Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mysql databaseye bağlanma
Selamlar,

Önceden belirteyim, forumda ve nette çok konu açılmış soracağım konu hakkında ama benim sorum farklı.

phpMyAdmin Database Manager ile  mysql database oluşturdum bu daha sonra dışa aktar yaparak veriler.sql adında bir dadabase oluşurdum.

Fakat bu veriler.sql daatabaseye direk olarak yani CREATE TABLE yapmadan FDConnection1 bağlantı nasıl yaparım?

örnek örnek 2 bu örnekleri ve daha fazlasını inceledim.
Sorununuzu doğru anladıysam dışarı aktardığınız SQL içeriğini düşündüğünüz şekilde doğrudan database (select insert vb ) olarak kullanamazsınız. Dışarı aktardığınız SQL dosyasını notepad tarzı bir editör ile açıp içerisine baktığınızda Create table, insert into gibi alışık olduğunuz cümleler göreceksiniz. Bu dosyayı database olarak isimlendirmeniz sizi yanıltıyor. Database create script veya database backup olarak düşünmeniz gerekir. Bu sql ile sadece database yeniden oluşturulabilir ama kendisi database değildir Smile

Probleminiz ile ilgili ne yaptığınızı /yapmak istediğinizi anlayabileceğimiz bir şeyler paylaşırsanız sonuca ulaşmanız daha kolay olur. Sizin "örnek" olarak isimlendirdiğiniz ortak kullanım database konusunda bunu tecrübe etmiş olduk.
@BGNew  mysql database bağlantısı ile ilgili açtığı bir konuya

@frmman
Embedded database yapısını; sadece bir uygulamanın bağlandığı ve bize veritabanı sistemlerinin temel bazı özelliklerini kullandıran nisbeten az veri depolanan bir yapı olarak düşünmek/kullanmak gerekir. Çeşitli taklalar attrıp multi user gibi kullanmaya çalışmak yerine, birden fazla client varsa ona uygun bir database yapısını baştan seçmek ve bu yönde ilerlemek daha doğru olacaktır. Amacınıza ve iş yükünüze göre uygun yapıyı en başında doğru seçmek gerekir. 

Yazınız var. 
Merak ettiğim,

1). Ortak mysql database var. Bu databaseye tüm userler insert, delete ve update yapmaları için. Uygulamaya database nasıl entegre edilmeli.

2). Database ile bağlantı nasıl kurulmalı?
(04-12-2019, Saat: 15:10)Kerembacioglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @BGNew  mysql database bağlantısı ile ilgili açtığı bir konuya

@frmman
Embedded database yapısını; sadece bir uygulamanın bağlandığı ve bize veritabanı sistemlerinin temel bazı özelliklerini kullandıran nisbeten az veri depolanan bir yapı olarak düşünmek/kullanmak gerekir. Çeşitli taklalar attrıp multi user gibi kullanmaya çalışmak yerine, birden fazla client varsa ona uygun bir database yapısını baştan seçmek ve bu yönde ilerlemek daha doğru olacaktır. Amacınıza ve iş yükünüze göre uygun yapıyı en başında doğru seçmek gerekir. 

Yazınız var. 
Merak ettiğim,

1). Ortak mysql database var. Bu databaseye tüm userler insert, delete ve update yapmaları için. Uygulamaya database nasıl entegre edilmeli.

2). Database ile bağlantı nasıl kurulmalı?

1. Sorunuza kısa cevap mysql installer ile kurulum yapılır.  (Manuel kurulum ve konfigrasyon imkanınızda var. Fakat yeni başlayanlar için hazır kurulumu tavsiye ederim.) Kurulum sonunda artık mysql servisi hazır ve çalışır durumdadır. Tüm clientler bu servise bağlanır ve sorgu insert vb istekleri buna gönderir, bu servisde isteğin tipine göre disk okuma/yazma işlemi yaparak veya ramde tutulan verilerden cevap verir.

Güncel Mysql Download: https://dev.mysql.com/downloads/installer/

2. Sorunuza cevap olarak firedac veya unidac gibi bileşen setlerini kullanabilirsiniz.
(04-12-2019, Saat: 13:09)Kerembacioglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar,

Önceden belirteyim, forumda ve nette çok konu açılmış soracağım konu hakkında ama benim sorum farklı.

phpMyAdmin Database Manager ile  mysql database oluşturdum bu daha sonra dışa aktar yaparak veriler.sql adında bir dadabase oluşurdum.

