(23-01-2020, Saat: 13:48)mkysoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (23-01-2020, Saat: 13:32)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yanlış bir platformda yazıyorsun o zaman (bunları tweeter üzerinden yazın daha etkili olur).
"Daha öğretici"den kastınız insanları lego yazılıma yönlendiren geliştirme ortamları mı?
Uzun yıllar Delphi ve C# ile uğraşmış birisi olarak bunu sizden duymak üzücü.
Delphi'nin yeteneklerini siz daha iyi biliyorsunuz.
Mezun olduktan sonra veya şu anda bile sıfır sermaye ile lisans satın alabilirsiniz!
Nasıl mı?
Comminity edition 5.000 dolara kadar gelir elde etmenize müsade ediyor. Bir yazılımı 5.000 $ a satıp yerine Lisanslı bir sürüm alabilirsiniz.
Lazarus ile Delphi geliştirme ortamı kıyaslanamayacak derecede farklı yeteneklere sahip.
Kaç defa Rusya örneğini verdim, @Abdullah ILGAZ Almanya daki üniversiteleri örnek vermiş.
Siz Delphi için alternatif aramaya devam edin.
@Fesih ARSLAN Delphi'nin ne yapabileceği kadar ne yapamyacağını da az çok gördüm. Bu diğer diller için de geçerli. Yazılım dünyasının akışına ters kürek çekmek sadece bizlerin karnını doyurur. Geleceği düşünmek zorundayız. Sunucusuz bir gelecek bizi beklerken, native derleniyor diye bir platform ile başlamak bence doğru değil. Buradaki amaç, genç beyinlere yazılımı öğretmek olmalı, herhangi bir programlama dilini değil. Araçlardan kastım da buydu. Bahsi geçen eğitim içerikleri bir çok dilde öğretilebilir durumda. Diğer platformlarda o 5 bin dolarda cebinize kalabilir.
"Yazılım dünyasının akışına ters kürek çekmek sadece bizlerin karnını doyurur." demişsiniz,
Bu cümleden hiç bir şey anlamadım. Delphi ile yazılım geliştirenleri bununla itham ediyorsanız, yine yazık edersiniz.
Çıkardığı multi-platform teknolojileri RESTful mimarileri, Linux desteği Allah aşkına bunların hangisi gelişmekte olan teknolojiye ters? Aksine son 7 yıldır, bir çok teknolojinin öncülüğünü yapıyor.
"Sunucusuz bir gelecek bizi beklerken..."
Sizin sunucusuz tabir ettiğiniz Avrupa ve Amerika emperyalizminin teknolojik versiyonu;
Diyorlar ki: işletim sistemi veya sunucu ihtiyacınız yok hatta db ye de ihtiyacınız yok. Hepsini tek pakette biz size sunuyoruz. Ne oluyor o zaman tüm bilgileri ABD ve Avrupa sunucularına (sunucusuz dediğiniz aslında onların kendi sunucusu) kaydediliyor. Bu mu sunucusuz dediğiniz teknoloji?
"Buradaki amaç, genç beyinlere yazılımı öğretmek olmalı, herhangi bir programlama dilini değil." demişsiniz,
Pseudo kod ile devam edilsin o zaman. Makine de anlar ya o dilden. hangi seviyede eğitim verirseniz verin. O çocuğu bilgisayar başına oturtup, kod yazdırmadıktan sonra hiç bir şey öğrenemez.
Tıpkı şu anki ünv. birçoğunda olduğu gibi. İki yazılım müh. öğrencinin bizzat bir yazılım firmasına gelerek; "ücret talebimiz yok sizinle çalışıp, yazılım öğrenmek istiyoruz" dediğine şahit oldum.
Muhtemelen onlarda bir dil bilmiyordu ki bu yola baş vurdu.
Dil olmadan kodlama olmaz!
"Bahsi geçen eğitim içerikleri bir çok dilde öğretilebilir durumda." bu da Delphi'nin okullarda öğretilmemesi için iyi bir sebep değil mi?
"Diğer platformlarda o 5 bin dolarda cebinize kalabilir." Bu da sizin olaya ticari bakış açınız. Lisansı nasıl alacağız derken, 5.000 $ almadan yapanlar var a döndü.
Lego yazılım dilleri veya hazır FrameWorklerle beyinler (balık tutmaktan ziyade vermeyi tercih eden ortamlar.) körelecek ve algoritma üretmeyecekse; varsın 5.000 $ onların olsun.
Neden delphi değil? Neden farklı bir platform? Amaç ne?
Delphi her şeyi yapar demedik. Fakat diğer dil ve yazılım geliştirme ortamlarına 5 çeker.
Aksini iddia ediyorsanız, daha teknik terimlerle (günümüzde kullanılan teknolojilerde eksiklikleri, diğer platformların üstünlükler vb.) yeni bir başlık altında değerlendirebiliriz.