15-05-2019, Saat: 21:09
Merhaba,
Bildirim gönderme konusunda ücretsiz komponent olarak sadece Kinvey ve Parse tabanı olması bazı konularda beni sınırlandırıyor.
Dolar kurundan dolayı ücretli alternatifleri(JVE nin push notification komponenti gibi) maalesef pahalı.-Tabi komponent ücretiyle kalmıyor, kullandığı servisin ücreti de cabası-
Alternatif yollara baş koydum bende
Öncelikle servis uygulaması olarak deneyim dedim fakat android sürümüne göre uygulama kapanınca başlama veya telefon yeniden başlatılınca başlama gibi sıkıntılar olduğunu yazanlara denk geldim. Kinvey ve Parse'nin yolundan gideyim dedim fakat BaaS konusunda yol gösteren kaynak bulamadım.
Acaba BaaS konusunda bilgi edinebileceğim kaynak biliyor musunuz? Arka planda bir kanal veya zamanlayıcı çalıştırmanın yollarını arıyorum(android&ios).
Eğer bulursam websocket ile çalışan bir sistem kurmayı düşünüyorum. websocket sunucusuna bağlı kullanıcılara anlık metinsel mesaj gönderip, gelen mesajı notificationcenter komponenti aracılığıyla göstermeyi planlıyorum.
Bildirim gönderme konusunda ücretsiz komponent olarak sadece Kinvey ve Parse tabanı olması bazı konularda beni sınırlandırıyor.
Dolar kurundan dolayı ücretli alternatifleri(JVE nin push notification komponenti gibi) maalesef pahalı.-Tabi komponent ücretiyle kalmıyor, kullandığı servisin ücreti de cabası-
Alternatif yollara baş koydum bende
Öncelikle servis uygulaması olarak deneyim dedim fakat android sürümüne göre uygulama kapanınca başlama veya telefon yeniden başlatılınca başlama gibi sıkıntılar olduğunu yazanlara denk geldim. Kinvey ve Parse'nin yolundan gideyim dedim fakat BaaS konusunda yol gösteren kaynak bulamadım.Acaba BaaS konusunda bilgi edinebileceğim kaynak biliyor musunuz? Arka planda bir kanal veya zamanlayıcı çalıştırmanın yollarını arıyorum(android&ios).
Eğer bulursam websocket ile çalışan bir sistem kurmayı düşünüyorum. websocket sunucusuna bağlı kullanıcılara anlık metinsel mesaj gönderip, gelen mesajı notificationcenter komponenti aracılığıyla göstermeyi planlıyorum.