Fakat bu veriler.sql daatabaseye direk olarak yani CREATE TABLE yapmadan FDConnection1 bağlantı nasıl yaparım?

örnek örnek 2 bu örnekleri ve daha fazlasını inceledim.
Sanırım siz MySQL'e veritabanını yaratmak için bağlanacaksınız, ama bir veritabanı olmadığı için veritabanı adını vermeden nasıl bağlanırım diye soruyorsunuz. Buysa sorunuz cevap basit, database adını boş bırakın yine bağlanır (Unidac'la denedim). 
Bağlandıktan sonra veriler.sql script'ini çalıştırırsınız, sonra bağlantıyı kapatıp bu veritabanı için bağlantıyı açarsınız.
@mustafaozpinar @frmman 

1. Delphide SQL.Add(' CREATE TABLE IF NOT EXISTS USERS('); diye DB oluşturduğumuzda, Diğer kullanıcıların eklediği insert, delete gibi yaptığı işlemler diğer kullanıcıların ekranına anlık olarak gelmesi gibi.

2. phpMyAdmin Database Manager ile  mysql DB oluşturduğumda ise FDConnection ile nasıl bağlantı kuracağımı bir türlü çözemedim.

Bende projemi çoklu kullanıcı olacak şekilde geliştiriyorum. Bir kaç gündür açılan konular fazlasıyla dikkatimi çekti.
Mysql database bu kadar sorunlu mu?
(04-12-2019, Saat: 21:34)Kerembacioglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mustafaozpinar @frmman 

1. Delphide SQL.Add(' CREATE TABLE IF NOT EXISTS USERS('); diye DB oluşturduğumuzda, Diğer kullanıcıların eklediği insert, delete gibi yaptığı işlemler diğer kullanıcıların ekranına anlık olarak gelmesi gibi.

2. phpMyAdmin Database Manager ile  mysql DB oluşturduğumda ise FDConnection ile nasıl bağlantı kuracağımı bir türlü çözemedim.

Bende projemi çoklu kullanıcı olacak şekilde geliştiriyorum. Bir kaç gündür açılan konular fazlasıyla dikkatimi çekti.

Sorunlu değil aslında. Ben senelerdir MYSQL de çalışıyordum. Ancak ilk defa, geçen hafta, MYISAM olarak yapılandırdığım tablom çöktü. Tabloyu tekrar ayağa kaldırnana kadar tabiri caizse canım çıktı.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
MySQL çok fazla kullanılan stabil ve güvenilir bir veritabanı sistemidir. Rahatça kullanabilirsiniz. Fakat en büyük problemi SQL standartlarına uymamasıdır. Diğer SQL sunucularla aynı işleri yapan komutları ya da fonksiyonları vardır, ancak onlardan farklıdır. Bu nedenle onu ayrıca öğrenmeniz gerekir.
Gerçi, 1-2 hafta önce PostgreSQL'le bazı SP'ler yazdım, daha önceleri IB'yle yazmıştım, MSSQL zaten en çok kullandığım ve bunların üçü de birbirine benzemiyor. Yani bu üçü de SQL ISO standartlarına uygunlar fakat onlar da birbirinden çok farklılar. Yani aslında bu da fazla bir sorun değil demek ki!

(04-12-2019, Saat: 21:34)Kerembacioglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mustafaozpinar @frmman 

1-Bunu herhangi bir SQL DB'de yapamazsınız. Bu işlemi ancak Delphi'de belli zaman aralıklarıyla DB'yi kontrol eden ve farkları ekrana getiren bir rutinle yapabilirsiniz. Gerçi IB'de bunu sağlayacak bir notification sistemi var sanırım, ama o da sizin istediğiniz gibi değildir mutlaka. 
2-phpMyAdmin'de kullandığınız kullanıcı adı ve parola nedir. Bunları bildikten sonra bağlantı kolay, 
FDConnection üzerinde fareye çift tıkladığınızda açılan ekranda ilgili alanları dolduracaksınız,
a-DriverID'de MySQL'i seçin
b-Server : <Local>   dir. Başka bir makinada yüklü sunucuya bağlanacaksanız onun IP adresini yazın buraya.
c-User name : .... . MySQL'in kendi sistem kullanıcısı root  'tur. Bunu da kullanabilirsiniz.
d-Password : ....  Bu kullanıcı için verdiğiniz parolayı yazın.
d-CharacterSet: latin5    Bu Türkçe karakterlerin düzgün çalışması için.

Sonra Test butonuna basıp test edin.
(04-12-2019, Saat: 22:26)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MySQL çok fazla kullanılan stabil ve güvenilir bir veritabanı sistemidir. Rahatça kullanabilirsiniz. Fakat en büyük problemi SQL standartlarına uymamasıdır. Diğer SQL sunucularla aynı işleri yapan komutları ya da fonksiyonları vardır, ancak onlardan farklıdır. Bu nedenle onu ayrıca öğrenmeniz gerekir.
Gerçi, 1-2 hafta önce PostgreSQL'le bazı SP'ler yazdım, daha önceleri IB'yle yazmıştım, MSSQL zaten en çok kullandığım ve bunların üçü de birbirine benzemiyor. Yani bu üçü de SQL ISO standartlarına uygunlar fakat onlar da birbirinden çok farklılar. Yani aslında bu da fazla bir sorun değil demek ki!

1-Bunu herhangi bir SQL DB'de yapamazsınız. Bu işlemi ancak Delphi'de belli zaman aralıklarıyla DB'yi kontrol eden ve farkları ekrana getiren bir rutinle yapabilirsiniz. Gerçi IB'de bunu sağlayacak bir notification sistemi var sanırım, ama o da sizin istediğiniz gibi değildir mutlaka. 
2-phpMyAdmin'de kullandığınız kullanıcı adı ve parola nedir. Bunları bildikten sonra bağlantı kolay, 
FDConnection üzerinde fareye çift tıkladığınızda açılan ekranda ilgili alanları dolduracaksınız,
a-DriverID'de MySQL'i seçin
b-Server : <Local>   dir. Başka bir makinada yüklü sunucuya bağlanacaksanız onun IP adresini yazın buraya.
c-User name : .... . MySQL'in kendi sistem kullanıcısı root  'tur. Bunu da kullanabilirsiniz.
d-Password : ....  Bu kullanıcı için verdiğiniz parolayı yazın.
d-CharacterSet: latin5    Bu Türkçe karakterlerin düzgün çalışması için.

Sonra Test butonuna basıp test edin.

Olmuyor nerede hata yapıyorum anlamadım. Kod olarak nasıl bağlanırım, Örnek kod verebilir misiniz rica etsem.

MySQL ve diğer database sistemleri genel itibari ile sorunlu değillerdir. Bu düşünce tarzından kurtulursanız cevabı doğru yerde ararsınız. Tecrübelerimize göre sorun dediğimiz şeylerin büyük çoğunluğunun kaynağı, kullanıcı veya programcı kaynaklıdır, pek azı, database sisteminin kendisinden, az bir kısmıda kurulu olduğu platformun işletim sistemi ve onun donanımından kaynaklanır. Mesela; uzun süre sonra bir tablonun bozulması muhtemelen ramdeki veya diskdeki verinin bozulması ile meydana gelmiş olabilir. 7/24 çalışan sistemleri (veri bizim için ne kadar önemli sorusunun cevabına göre) tüm bileşenleri ile birlikte sağlıklı çalışmasını sağlamak gerekir.

1. Sorunuzda ne yapmak istediğinizi daha açık ve farklı şekilde ifade ederseniz üzerinde fikir yürütebiliriz.
Şunumu yapmak istiyorsunuz. Clientler rastgele isimde ve yapıda tablomu oluşturacak. Cevabınız evetse, tablo ismi ve tablo daki alanlar dinamikse diğer clientlerin insert select gibi cümlelerinide dinamik olarak oluşturmanız gerekmekte.  

Yeni ve hangi isimde bir tablo oluşturulduğunu anlamak için Mysqldeki information_schema dan faydalanabilirsiniz.
SELECT table_name FROM information_schema.tables;

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uygulama üzerinden Wifi Bağlanma ? nurah 4 1.043 28-08-2025, Saat: 10:50
Son Yorum: nurah
  sanal makine (mac os) bağlanma mkucuktepe@msn.com 6 975 20-05-2025, Saat: 10:51
Son Yorum: mkucuktepe@msn.com
  Mobil App. ile MQTT brokera bağlanma ve Veri çekme yemre 3 1.729 27-04-2023, Saat: 13:56
Son Yorum: yemre
  UniDAC ile mobilden direk bağlanma sakıncalı mı? ferhatganem 9 4.222 06-05-2021, Saat: 10:13
Son Yorum: mkysoft
  Android için derlememede MySQL hatası ferhatcelik 1 1.180 16-03-2021, Saat: 22:06
Son Yorum: ferhatcelik

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi