gibi lazarus kullanan çıbanlarda (ki sanırım forumda tekim Smile ) Baba bir ana ayrı evlatmış gibi bir his yaratıyor Smile) Bunun için Pascal Kullanıcıları Geliştirici Takımı'nı öneririm. Ama  DelphiCan Geliştirici Takımı iyi güzel dersenizde haklısınız diyecek birşey yok.

Başka bir başlıkda kodun-anlasilabilirligi-icin-nasil-bir-yol-izliyorsunuz-standartlariniz-nedir
diye bir soru sordum. Bunun amacı hem kendim hemde bu konu içindi. Ve şöyle güzel bir döküman çıktı. http://edn.embarcadero.com/article/10280 bence böyle bir standardın olması yeni başlayanlar ve  bu işi yapanlar için önemli . Hemde bir ciddiyet göstergesidir diye düşünüyorum.

Proje olarak linux'da masa üstü yöneticisi diye bir paket var. Yüklediğiniz zaman metin editöründen hesap makinesine herşey geliyor. wind.da bu tür bir adet yok. Bu tür bir çalışma yapılabilir ve en son pencere yöneticisi ile paketi tamamlayabiliriz.
Daha ileri seviye Müşteri Kayıttan başlayıp muhasebe - erp gibi bir paket yapabiliriz. Ya da ilk fikrim  herkes yapmak istediği projenin 0.1 sürümünü yazar github'da paylaşır DCGT. github'ı bütün bu projelere bağlantı sağlar ve isteyenler bu projelere destek olur.
Topluluk mopluluk yok :/

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tasarım alanında bir proje : DelphiTurkey.com Mr.X 15 8.134 15-05-2021, Saat: 11:27
Son Yorum: Mr.X
  Proje Yarışmalarına Hazırlık Yasemin 8 5.365 15-03-2021, Saat: 21:06
Son Yorum: mcuyan
  Konya Akaryakıt Fiyatları (Firemonkey İlk Proje) narkotik 11 11.697 24-06-2018, Saat: 11:49
Son Yorum: narkotik
  Bir Proje Fikrim Var Halil Han BADEM 11 12.423 06-12-2017, Saat: 08:33
Son Yorum: r3n4m3
  Ortak Projesi Önerisi AhmetNuri 5 6.529 22-03-2017, Saat: 23:15
Son Yorum: barisatalay

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi