Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum.
#1
Öncelikle Selamlar

Ana formum ve buna baglı childformum var yavru forumda prosedürle sifre türetmek istiyorum ancak form2 üsütünde yazdıramıyorum
Ana forumda herhangi bir sıkıntı olmuyor Ancak yavru forumda hata veriyor.
P196Gd.png
4j4qV7.png
Cevapla
#2
Form2 oluşmamış gibi, Create metodunda yazdığın için olabilir, kontrol et istersen. Bu tarz durumlarda adım adım giderek kod akışında nerede hata olduğunu bulabilirsin.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#3
Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#4
Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.
Cevapla
#5
(24-04-2019, Saat: 09:31)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.

Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.
Cevapla
#6
(24-04-2019, Saat: 14:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-04-2019, Saat: 09:31)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.

Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Şifre üretme fonksiyonunuzun kodlarını burada paylaşın size harici unit dosyası olarak nasıl oluşturulacağını gösterelim. Akabinde projenizin olduğu dizine koyup Form2'nin kodlarında uses alanına bu ismi ekleyin ve fonksiyonunuzu çalıştırmaya başlayın.
Cevapla
#7
turet metodu şu haliyle TForm2 içersinde (public/private/protected/vs.) tanımlı değil. TForm2 içindeki private bölümüne metodunuzu tanımlarsanız ve metod içindeki Form2.edit.. ifadesini edit... şeklinde değiştirirseniz sorunun sanırım ortadan kalkacak  Rolleyes
Cevapla
#8
(24-04-2019, Saat: 15:50)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-04-2019, Saat: 14:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Şifre üretme fonksiyonunuzun kodlarını burada paylaşın size harici unit dosyası olarak nasıl oluşturulacağını gösterelim. Akabinde projenizin olduğu dizine koyup Form2'nin kodlarında uses alanına bu ismi ekleyin ve fonksiyonunuzu çalıştırmaya başlayın.

Merhaba
Abdullah Bey su şekilde:
procedure turet;
const
 karakter='frgrhrhrh356214++';
var
i,istenen:integer;
sonuc:string;
begin
randomize;
for i:=1 to 5 do begin

istenen:=random(length(karakter))+1;
sonuc:=sonuc+karakter[istenen];
end;
form2.Edit1.Text:=sonuc;
end;
Cevapla
#9
(24-04-2019, Saat: 07:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.

Merhaba bunu nasıl yapabilirim inceliyebilecegim bir kaynak önerebilirmisiniz.Nasıl tanımlıyacagımı bilmiyorum
Cevapla
#10
(28-04-2019, Saat: 22:52)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-04-2019, Saat: 07:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.

Merhaba bunu nasıl yapabilirim inceliyebilecegim bir kaynak önerebilirmisiniz.Nasıl tanımlıyacagımı bilmiyorum

Merhaba,
Yeni Kaynak Kitabımızda, tüm temel kavramlar detaylı olarak anlatılmıştır.
 
   
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  function hata alıyorum info@guzelceker.com 5 329 25-06-2020, Saat: 10:08
Son Yorum: info@guzelceker.com
  Dll çağırmada nerede hata yapıyorum ? seci20 15 1.387 06-03-2020, Saat: 16:34
Son Yorum: savasabd
  Xml okumada hata KUNTAY 2 491 17-12-2019, Saat: 17:43
Son Yorum: hi_selamlar
  Bu kodu çevirirken nerede hata yapıyorum ? seci20 14 3.216 08-10-2019, Saat: 17:39
Son Yorum: crypto
  Aign:=alLeft kullanımındaki hata 41linea41 4 995 13-09-2019, Saat: 22:38
Son Yorum: 41linea41



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi