23-10-2019, Saat: 11:28
(Son Düzenleme: 23-10-2019, Saat: 11:42, Düzenleyen: akuyumcu63.)
(23-10-2019, Saat: 10:34)serdar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(23-10-2019, Saat: 09:48)akuyumcu63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: değerli kardeşlerim;
tavsiyelerinize bağlı olarak denemeler yapıyorum. bir sonuç üretebilirsem dönüş yapacağım.
birim alanında INTEGER bilgi tutuyorum. buttonedit te gördüğüm kadarıyla text veri tutuyor. yaptığım database kurgusunda INTEGER veriyi saklıyor text veriyi gösteriyor. lookupcombobox taki gibi bir düzen yakalamaya çalışıyorum.
fiş hareketleri için FDMemTable kullanıyorum. döngü ile database ye kayıt yapıyorum.
tekrar merhaba,
Buttonedit'te isimi göstereceksin.buttona bastıgında ayrı pencereden (inputquery , lookup combobox) kullanıcı seçım yapacak. secılenın id değerini alacaksın.
ana tablonu edit moduna gecırıp, aldıgın id degerini, ana tablonun id degerıne set edip post edeceksin.
isim alanı refresh edilmesi gerekecek. dataseti refresh edeceksin. bunu kastetmıstım kardes.
merhaba;
fiş hareket tablosuna birimin ID sini kaydediyorum. fişin kaydedildikten sonra düzenleme için tekrar açma durumunda sorun yaşarım diye düşünüyorum.
şu an için bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istiyorum.
1. cxgrid deki birimID alanını LookupComboBox olarak ayarladım ve readonly yaptım. bütün birim tanımlarını tuttuğum bir tablo vardı. bu tabloyu birim alanıyla ilişkilendirdim.
2. cxgrid de bir sütun ekledim. bu sütunun alanını buttonedit olarak ayarladım. buton editin buttononclick ile ilgili malzemenin birimlerini çağırabileceğim bir düzenek yapacağım. alt birimler istenince buradan çağrılacak
3. tek sorunum. gridteki lookupCombobox un liste açma butonunu gizleyemedim. lookupcombobox u kullanıcının combobox gibi kullanmasını engellemeye çalışıyorum.
herkese çok teşekkürler